Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witaj Anidzia_ :welcome: miło mi poznać emigracyjną krajankę ;)

Pysiaczku,ta chwil kiedy Lenka śpi jest tylko dla mnie,uwielbiam ją.Chociaż te 15-20 minut tylko dla siebie.Świeczniki takie zostały i dobrze się tak czują :)

Ragazza,w Łodzi bardzo chętnie!To miasto jest mi bardzo bliskie,a właściwie Gałkówek pod Łodzią,gdzie spędzałam często wakacje w domu po pradziadkach,którego teraz w połowie jestem właścicielką :) Niestety dom niszczeje,a ja nie mam kasy na remont i wykupienie udziałów ciotki...A domek jest tak blisko lasu,wśród drzew,miłych sąsiadów...moim marzeniem jest tam mieszkać...

Lasche,Ty nie bądź taka samolubna :p Ale od Wrocławia bym zaczęła,a dla dziewczyn z innych miast mogłybyśmy organizować zbiorowe wycieczki :D

Warmia,a wejdziesz w tą spółkę?Jakbym miała takie współpracowniczki jak Wy dziewczyny to sukces gwarantowany!Kasiu Ciebie też zapraszam do spółki,obowiązkowo!A sanepid,no tak...ale dałybyśmy radę.Bo kto jak nie my?Szalone dziewczyny z głowami pełnymi pomysłów :)

Dzisiaj chciałam Wam pokazać czym ostatnio się zajmuję i co wciągnęło mnie bez reszty :D

Proszę nie bądźcie zbyt krytyczne,to jedne z pierwszych prac,prototypy,więc nie są doskonałe...

Wielkanoc%20201115.jpg

Wielkanoc%20201117.jpg

IMG_8569.JPG

• Odpowiedzi 695
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mada,nawet nie wiesz jak mnie serce boli kiedy myślę o tym domu,o jego historii,mam z nim tyle wspomnień...wierz mi,że gdybym tylko miała finanse,ratowałabym go aby cieszył następne pokolenia.Dziękuję Ci za komplementy :hug: Czerwienię się jak burak za każdym razem kiedy to czytam!

Diana_teresa :welcome: miło mi,że podoba Ci się u mnie.Zapraszam kiedy tylko masz ochotę.

Ragazza,to bardzo miłe z Twojej strony.Kto wie,może jak będę w Polsce pod koniec czerwca odwiedzę Gałkówek.Zobaczę co tam jeszcze zostało do uratowania i wywiezienia do Wrocławia.Nie chcę aby cokolwiek z tego domu wpadło w niepowołane ręce.

Coś cichutko na moim wątku więc może mój nowy nabytek trochę go ruszy ;)

Na sobotnim pchlim targu dorwałam nową reprodukcję w pięknej,surowej sosnowej ramie.Zauroczyła mnie i rama i reprodukcja Leonarda da Vinci Głowa Kobiety,bardzo subtelna i delikatna.Dobrze mi się na nią patrzy.Na razie zamieszkała na półce w sypialni i chyba tam zostanie...

IMG_8843.JPG

IMG_8868.JPG

IMG_8864.JPG

IMG_8870.JPG

Edytowane przez Paula_71

Witajcie w to sobotnie popołudnie,które u mnie szare i bure nadal...(Ja chcę słońca!!!:bash: już od tej zimnicy w depresję popadam,właśnie pisząc te słowa siedzę opatulona w koc.To chyba nie jest normalne pod koniec maja...)

Witam w szczególności Dagunię :welcome: i dziękuję jej za miłe słowa :)

Diana_Teresa,dobrze,że to lawenda Ci się ze mną kojarzy a nie jakaś inna roślinka ;)

Dziewczyny byliśmy,zwiedziliśmy i wróciliśmy cali i zdrowi z pięknymi wspomnieniami.Pognało nas do Cork i okolic nad ocean Atlantycki w którym zakochałam się totalnie.Niesamowite robi wrażenie!Ma swój specyficzny kolor,zapach no i wszechogarniające wrażenie potęgi.Przy nim byłam malutka jak najmniejszy Pokuś.

Zwiedziliśmy dwa cyple Mizen Head i Dursey Head,zrobiliśmy ponad 550 mil,przechodziliśmy kładką nad oceanem i przejeżdżaliśmy kolejką z lądu na wyspę,nad wzburzonymi falami Atlantyku...Wiatr wiał niemiłosiernie ale nasza dzielna trojka nawet stopy pomoczyła w oceanie,no bo jak być nad nim i nie przywitać się?Nie wypada,a stopa zmoczona być musi :lol2:

Po drodze zwiedzaliśmy piękne ruiny w Cashel Co Wam będę pisać pokaże parę zdjęć.

IMG_9006.JPG

IMG_8997.JPG

IMG_9269.JPG

IMG_9505.JPG

IMG_9506.JPG

IMG_9596.JPG

IMG_9668.JPG

IMG_8956.JPG

Oczywiście nie byłabym sobą gdybym nie przywiozła sobie jakiejś pamiątki :lol2: moje oczy latały podczas przejeżdżania przez miasteczka w celu poszukiwania sklepów tudzież kwiaciarni z różnymi cudeńkami.I wcale nie przeszkadzało mi to,że prowadzę hahaha I właśnie w takim jednym sklepiku udało mi się nabyć metalową,okrągłą tacę i szklany słoik z przykrywką w którym zamknęłam pachnące oceanem muszle zbierane na plaży.Piękne piwonie to imieninowy bukiet i bukiet z okazji Dnia Matki takie dwa w jednym bo tak się składa,że właśnie 26 maja mam imieniny :)

IMG_9709.JPG

IMG_9741.JPG

IMG_9710.JPG

IMG_9733.JPG

Może truskaweczkę?

IMG_9770.JPG

IMG_9724.JPG

Edytowane przez Paula_71

Piękne zdjęcia :) Uwielbiam takie wycieczki, piękne krajobrazy i faktycznie w takich miejscach człowiek widzi jaki jest malutki :) Pamiątki z wycieczki cudne idealnie pasują doTwoich wnętrz. Ja wczoraj przywiozłam piwonie z ogródka mojej mamy, ale mają tak ciężkie kwiaty, że nie stoją tak ładnie jak Twoje ;)