Jarecki79 17.04.2011 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Co do nastawy mocy dmuchawy to te 30% u mnie też za dużo ale mam przesłonę i przytłumiłem przepływ na niej. Zgłosiłem sprawę do firmy. Zaraz była odpowiedź że poprawią oprogramowanie które będzie umożliwiało nastawę niższej wartości. Nie jest to wadą sterownika.... To tylko charakterystyka obsługi dmuchawy wgrana przez producenta sterownika na podstawie znanego im modelu dmuchawy z danym typem silnika. Może zatem nie pasować do Waszej. Nic ponadto. Są sterowania w których idzie ustawić charakterystykę dmuchawy (rt09pid Suspensera do nich nie należy, Ognik też nie - czy na nim obroty tej samej dmuchawy schodzą niżej?, w Pumie czy Cobrze obecnie idzie ustawić dół dmuchawy) Wówczas w danym sterowaniu nastawiam dół - wartość prądu, aby wirnik silnika się obracał i nie buczał Wówczas ustawiam też górę - wartość prądu, przy której wzrost obrotów silnika nie jest zauważalny. Takie ustawienie charakterystyki w jakims menu typu "serwisowe" umożliwi użytkownikowi pełne korzystanie z danego mu zakresu obojętnie czy to będa biegi od 1 do 50, czy zakres % od 1 do 100 czy zakres % od 30 do 100%. Pełna funkcjonalność bez znaczenia na producenta dmuchawy i zastosowanego silnika. Może Panowie z firmy produkującej coś na tym wpisie skorzystają. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 17.04.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Ognik też nie - czy na nim obroty tej samej dmuchawy schodzą niżej? Tak schodzą i to znacząco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 17.04.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Chciałbym napisać jasno. Mój wpis nie miał na celu reklamy Ognika, RT09pid czy innego sterowania. Interesuje mnie model Bruli w kontekście sterowania kotłem tłokowym. Jestem zainteresowany w okolicy września-października wersją tego sterownika umożliwiająca sterowanie tłokiem.Interesują mnie wrażenia Karoki, Suspensera oraz Budowniczego z obsługi tego modelu sterowania. Interesuje mnie, czy jest ono proste w obsłudze, czy osoba nie mająca wcześniej kontaktu z kotłem i jego sterowaniem będzie mogła go obsłużyć.Jednocześnie zdaję sobie sprawę,że Karoka, Budowniczy oraz Suspenser mają spore już doświadczenie z zakresu obsługi i tego typu opinia może nie być do końca obiektywna. Oni już zwyczajnie wiedzą czym regulować, aby kocioł dobrze chodził.Jak oceniacie instrukcję obsługi, czy jest jasna i klarowna? Mój wcześniejszy wpis ma na celu zwrócenie uwagi producenta (myślę,że czyta ten wątek) jak można rozwiązać sprawę obsługi wielu dmuchaw w sposób zapewniający ich płynną obsługę w całym zakresie. Napisałem to z myślą także o sobie, gdyż jak wspominam jestem zainteresowany wytestowaniem modelu tłokowego, jeżeli taki powstanie. Ten wpis ma natomiast na celu uspokojenie Zawijana, nie atakuję tego wyrobu, on mnie zwyczajnie interesuje. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 17.04.2011 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Jak oceniacie instrukcję obsługi, czy jest jasna i klarowna? Tak instrukcja napisana w sposób prosty ale rzeczowy, wszystko przedstawione łopatologicznie, poparte fotkami tam gdzie możliwe byłyby jakieś niejasności. Także do skonfigurowania z netem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 17.04.2011 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Zapraszamy do tematu wszystkich użytkowników sterownika Bruli.Temat nie został otwarty tylko dla kilku osób. Podzielcie się swoimi doświadczeniami związanych z obsługą i pracą tego sterowania.Co wam się podoba, co nie, ewentualnie co można zmienić lub poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 17.04.2011 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Nie chciałbym palnąć ale zaglądałem już do środka i sterownik ma kartę pamięci i to na niej zapisywane są wykresy.Jeśli się mylę proszę poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 17.04.2011 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Właśnie naładował się tablet i sprawdziłem. Naciskając na któryś parametr wyświetla się jego wykres. Można sprawdzić wstecz. Nie jest tak jak na eSterownik że wszystkie parametry są nałożone na jednej tabeli ale każdy można wywołać i zobaczyć pojedynczo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 17.04.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Studiowałem instrukcję i tam był chyba zapis że wykresy są rejestrowane na karcie SD sterownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 17.04.2011 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Myślę, że właściwszym stwierdzeniem zawartym w instrukcji było by stwierdzenie, że dane do wykresów są zapamiętywane na karcie SD. Tym nie mniej jeszcze raz dziękuję za chęć pomocy. Jak zwał tak zwał na pamięć instrukcji nie będę się uczył. Jak umiałem tak napisałem. Dobrze że wiadomo o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 17.04.2011 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Właśnie naładował się tablet i sprawdziłem. Naciskając na któryś parametr wyświetla się jego wykres. Można sprawdzić wstecz. Nie jest tak jak na eSterownik że wszystkie parametry są nałożone na jednej tabeli ale każdy można wywołać i zobaczyć pojedynczo. Wszystko jest. Po 1 zaktualizuj aplikację bo dodano parametry zaawansowane i ustawienia użytkownika. Po 2 u góry na aplecie masz przycisk , wejdź do aplikacji eSterownik Mobile i wduś przycisk z lewej jego strony i tam masz wykresy,parametry,użytkowników,ustawienia i wyłącz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 17.04.2011 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Zapraszamy do tematu wszystkich użytkowników sterownika Bruli. Temat nie został otwarty tylko dla kilku osób. Podzielcie się swoimi doświadczeniami związanych z obsługą i pracą tego sterowania. Co wam się podoba, co nie, ewentualnie co można zmienić lub poprawić. Ja się chętnie dołączę choć nie mam sterownika bruli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 17.04.2011 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Dzięki minertu. Mało się tym bawiłem bo zajęty. Znalazłem te wykresy tak jak na eSterownik. Nie mogę znaleźć tych parametrów zaawansowanych i ustawień użytkownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 17.04.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Aaa mam tylko: wykresy, konfiguracja i zamknij program. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 17.04.2011 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Dzięki minertu. Mało się tym bawiłem bo zajęty. Znalazłem te wykresy tak jak na eSterownik. Nie mogę znaleźć tych parametrów zaawansowanych i ustawień użytkownika. Zaktualizuj aplikację eSterownik Mobile,kliknij na ikonkę Market w menu tableta i znajdź eSterownik jak zaktualizujesz to będziesz miał. Mogę pomóc jestem na gg-2426716 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 17.04.2011 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Jeszcze mam pytanie czy jesteś zalogowany jako użytkownik czy tylko znalazłeś się na liście użytkowników ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 17.04.2011 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Dzięki jeszcze raz. Już jest wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 17.04.2011 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Dzięki jeszcze raz. Już jest wszystko. Cieszę sie , mam pytanie na jakim kotle jest bruli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 17.04.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 KWM-SGR 19kW jakiś producent z pleszewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 18.04.2011 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Nie. Jeszcze nie podawał. Na razie stanowisko jest zajęte przez inne badania. Urlop, ale z FM!!! Dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marin75 18.04.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Na którymś z forów zdaje się Zawijan pisał, iż sterownik eCoal będzie miał tryb ustawień ręcznych. Czy ten temat jest realizowany przez producenta eCoal/Bruli ? Ktoś wie coś na ten temat ? Oczywiście eCoal to pełen automat, ale jak to automat będzie działał dobrze dla większości opału. Tylko że są użytkownicy bardziej zaawansowani, którzy chcieliby się trochę pobawić ustawieniami, aby uzyskać (być może) lepszą charakterystykę spalania czy też większe oszczędności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts