minertu 07.05.2011 01:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Ale możemy coś porównać.ja zasypałem 13:36 i czas pracy podajnika wynosi 29min4sekTy zasypałeś o 20:08 i czas pracy podajnika wynosi 24min33sekmierzone o godz 02:57 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 07.05.2011 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 karoka65 gonisz mnie godz 10:22 CPP 43min2s u mnie 47min48s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 07.05.2011 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 karoka65 gonisz mnie godz 10:22 CPP 43min2s u mnie 47min48s Nie, nie chcę rywalizować ale wczoraj bardzo upapraliśmy się wszyscy ( koszenie trawy, czyszczenie kociołka, sprzątanie na zakończenie remontu dachu) kupę wody na kąpiele poszło a co za tym idzie to i wungla kociołek pociągnął trochę. Jak patrzę na wykresy to w ostatnich dniach to temp. zewn. u mnie dużo niższa no i kilka dni praktycznie bez dachu nad głową byłem (remont, wymiana pokrycia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 07.05.2011 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Nie, nie chcę rywalizować ale wczoraj bardzo upapraliśmy się wszyscy ( koszenie trawy, czyszczenie kociołka, sprzątanie na zakończenie remontu dachu) kupę wody na kąpiele poszło a co za tym idzie to i wungla kociołek pociągnął trochę. Jak patrzę na wykresy to w ostatnich dniach to temp. zewn. u mnie dużo niższa no i kilka dni praktycznie bez dachu nad głową byłem (remont, wymiana pokrycia). Popatrz jaka u mnie jest kalibracja czujników dlatego u mnie jest na wykresach cieplej ale odejmij 3,4stC od zewnętrznej,reszta jest ok. Ja też nie rywalizuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 10.05.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 No coś cisza nastała. Podobnie chyba jak ja nie macie czego się czepić.To co zaobserwowałem to przekazałem.W okresie tzw. przejściowym oraz to co można zobaczyć w trybie lato jest Ok.Muszę powiedzieć że nie miałem problemu z dopalaniem eko groszku ale Bruli robi to jeszcze lepiej niż sterowniki które pracowały na moim kotle wcześniej.Będę próbował jeszcze zmniejszyć przerosty temp. w trybie lato ale powoli.Zobaczymy co będzie dalej ale najciekawsze myślę zostanie gdy znowu znacznie spadną temperatury i zacznie się zima. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 10.05.2011 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Napisałbym cos.... ale co??? na obecną chwile bruli służy mi jako monitor CWU w solarach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 11.05.2011 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Mi natomiast węgiel się skończył i czekam na dostawę grzejąc CWU prądem Korzystając z sytuacji wysłałem drzwiczki kotła do producenta, który obiecał szybko zamontować do nich izolację - może nareszcie nie będę musiał ich otulać wełną. Nadal po powiększeniu widoku "schemat" na komórce menu rozwija się poza ekranem zamiast pod zakładkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 11.05.2011 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 SUSPENSER A zmień przeglądarkę, mi pod operą chodzi ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 12.05.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 SUSPENSER A zmień przeglądarkę, mi pod operą chodzi ok. Sprawdziłem to i faktycznie tylko z Explorerem są problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 13.05.2011 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 No i mamy nowy soft, teraz pratycznie możemy ustawiać wszystko z tabletu czy komórki moduł wykonawczy jest zbędny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 24.05.2011 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Witaj Bobek " moduł wykonawczy jest zbędny"???? Zejdziesz do kotłowni choćby po to, aby i co? tableta będziesz taszczył? A jeśli się będzie w tym czasie ładował? Od przybytku głowa nie boli. Pozdrawiam zawijan_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 24.05.2011 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Cześć zawijan_2, nie schodzę do kotłowni bo mam wszystko w jednym poziomie tablet umiejscowie na ścianie,podepnę na stałe do ładowarki i gra... ale coś kurcze nie chce mi sie.... brak potrzeby, solary mi grzeja cwu, a palić w kotle dla samego palenia??? eeee tak to tylko Boruta robi w sumie już mi się nudzi bez kotła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 24.05.2011 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Jak podłączyłem Bruliego to w ogóle przestałem do kotłowni zaglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 24.05.2011 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 w sumie już mi się nudzi bez kotła Było gdzie na fajkę wyskoczyć co ? I na cholere były ci te solary ? palił byś sobie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 24.05.2011 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Lato...palę na tarasie )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 24.05.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Hej Koledzy, I takim oto chytrym sposobem ZAWIJANY, Ogniwo i Elektro - System pozbawili was możliwości "ucieczki" przed codziennością, pod pozorem: muszę sprawdzić, muszę podregulować itd. itp. Zobaczycie jak wam szybko z tego nieróbstwa mięśnie dyrektorskie nad "priorytetami" wyrosną. A my dalej nie ustajemy w wysiłkach, by przyrost owych "mięśni" wam przyspieszyć. A co? Trzymajcie się - pozdrawiam z gorącego Górnego Śląska - zawijan_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 24.05.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Ciekawe ile pogrzeję lat wodę za cenę tych solarów, prawie nie widać że ubywa tego czeskiego eko, zasypałem 100kg za 50zł. Jak wystarczy na 2 miesiące to będzie rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 24.05.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 No na dwa to nie ale miesiąc z hakiem, zależy ile CWU zużywasz. Jak już kiedyś pisałem ubiegłego lata na 120kg Jareta trochę lepszego od czecha, grzałem 6 tygodni i 3 doby.Widzę że teraz na lepszych sterownikach ten czas powinien jaszcze się wydłużyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 24.05.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 To ładny wynik, do wody mam 5 osób, ja oszczędzam wodę, prysznic raz w tygodniu zęby raz w miesiącu, golenie w zimnej wodzie, kurcze to zasobnik wystarczy na 3 miesiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 24.05.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Widzę darase że jak zwykle dobry humor cię nie opuszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts