Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 695
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nemi z ptaszkiem powiadasz :) też może wyglądać ciekawie.

Rere79 czy Ty też wyspiarska dziewczyna jesteś?Kurcze u siebie jaja w kropki nie widziałam buuuuuu

Pysiaczku,na pewno następnym razem coś upolujesz :)

Jak Wam mija majowy weekend?U nas już się skończył,ale nie narzekam,niedziela i poniedziałek bardzo sympatycznie spędzone.Z niedzielnej wycieczki przywiozłam sobie gałązki cudnie pachnącego bzu.Uwielbiam bez,uważam,że maj bez bzu to maj stracony ;) Lubię jego zapach,delikatne kwiatuszki,kolory.

Pięknie wygląda zarówno na krzewie jak i w wazonie.

Niestety nie mogę dodać zdjęć :( już mam dosyć tego komputera mojego...

Edytowane przez Paula_71

:wave: mogę dodawać zdjęcia!!!

Ale na początek witam Cię Ragazza :) Miło mi Cię gościć,zapraszam zawsze kiedy masz ochotę.

Rere79 My też jeszcze trochę posiedzimy,kto wie czy na zawsze nie zostaniemy...a z tym TkMaxxem to tak jest,że czasami można znaleźć samotne perełeczki za bezcen.Bzu w ogrodzie zazdroszczę i to jak!

Warmia,bez rekompensuje wiele :)

Lasche,może za rok upoluję jakieś fajne jaja,o albo np w grudniu przed świętami,w TkMaxxie wszystko możliwe ;)

No to mój bez skradziony bez skrupułów :p

IMG_7954-1.JPG

http://1.bp.blogspot.com/-bimvZ_XFVcE/Tb8aX9LORrI/AAAAAAAAHX8/CK8W4VSmDfM/s1600/IMG_7956-1.JPG

A na dobranoc deserek który zapodałam wczoraj mojej familii,pyyyyszny był.Nazywam go niebo w gębie.Na samo wspomnienie cieknie mi ślinka...

http://3.bp.blogspot.com/-XHUit43a8e0/Tb8ag_bM6GI/AAAAAAAAHYA/jEDn1Tn-GPY/s1600/IMG_7964.JPG

No tak jak nie urok to sraczka,zdjęcia małe :/ mam nadzieję,że jednak coś widać.

Edytowane przez Paula_71

Aż się ześliniłam na widok tego deseru. Mniam :D

My mamy w planach powrót, ale... Narazie nic się nie rusza w sprawie domu i jak nie wyjdzie, to pewnie też tu zostaniemy ( i się koszmarnie zadłużymy na dom). Mamy trudny orzech do zgryzienia, bo trzeba szybko podejmować decyzje. A goni nas szkoła starszej. Od września zaczyna chodzić do reception class. Ale jak myśle o Wyspach, to nie mogę wyobrazić sobie mojego życia na amen ;)

Warmia,bardzo lubię takie dzbanki w roli wazonów,ale u mnie prawie wszystko może być wazonem,lubię takie zaskakujące wykorzystywanie przedmiotów :)

Rere79,rzeczywiście musicie podjąć znaczącą w Waszym życiu decyzję.Życie w ire czy uk jest na pewno łatwiejsze,ale Polska to Polska...ech,ja jednak skłaniam się tak jak Anagat do pozostania na wyspie.W Polsce nie mam nic,tutaj zaczęłam sobie układać życie.Tutaj urodziła się moja córka.Stać nas na wynajem domu,na godne życie za jedną pensję.W Polsce perspektywa mieszkania w małej ciasnej klitce za 1,500zł miesięcznie jakoś mi nie pasuje...niestety,we Wrocławiu są takie ceny za wynajem.Tutaj żyjemy sobie spokojnie,bez obawy o jutro,o to,że nie będę miała co do garnka włożyć.Może to takie przyziemne co piszę,ale taka jest prawda.

Do tego Irlandia to na prawdę piękny kraj!Jakże inny od cudnej Polski.Dziś pokażę Wam magiczne miejsce w którym zakochałam się pierwszego wejrzenia :)

Jest to kompleks hotelowo-restauracyjno-kawiarniany "Lyons" położony całkiem niedaleko mnie w miasteczku Celbridge (kto mieszka w Dublinie lub jego okolicach koniecznie powinien zawitać w to miejsce).

Zobaczcie same jak tam pięknie.

Pistacjowe framugi,barierki skradły moje serce.

Wielkanoc%20201111.jpg

Wielkanoc%2020117.jpg

Wielkanoc%2020118.jpg

Wielkanoc%2020116.jpg

Wielkanoc%20201110.jpg

Wielkanoc%2020119.jpg

Polecam pyszną herbatę cytrynowo-imbirową i sernik,pyyyyyyyszny,pierwszy raz jadłam na wyspie tak dobry sernik,lekki i puszysty.Idealny.

IMG_7812.JPG

Sernikiem zajadał się także tutejszy pupil :)

IMG_7802.JPG

Zawiało włos :D

IMG_7693.JPG

Pozdrawiamy serdecznie!

IMG_7877.JPG

Dziewczyny ratujcie!!!No co jest z tymi zdjęciami?Sama ich nie zmniejszam,są dosyć sporych rozmiarów a pokazują się takie ciupińkie :(

Edytowane przez Paula_71

No wprost cudeńka te twoje zdjątka :rolleyes:

Warmia,przez Ciebie się zaczerwieniłam :) dziękuję za taki miły komentarz.

Madileo cieszę się bardzo,że Ci się podoba :) zapraszam Cię zawsze do siebie kiedy tylko masz ochotę!

Anjazzielonego i znów się zaczerwieniłam.Takie słowa budują i dają kopniaka do dalszych działań.Miło wiedzieć,że to co robisz podoba się.

Pozdrawiam Was kobitki bardzo serdecznie,ale nie pisze tego bezinteresownie hihihihi :wiggle:

Mam prośbę,kupiłam ostatnio w lumpeksie dwa świeczniki,były pomalowane na biało z bardzo kiepską przecierką w stylu shabby chic,ja potraktowałam je papierem ściernym i teraz mam dylemat,nie wiem czy takie je zostawić,czy malować na biało czy malować na biało i robić przecierkę???

IMG_8095.JPG

IMG_8097.JPG

IMG_8094.JPG

Na koniec mała zajawka ogródkowa,jak kącik się rozrośnie (mam nadzieję,że to nastąpi niedługo) pokaże więcej.

IMG_8077.JPG

IMG_8053.JPG

Edytowane przez Paula_71