Konto usunięte na żądanie 18.07.2011 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 SUSPENSER kup sobie przejsciówke na alegro z usb na rs232 chodzi nawet na win 7 -64 bit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 19.07.2011 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 SUSPENSER kup sobie przejsciówke na alegro z usb na rs232 chodzi nawet na win 7 -64 bit Wiem, wiem muszę sobie kupić. Tylko czemu producent nie dał od razu wyjścia USB - tak jak jest w Cobrze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 24.07.2011 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Minertu napisał że jest jakiś błąd w przewidywaniu zasypu. Możliwe że u Ciebie nie ma tego błędu, gorsza sprawa że mam słaby kalorycznie groszek. Taniej kosztowało mnie ogrzewanie CWU groszkiem czeskim. SZOK. Po zasypaniu 100kg eko kupionym na zimę grzania CWU wystarczyło na zaledwie 27 dni. Koszt na 1 dzień grzania Cwu eko czeskim to 2.17 a eko zimowym 2.55. Co do licznika to na pewno szwankuje. A co powiesz na moje zużycie ? Minęło 22 doby a jeszcze mam ponad połowę zasobnika. Śmiem twierdzić że mój "badziewiaczek"na Brulim spala dużo i to dużo mniej niż te wasze drogie kociołki które z takim uporem wychwalacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 24.07.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 karoka powiadasz że pan Zawijan dobrze mówił żebym kupił sterownik razem z Tobą świetnie widzę ustawiasz sterownik. Również znalazłem sposób na automat eCoala, podłączyłem go pod regulator zewnętrzny ze sklepu "Łobi" i tak 1h pracy i 4 spoczynku przymusowego, i śmiem twierdzić że spalanie zrówna się z Twoim. Jeśli Twoja ilość osób zużyje tyle samo ciepłej wody co moja 5tka. Dzięki temu regulatorowi , gdy prąd zacznie płynąć eCoal rusza jak z bicza Dzięki takiemu spalaniu nie ma sadzy, po 14dniach czyściutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 24.07.2011 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 eee tam chwalicie sie..... mi w trybie lato wcale eko nie bierze, a ciepła woda leci :PPP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 24.07.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Co do licznika to na pewno szwankuje. A co powiesz na moje zużycie ? Minęło 22 doby a jeszcze mam ponad połowę zasobnika. Śmiem twierdzić że mój "badziewiaczek"na Brulim spala dużo i to dużo mniej niż te wasze drogie kociołki które z takim uporem wychwalacie. Ja śmiem powiedzieć,że jak badziewiaczek tak i mercedes może być złym lub dobrym kotłem i spalać mniej lub więcej. Jak zaznaczyłeś na "brulim" , czyli dobrym sterowaniu,nie twierdzę,że inne są złe ale to nie zasługa kotła tylko sterowania i wprawionego operatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 24.07.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 karoka powiadasz że pan Zawijan dobrze mówił żebym kupił sterownik razem z Tobą świetnie widzę ustawiasz sterownik. Również znalazłem sposób na automat eCoala, podłączyłem go pod regulator zewnętrzny ze sklepu "Łobi" i tak 1h pracy i 4 spoczynku przymusowego, i śmiem twierdzić że spalanie zrówna się z Twoim. Jeśli Twoja ilość osób zużyje tyle samo ciepłej wody co moja 5tka. Dzięki temu regulatorowi , gdy prąd zacznie płynąć eCoal rusza jak z bicza Dzięki takiemu spalaniu nie ma sadzy, po 14dniach czyściutko. Nie zapomnij go na zimę odłączyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 24.07.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Dzięki Minertu za przypomnienie do zimy daleko, słaby groszek ale taki czysty kociołek że szok, myślę że grzanie cwu sporo się wydłuży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 24.07.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 karoka powiadasz że pan Zawijan dobrze mówił żebym kupił sterownik razem z Tobą świetnie widzę ustawiasz sterownik. Eeee tam - fuks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 24.07.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Nie bądź taki skromny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 24.07.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 do zimy daleko, słaby groszek ale taki czysty kociołek że szok, myślę że grzanie cwu sporo się wydłuży. Tak jak Ci kiedyś pisałem najprawdopodobniej kupiłeś zwykłego Jareta ( około 21MJ/kg). Ładnie się spala, w moim kociołku po spaleniu całego zasobnika na półkach była tylko cieniutka warstwa jasno-siwego pyłku. Pamiętam jeszcze że jak kociołek się rozpalił aby dogrzać CWU to płomień tak dołem przy retorcie miał zabarwienie lekko niebieskawo- fioletowo- żółtawy, taki jakiś inny, ciężko określić. Jak Ci się będzie chciało to luknij do kotła jak się będzie paliło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 24.07.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Jutro luknę bo kociołek teraz śpi ale z tym nalotem to masz rację, pewnie w zimę dwa dni i po zasobniku. Chyba że na zimę też mu zrobię stan spoczynku np. 2h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 24.07.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Nie będzie tak źle. Chatkę ociepliłeś trochę, spali się trochę więcej ale nie w dwa dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 24.07.2011 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 minertu a co ty masz za awator??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 24.07.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Oby, bo mnie z domu pogonią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 25.07.2011 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Ja śmiem powiedzieć,że jak badziewiaczek tak i mercedes może być złym lub dobrym kotłem i spalać mniej lub więcej. Jak zaznaczyłeś na "brulim" , czyli dobrym sterowaniu,nie twierdzę,że inne są złe ale to nie zasługa kotła tylko sterowania i wprawionego operatora. Tak, Karoka juz wie o co biega.... Dodałbym jako jeden z głównych powodów: - niskie spalanie u kolegi jest zasługą odpowiednio dobranego oraz szczelnego palnika do mocy kotła. Od tego bym zaczął jako głównego powodu. - poza wymiennikiem zostaje jeszcze sterownik i dmuchawa do danego palnika. Przy brulim Karoka ma obecnie w 100%zasłoniętą przesłonę na dmuchawie. Przy Cobrze tak być nie musiało. Zgadzam się, prawdopodobnie oba sterowniki są dobre, przy brulim trzeba dobrego obserwatora i czasami przyda się odrobina pomocy z forum. Generalnie w każdym przypadku możemy sobie wzajemnie na forum pomagać, co jest niezwykle cenne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 25.07.2011 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 minertu a co ty masz za awator??? A co w nim złego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 25.07.2011 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Minertu! Jeszcze pytasz co w nim złego? Rozporek masz niedomknięty, a tu i panie i dzieci czasem zaglądają! Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 25.07.2011 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Minertu! Rozporek masz niedomknięty, a tu i panie i dzieci czasem zaglądają! Pozdro. hehe myslałem że monitor zapluję fajny taki cool, jakby to młodzież powiedziała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 25.07.2011 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Minertu! Jeszcze pytasz co w nim złego? Rozporek masz niedomknięty, a tu i panie i dzieci czasem zaglądają! Pozdro. Polewam na maxa.... Taki humor lubię :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts