Czarna_Inez 13.04.2011 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Witam, Nie wiem, czy znalazłam się z tym tematem w odpowiednim dziale, jesli nie to przepraszam. Czy ktoś z Was, drodzy Forumowicze, używa takiej oto nakładki, adaptera na indukcję? Kupiłam płytę indukcyjną i jestem z niej bardzo zadowolona nawiasem mówiąc, sęk w tym, że zostało mi dużo teflonowych patelni po płucie elektrycznej, w bardzo dobrym stanie, które równie bardzo lubię. Wolałabym używać tych, które już mam, niż kupować coś nowego, ponieważ mam ich chyba 10 w różnych rozmiarach i są stosunkowo nowe. W netku znalazłam coś takiego, słyszeliście o takim cudzie, używacie może? http://www.ceneo.pl/4588599 Dziękuję za uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 13.04.2011 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 nawet nie wiedzialam ze cos takiego jest...proszę o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natalutka 13.04.2011 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 ja też się podłączę pod temat i czekam niecierpliwie ma wieści. Mam wspaniałą kawiarkę, która raczy mnie pyszną latte ale niestety aluminiowa jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czarna_Inez 13.04.2011 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 O widzę, że więcej szczęśliwych-strapionych posiadaczy indukcji tu mamy Super, więc wszytscy czekamy na wieści od tych, którzy już mają doświadczenia - o ile tacy są, bo wydaje się, ze produkt mało powszechny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 15.04.2011 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 ja jestem chyba w dobrej sytuacji, bo nie mam ani jednego garnka "normalnego"... ale o takiej kawiarce własnie kiedys myslalam.... wiec pomysł z nakładką jest świetny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.04.2011 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Chciałbym wiedzieć co oznacza garnek normalny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.04.2011 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Witam, Nie wiem, czy znalazłam się z tym tematem w odpowiednim dziale, jesli nie to przepraszam. Czy ktoś z Was, drodzy Forumowicze, używa takiej oto nakładki, adaptera na indukcję? Kupiłam płytę indukcyjną i jestem z niej bardzo zadowolona nawiasem mówiąc, sęk w tym, że zostało mi dużo teflonowych patelni po płucie elektrycznej, w bardzo dobrym stanie, które równie bardzo lubię. Wolałabym używać tych, które już mam, niż kupować coś nowego, ponieważ mam ich chyba 10 w różnych rozmiarach i są stosunkowo nowe. W netku znalazłam coś takiego, słyszeliście o takim cudzie, używacie może? http://www.ceneo.pl/4588599 Dziękuję za uwagę Nakładka fajna...ale żeby tylko do latte?Masz tyle patelni teflonowych czy próbowałaś ich do płyty?Jeśli próbowałaś i nie nagrzewają się to dno ich jest albo oryginalnie ponacinane albo maja krzywa powierzchnie dna.Mam swoją ulubiona patelnię ,takiego woka.Dno jest prościutkie i korzystam z niej cały czas. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czarna_Inez 18.04.2011 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Niktspecjalny, dzięki za posta, ale ja nie mam kawiarki , za to mam tonę patelni, które nie sa po prostu przystosowane do tego aby działać na indukcji. Moja płyta ich nie rozpoznaje :| Mam również garść opinii na temat tego produktu, które wynalazłam w niemieckich serwisach, podobnych do naszego ceneo. Więc główna zaleta jest taka, ze w sytuacjach kryzysowych, kiedy mamy jakieś ulubione czy wymyślne garnki, to jest świetna sprawa, ponieważ umożliwa po prostu używanie danego naczynia. Niestety nie jest to rozwiązanie na codzień, ponieważ nie jest tanie, a jest kilka wielkości takich adaptorów, dość długo się nagrzewaja i jeszcze dłużej stygną. Więc cały urok indukcji nam znika, ponieważ mi, na przykład, sie własnie w gotowaniu indukcyjnym podoba szybkość reakcji- jak na gazie... Dodatkowo, po urzyciu jak i czyszczeniu zostaja brzydkie plamy, które nie schodzą (ale to ma jak dla mnie ostatniorzędne znaczenie). Więc to jest to ca znalazłam. I chyba się skłaniam, aby z czasem kupić jednak nowe patelnie :| Mam teraz jedną, która nadaje się do indukcji, ale nie jest teflonowa, a ja niestety nie umiem smarzyć na normalnych stalowych powierzchniach, bo co kotlet, to muszę skrobac tę cholerna patelnię... Och, co za życie! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 19.04.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Chciałbym wiedzieć co oznacza garnek normalny? to zależy jak dla kogo jak dla mnie to taki na gaz oznaczało... mało precyzyjnie to zostało określone faktycznie.... poprawiam się - wszystkie garnki mam na 4 opcje min na indukcję, wiec nie mam problemów.... ale kawiarke bym chciała.. a nie widziałam na indukcje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.04.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Czarniunia. moje patelnie też nie chciały rozmawiać z moja płyta.Wiesz dla czego??Bo jak wspominałem wyżej były krzywe itp.Stare rondelki emaliowane do buraczków ,szybkich frytek,sosów itp są u mnie na pierwszym miejscu.Gęsiarka w której piekłem gołąbki jest także zajefajna. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czarna_Inez 19.04.2011 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 (edytowane) Czarniunia. moje patelnie też nie chciały rozmawiać z moja płyta.Wiesz dla czego??Bo jak wspominałem wyżej były krzywe itp.Stare rondelki emaliowane do buraczków ,szybkich frytek,sosów itp są u mnie na pierwszym miejscu.Gęsiarka w której piekłem gołąbki jest także zajefajna. pzdr. A no widzisz nikt, Twoje były stare i krzywe, dlatego nie działały, a moje są w miarę nowe i proste, ale jak już pisałam wcześniej, nie przystosowane do pracy z płytą działającą na zasadzie pola magnetycznego, czyli indukcji. Indukcja nie działa przy idealnym przyladaniu naczyń do płyty, ale przy odpowiednim tworzywie, z którego musi być zrobione naczynie, ponieważ ogrzewanie indukcyjne polega na wytworzeniu pola magnetycznego między cewką indukcyjną znajdującą się bezpośrednio pod powierzchnią płyty a dnem naczynia. Tak więc moje garnki mogą być najprostrze na świecie i najnowsze, a jeśli nie sa przystosowane do pracy na zasadzie pola magnetycznego, to mogę je sobie wyrzucić, albo próbować dokoptować coś o czym traktuje ten wątek. Jesli masz coś do powiedzenia na temat adaptera, to zapraszam, jeśli chcesz mi udowodnić, ze moje garnki będą jednak działać z moją płytą to raczej się nie uda, ponieważ ja wiem o czym mówię/ piszę... Zanim zaczełam poszukiwania drogich rozwiązań jakoś tak się złożyło, ze sprawdziłam czy będą działać.... A zwracasz w ogólę uwagę na to jak inni sie podpisują i jak się do nich zwracasz na forum? Pozdrawiam! Edytowane 19 Kwietnia 2011 przez Czarna_Inez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.04.2011 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Skoro topik mówi o adapterze to go użytkuj....Ja i tak pozostanę przy swoim.Moje stare garnki z PRL-u mają się dobrze i wszystko w nich robię. A zwracasz w ogólę uwagę na to jak inni sie podpisują i jak się do nich zwracasz na forum? plissss end passss. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czarna_Inez 21.04.2011 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 (edytowane) hahaha no właśnie! prl... Uwielbiam jak zadaję pytanie na forum, a ktoś odpowiada, w taki sposób, ze ma się wrażenie, ze pisze tylko po to aby coś napisać, nie ważne z sensem czy bez, na temat z tego postu czy innego... I bardzo się cieszę, ze masz garnki a prl-u, które ci chodzą na indukcji jak nówki! Edytowane 22 Kwietnia 2011 przez Czarna_Inez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateuszratajczyk 15.11.2014 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 małe odświeżenie tematu. Wpadłem ostatnio w sklepie na tą płytę grillową do indukcji. http://www.electrolux.pl/Produkty/Akcesoria_i_cz%C4%99%C5%9Bci_zamienne/Akcesoria/INFI-GRILL/ Ktoś coś testował to? Myślę coby żonce nie zakupić bo lubię dania grillowe i upiekę 2 pieczenie na 1 ogniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 15.11.2014 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 małe odświeżenie tematu. Wpadłem ostatnio w sklepie na tą płytę grillową do indukcji. http://www.electrolux.pl/Produkty/Akcesoria_i_cz%C4%99%C5%9Bci_zamienne/Akcesoria/INFI-GRILL/ Ktoś coś testował to? Myślę coby żonce nie zakupić bo lubię dania grillowe i upiekę 2 pieczenie na 1 ogniu. Ooo, może steka da się na tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jamejski 17.11.2014 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Czemu miało by się nie dać? Wydaje mi się że wyjdzie nawet lepiej niż na normalnym grillu bo tutaj masz lepszą kontrole nad temperaturą i jest stała. Ahh dobrze wypieczone nie tłuste mięsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 17.11.2014 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 (edytowane) Czemu miało by się nie dać? Wydaje mi się że wyjdzie nawet lepiej niż na normalnym grillu bo tutaj masz lepszą kontrole nad temperaturą i jest stała. Ahh dobrze wypieczone nie tłuste mięsko Musi być bardzo gorąco. Tłuste, tłuste. Stek z takiego najlepszy pod warunkiem, że go nie przypieczemy za bardzo. Edytowane 17 Listopada 2014 przez perm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.11.2014 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 małe odświeżenie tematu. Wpadłem ostatnio w sklepie na tą płytę grillową do indukcji. http://www.electrolux.pl/Produkty/Akcesoria_i_cz%C4%99%C5%9Bci_zamienne/Akcesoria/INFI-GRILL/ Ktoś coś testował to? Myślę coby żonce nie zakupić bo lubię dania grillowe i upiekę 2 pieczenie na 1 ogniu. Mam tą płytę indukcyjną tej firmy ale jakoś nie kumam tego połączenia.Rzecz fajna żelywna na steeeeki w sam raz.Dzięki za pomysła.Też zdrowe pitraszenie.Serdecznie pozdrawiam.Kolejna maskotka w kuchni mej.Fajnie mieć na czym gotować.;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateuszratajczyk 19.12.2014 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 Ooo, może steka da się na tym zrobić? myślę że spokojnie. Nawet pewnie lepiej niż na zwykłej patelni, bo tu można bez tłuszczu. "Mam tą płytę indukcyjną tej firmy ale jakoś nie kumam tego połączenia" Why? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 19.12.2014 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 myślę że spokojnie. Nawet pewnie lepiej niż na zwykłej patelni, bo tu można bez tłuszczu. "Mam tą płytę indukcyjną tej firmy ale jakoś nie kumam tego połączenia" Why?Na "zwykłej" też bez tłuszczu. To jest pytanie o temperaturę jaką da się na tym osiągnąć. Te 300 st C do steków wskazane jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.