Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sterowanie kotłem za pomocą internetu lub wifi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 481
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

karoka65 gonisz mnie :)

godz 10:22 CPP 43min2s

u mnie 47min48s

Nie, nie chcę rywalizować ale wczoraj bardzo upapraliśmy się wszyscy ( koszenie trawy, czyszczenie kociołka, sprzątanie na zakończenie remontu dachu) kupę wody na kąpiele poszło a co za tym idzie to i wungla kociołek pociągnął trochę.

Jak patrzę na wykresy to w ostatnich dniach to temp. zewn. u mnie dużo niższa no i kilka dni praktycznie bez dachu nad głową byłem (remont, wymiana pokrycia).

Nie, nie chcę rywalizować ale wczoraj bardzo upapraliśmy się wszyscy ( koszenie trawy, czyszczenie kociołka, sprzątanie na zakończenie remontu dachu) kupę wody na kąpiele poszło a co za tym idzie to i wungla kociołek pociągnął trochę.

Jak patrzę na wykresy to w ostatnich dniach to temp. zewn. u mnie dużo niższa no i kilka dni praktycznie bez dachu nad głową byłem (remont, wymiana pokrycia).

Popatrz jaka u mnie jest kalibracja czujników dlatego u mnie jest na wykresach cieplej ale odejmij 3,4stC od zewnętrznej,reszta jest ok.

Ja też nie rywalizuję :)

No coś cisza nastała. Podobnie chyba jak ja nie macie czego się czepić.

To co zaobserwowałem to przekazałem.

W okresie tzw. przejściowym oraz to co można zobaczyć w trybie lato jest Ok.

Muszę powiedzieć że nie miałem problemu z dopalaniem eko groszku ale Bruli robi to jeszcze lepiej niż sterowniki które pracowały na moim kotle wcześniej.

Będę próbował jeszcze zmniejszyć przerosty temp. w trybie lato ale powoli.

Zobaczymy co będzie dalej ale najciekawsze myślę zostanie gdy znowu znacznie spadną temperatury i zacznie się zima.

Mi natomiast węgiel się skończył i czekam na dostawę grzejąc CWU prądem :bash:

Korzystając z sytuacji wysłałem drzwiczki kotła do producenta, który obiecał szybko zamontować do nich izolację - może nareszcie nie będę musiał ich otulać wełną.

Nadal po powiększeniu widoku "schemat" na komórce menu rozwija się poza ekranem zamiast pod zakładkami.

• 2 weeks później...
Cześć zawijan_2, nie schodzę do kotłowni bo mam wszystko w jednym poziomie :D tablet umiejscowie na ścianie,podepnę na stałe do ładowarki i gra... ale coś kurcze nie chce mi sie.... brak potrzeby, solary mi grzeja cwu, a palić w kotle dla samego palenia??? eeee tak to tylko Boruta robi ;) w sumie już mi się nudzi bez kotła :)

Hej Koledzy,

I takim oto chytrym sposobem ZAWIJANY, Ogniwo i Elektro - System pozbawili was możliwości "ucieczki" przed codziennością, pod pozorem: muszę sprawdzić, muszę podregulować itd. itp. Zobaczycie jak wam szybko z tego nieróbstwa mięśnie dyrektorskie nad "priorytetami" wyrosną. :D

A my dalej nie ustajemy w wysiłkach, by przyrost owych "mięśni" wam przyspieszyć. A co? :stirthepot: :wave:

Trzymajcie się - pozdrawiam z gorącego Górnego Śląska - zawijan_2 :goodnight: