darase 03.07.2011 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 To jest panel dotykowy? To fajna sprawa jak w telu, już bym nie chciał innego tela Chociaż z drugiej strony czasami najprostrze bywa najtrudniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 03.07.2011 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Trzeba przyznać ładnie i czytelnie to wygląda może dałbym radę. Jest, jest słoneczko nie muszę załączać CO Godzinka i będzie 25.5st Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 03.07.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Trzeba przyznać ładnie i czytelnie to wygląda może dałbym radę. Jest, jest słoneczko nie muszę załączać CO Godzinka i będzie 25.5st Tak, wyświetlacz jest bardzo fajny, czytelny i przejrzysty. Ty żeby rozpalić kocioł na eCoalu też musisz skorzystać z trybu ręcznego jest to dziecinnie proste. U mnie cały dzień prawie jak w nocy a dolało że no. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 03.07.2011 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Wydaje mi się, że czytelność wyświetlacza Cobry czy Pumy to nie tylko sam bajer, ale przede wszystkim spore ułatwienie obsługi. Każdy z nas korzysta z kompa, okienka z grafiką są sprawą ułatwiającą użytkowanie, dodatkowo na dole w belce statusu opisane jest słownie, co oznacza dany rysuneczek. Cała praca twórcza polegała na tym, aby obsługa była intuicyjna i nie wymagała uczenia się instrukcji na pamięć. Czegoś takiego wyświetlacz 2x16znaków nie oferuje. Cobra czy Puma oprócz tego mają tryb obsługi rusztu awaryjnego, w RT09pid czy w Ecoalu trzeba do tego celu wyjmować wtyczkę od podajnika... Niby drobnostka, ale jak cieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 05.07.2011 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Cobra czy Puma oprócz tego mają tryb obsługi rusztu awaryjnego, w RT09pid czy w Ecoalu trzeba do tego celu wyjmować wtyczkę od podajnika... A po co wyjmować w eCoalu wtyczkę od podajnika?Wystarczy go nie załączać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 05.07.2011 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 A po co wyjmować w eCoalu wtyczkę od podajnika?Wystarczy go nie załączać. Nie wiem, czy sie dobrze rozumiemy. Ognik, Cobra, Puma ma tryb obsługi rusztu awaryjnego, co oznacza, że można zadać np. 50st.c na grzejniki czy tam 60st.c na bojler. Dana pompa zatem pracuje, dobierane w/g algorytmu sa obroty dmuchawy, pilnowana jest nastawa. Nie pracuje sam podajnik, reszta działa tak, jakby był aktywny tryb automatyczny. Tryb ręczny ma natomiast to do siebie,że dane urządzenie po załączeniu chodzi "do zwycięstwa" lub do jego ręcznego wyłączenia. Czy eCoal ma tryb obsługi rusztu awaryjnego? Czy miałeś na myśli tylko tryb ręczny i ręczne zał/wył dmuchawy i danej pompy?? Bo jeśli brak trybu pracy z rusztem awaryjnym, to chcąc pracować w automacie w RT09pid wyjmuję wtyczkę od podajnika, myślę,że podobnie w ecoal (chyba,że jest inaczej??) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 05.07.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 oj Suspenser, bo napiszę siadaj, pała! Instrukcja jak widziałem leżała obok sterownika.... W trybie ręcznym masz opcję załączenia pompy C.O., ten ekranik z grzejnikiem musisz zrobić kolorowy.... - spróbuj - to działa punkt 4.7 instrukcji sterowanie ręczne, guzikami + (załączenie),- (wyłączenie) możesz sterować każdym wyjściem... Druga opcja, skoro chcesz korzystać z trybu awaryjnego, to ustawienie wysokości kopca na wartość -10 - uaktywnia to tryb pracy na ruszcie awaryjnym. Wiec możesz zadać temp., działać będą w automacie obie pompy a prędkość obrotowa dmuchawy będzie dobierana do zapotrzebowania na ciepło.... Punkt 4.8 menu użytkownika, podpunkt wysokość kopca Mówiąc krótko co najwyżej 2-ja na szynach..... Ups ależ zakręcony ostatnio jestem - za dużo mam już na głowie i nie ogarniam wszystkiego - faktycznie wszystko jest jak trzeba tylko użytkownik gapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 05.07.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 luuuuuzzziiiikkk nie ma tego złego, uczymy się na błędach. A i Darase miał szansę zobaczyć,że to nie jest takie trudne.... Jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 06.07.2011 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Siedzę sobie. skwar z nieba się leje...... mysle sobie trzeba schłodzić solary, wchodze na www bruli a tu w domu 18st a na dworze 12, normalnie masakra i po to jest zrobiony sterownik do kotła ze sterowaniem przez net-a u mnie w trybie lato mogę schłodzić sobie nim solary... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 06.07.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 A widziałeś Budowniczy do ilu Ci solarami chatkę podgrzałem, szkoda że w zimie tak nie świeci bo byś nie musiał w kotle palić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 10.07.2011 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Darase widziałeś ?Ósma doba mija a na liczniku dalej powyżej 45 dni.I co powiesz o moim "badziewiaczku" ?Można wydać o połowę mniej i też się cieszyć a na dodatek mniej spalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 10.07.2011 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Karaoka za miesiąc też będziesz mieć ponad 45dni, Minertu o tym napisał. Fajowy masz podpis czyli "wiemy że nic nie wiemy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 10.07.2011 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Karaoka za miesiąc też będziesz mieć ponad 45dni, Minertu o tym napisał. Fajowy masz podpis czyli "wiemy że nic nie wiemy" Napisz jaśniej bo wydaje mi się że posądzasz mnie o jakąś nieuczciwość. Widać kiedy zasypałem węgiel. Licznik jak był ustawiony na 650min tak jest nadal i jeszcze przed tym jak uprzednio przed Cobrą kocioł pracował na Bruli też był na 650 min. Taki czasz wyszedł po kalibracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 10.07.2011 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Karaoka myśl pozytywnie o nic Cię nie posądzam, Minertu napisał że jest jakiś błąd w przewidywaniu zasypu. Możliwe że u Ciebie nie ma tego błędu, gorsza sprawa że mam słaby kalorycznie groszek. Taniej kosztowało mnie ogrzewanie CWU groszkiem czeskim. SZOK. Po zasypaniu 100kg eko kupionym na zimę grzania CWU wystarczyło na zaledwie 27 dni. Koszt na 1 dzień grzania Cwu eko czeskim to 2.17 a eko zimowym 2.55. Mam malutką nadzieję że nasze 5 osób tyle wody potrzebuje, gorzej jeśli okaże się że to fatalny eko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 10.07.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Jakoś mi to tak zabrzmiało darase. Powiem że jak Bruli pracował w okresie tzw. przejściowym to licznik działał dobrze. Możliwe że teraz może coś przekłamywać ale na razie nie widać. Zobaczę co będzie dalej.Jak coś takiego będzie miało miejsce to na pewno napiszę ale potrzeba jeszcze dużo czasu żeby sprawdzić.Z ciekawości pofatygowałem się do kotłowni żeby sprawdzić jaki jest poziom paliwa i za wiele nie ubyło.Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 11.07.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 darase minertu napisał,że licznik nie tak pokazuje ale na eSterownik Mobile na ANDROID ,cały czas pokazuje zasyp powyżej 45dni,na wersji testowej jaka posiadam pokazuje dobrze tak więc i na brulim powinien być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 17.07.2011 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 No cosik ten licznik chyba szwankuje. Kocioł pracuje 15 dni i ubyło niecała 1/3 zasobnika a dalej mam ponad 45 dni do zasypu. Jeśli będzie nadal tyle pobierał to powinno wystarczyć na jakieś 32dni a nie 45. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 17.07.2011 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 I to miałem na myśli Karaoka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 17.07.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Hehe to dobrze, że nie mam wyjścia RS 232 w laptopie i nie mogłem uaktualnić oprogramowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 17.07.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Nie aktualizowałem jeszcze. Dzieje się tak na starym a było dobrze przedtem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts