Zhan 12.04.2011 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Witam, Bardzo proszę o poradę, pewnie bardziej prawną niż techniczną. Otóż w mojej łazience biegną dwie rury od CO, dwie pionowe rury od podłogi do sufitu. Jako, że wyglądają one bardzo nieestetycznie (są spawane z kawałków o różnej średnicy, poprowadzone są nieprostopadle do ściany, itp) oraz odstają od ściany na jakieś 10cm zajmując cenną powierzchnię mikroskopijnej łazienki postanowiłem coś z nimi zrobić gdyż właśnie robię remont owej łazienki. Wymyśliłem sobie, że przy pomocy kolanek wpuszczę te rurki w ścianę (oczywiście zrobione to będzie zgodnie ze sztuką). Rurki te pełnią rolę grzejnika łazienkowego w całym pionie mojego bloku i z tego co się orientuję we wszystkich mieszkaniach poprowadzone są tak jak u mnie. I tu rodzi się pytanie, czy są jakieś ogólne normy lub przepisy regulujące takie kwestie jak moja przeróbka? Oczywiście nie zrobię tego na własną rękę ponieważ muszę wystąpić do administracji o spuszczenie wody z tego pionu ale chciałbym się przygotować do rozmowy i do ewentualnej odmowy wydania pozwolenia na taką przeróbkę. Przeróbka ta nie wpłynie na funkcjonalność ogrzewania w pozostałych mieszkaniach, przynajmniej tak mi się wydaję. Z góry dziękuję za wszelkie informację. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts