Konto usunięte na żądanie 24.04.2011 06:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 A faktycznie ...zaaktalizowałem esterownik na tablecie i chodzi.... w sumie luz totalny...na co sie bawić na małym wyswietlaczu jak mozna ustawiać wszystko na 7" wyswietlaczu, kurcze ta wielkość robi wrażenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_marianek_ 24.04.2011 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Panowie możecie coś więcej napisać o tym tablecie ? Jak z szybkością działania ? Jakie są funkcję po aktualizacja oprogramowania ? Czy to jest ten sam co na tym filmie: Mam sterownik bruli.pl, który jest podłączony do internetu i strasznie się napaliłem na taki tablet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 24.04.2011 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Cóz o nim napisac.....praktycznie wszystkie ustawienia robisz z tabletu...duzo łatwiej, dużo czytelniej, dużo szybciej dokładnie jest tak jak na filmie , ja tablet powieszę na stałe w kotłowni i samiast bawić się tym małym wyswietlaczem z kotła, wszelkie dane będę zmieniał bezposrednio na tablecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 24.04.2011 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Co do tabletu to możesz mieć każdy z systemem Android.Ten z filmiku to jest ten sam co maja testerzy Ja tabletu nie mam przy piecu bo nie mam zasięgu z routera (przydał by się access point) więc korzystam z laptopa w pokoju.Router jest w centralnym miejscu w domu ,nigdy nie myślałem o zasięgu w piwnicy czy kotłowni Jak ktoś może to prosił bym o model accessa i konfig z routerem,może się skusze na zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 24.04.2011 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Cóz o nim napisac.....praktycznie wszystkie ustawienia robisz z tabletu...duzo łatwiej, dużo czytelniej, dużo szybciej dokładnie jest tak jak na filmie , ja tablet powieszę na stałe w kotłowni i samiast bawić się tym małym wyswietlaczem z kotła, wszelkie dane będę zmieniał bezposrednio na tablecie. A dlaczego chcesz go wyrzucić do kotłowni ? U mnie leży w pokoju i jak chcę coś zobaczyć to nie muszę nigdzie chodzić ani nawet lapka włączać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 24.04.2011 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 A dlaczego chcesz go wyrzucić do kotłowni ? U mnie leży w pokoju i jak chcę coś zobaczyć to nie muszę nigdzie chodzić ani nawet lapka włączać. Widzisz,każdy po swojemu ma jego zastosowanie.U mnie z racji tego,że lapek chodzi prawie cały czas jak nie śpię i jak nie pracuję więc z tableta mało korzystam i tez chciał bym go umieścić w kotłowni.Natomiast z braku zasięgu w kotłowni chyba zainwestuje w access pointa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarnyziutek 24.04.2011 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Jaki jest koszt takiego tabletu? Z tego co rozumiem to łączy się przez wifi z routerem a ten z kolei ze sterownikiem? Dobrze rozumiem? Czy na telefon z Androidem jest ta sama aplikacja co na tablet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 24.04.2011 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 A dlaczego chcesz go wyrzucić do kotłowni ? U mnie leży w pokoju i jak chcę coś zobaczyć to nie muszę nigdzie chodzić ani nawet lapka włączać. A dla wygody użytkowania.... trochę trudno np rozpalać w kotle i latać do pokoju ustawiać pompki...tablet będzie słóżył jako panel informacyjny od kotła i na nim bęę zmieniać wszystkie parametry (a podgląd przedciez mam przez lapka i tel z androidem) jak słusznie zauwazył kol minertu każdy robi po swojemu i uwaza że tak jest najlepiej czarnyziutek aplikacja chodzi na KAŻDYM tablecie z systemem android i nie wazne czy kupisz tablet npza 200zł czy 600-bedzie chodzić tak samo Z tego co rozumiem to łączy się przez wifi z routerem a ten z kolei ze sterownikiem? Dobrze rozumiem? bardzo dobrze rozumiesz ! tablet łaczy się po wifi z ruterem a sterownik podpinasz po kabelku do AP. sterownik kotła------AP (po kablu) AP-----ruter (po wifi) a tablet to juz obojetnie.. on i tak łaczy się po wifi. Na tablet i telefon jest dokładnie ta sama aplikacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 24.04.2011 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 A dla wygody użytkowania.... trochę trudno np rozpalać w kotle i latać do pokoju ustawiać pompki A do czego masz panel wykonawczy ? Przecież na nim możesz rozpalić a resztę możesz zrobić wykorzystując tablet albo przez lapka. Ale każdy robi jak mu pasuje i ja to szanuję jeśli jest mu tak na rękę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 24.04.2011 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Budowniczy widziałeś moją kotłownię. Czy widzisz tam miejsce dla tableta ? ja nie. Lepiej jak będzie w domu. A teraz do kotłowni to już wcale nie zaglądam, bo po co.Węgiel wsypałem wczoraj, następna przewidywana data zasypu to około 5 czerwca i jest mi z tym dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 24.04.2011 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 karoka65 widziałem tez bym nie dawał tam tabletu kurcze cos dziś mi sie zmarzło... solar nagrzał wodę ale mury sie wystudziły i w chacie 20 st...trza rozpalić... mam 2-3m3 drzewa które muszę spalić to palę drewnem, ale robie sterownik w konia...ustawiam tryb auto-wyciągam fizycznie wtyczkę od podajnika i luzio..(ale sobie wymysliłem nie?? ;D ) jak temp kotła spada to sterownik włancza dmuchawę zeby rozpalić i oczywiście podajnik..a że podajnik odlaczony.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 24.04.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Budowniczy patrzyłeś na wykres temp. spalin ? Myślałem że te opowieści o 500 czy 600 stopniach to tylko jakaś mrzonka ale to fakt. Co by było gdybyśmy mieli -20 za oknem.Mówię o tym co dzieje się z temp. spalin przy paleniu na ruszcie awaryjnym. Podejrzewam że taka sytuacja występuje w przypadku kotłów zasypowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 24.04.2011 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 I proszę wyłapalem buga.....1 dzień właczony sterownik i juz błąd.... pale drzewm, chciałem zobaczyć co się bedzie działo wiec otworzyłem popielnik czyli zwiekszyłem cug..temp spalin wzrosła do ponad 500st i nagle co sie okazuje??? kocioł zamiast wyłaczyć dmuchawe i podajnik to ją załączył!!!! baaa mało tego zwieksza obroty dmuchawy,, czyli co robi? zwieksza temp spalania!!! podajnik wypycha eko nonstop a dmuchawa podje dużą ilosc powietrza!! bardzo niebezpieczna sytuacja grozi zagotowaniem wody w kotle! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 24.04.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Budowniczy bruli steruje paleniskiem awaryjnym? Czy bruli dostał sygnał z czujników że temperatura w kotle ma 80st, a powrót też ma np. 60st? Jakie miałeś tem wody w kotle, tem spalin nie wyznacza tem w kotle. Kiedyś było napisane żeby czujnik spalin wyjmować do rozpalania awaryjnie. Nie wiem jak jest teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 24.04.2011 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 widzisz darase wszystko da się zrobić, trzeba wiedzieć tylko co się chce zrobic:) sterownik to komputer a komputer możesz oszukać... ja oszukuję sterownik, (odłanczając fizycznie kabel podajnika) poprostu firma wiedziała kogo wybrać do testów:wave: zrobiłem hipotetyczną sytuacje np w wypadku niedomkniętego popielnika na spalaniu retortowym czy wysokiej temp na kotle, w takim wypadku powinno wystąpić albo zrzucenie eko z podajnika,albo niepodawanie paliwa i powietrza.. a tu sterownik oszalał.sterownik był robiony pod ogniwo a tam nie ma rusztu awaryjnego wiec takie przypadki nie występują,ale dzięki róznym rodzajom kotłów i podpięciem sterownika bruli do nich, firma moze monitorować co robić w innych sytuacjach... zobacz sobie wykres Piotrek-domek uzupełnienie- po godz 22 nastąpił brak odbioru ciepła,temp na kotle osiągneła 71st (do zadnej 55) i co sie stało??? właczył sie podajnik i dmuchawa...dmuchawa nabiera obrotów... podajnik chodzi... baaaaach 2 raz mam rozwalony kocioł oj to jest bardzo niebezpieczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarnyziutek 24.04.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Bobek też to u siebie przerabiałem jak chciałem palić na awaryjnym. W instrukcji jest napisane, że trzeba wyjmować czujnik spalin. Jak znajdę to wkleję cytat: W sytuacji zastosowania rusztu rezerwowego w celu palenia drewnem lub odpadami gospodarczymi należy usunąć czujnik wylotu spalin z czopucha. oj to jest bardzo niebezpieczne... I to jest właśnie w rozdziale Bezpieczeństwo w tejże instrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 24.04.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Piotrek nieźle nahajcowałeś na tym awaryjnym temperatura spalin 400 a ledwo woda gorąca Może znasz tą piosenkę Elektrycznych gitar Nie pij Piotrek. Ty się na to nie nadajesz Oj Piotrek Piotrek uwazaj bo spalisz czujnik temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 24.04.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Budowniczy nie panikuj, ja ci gwarantuję że ci nic nie rozwali. Żadne 70, 80 stopni kociołkowi nie zaszkodzi. Zadziałają inne zabezpieczenia. Kiedyś jak miałem kocioł zasypowy a nie miałem pompki często zapowietrzał mi się wężownica w bojlerze. Wtedy zakręcałem grzejniki, otwierałem popielnik żeby powietrze szło na maxa i dorzucałem węgla. Sam doprowadzałem do zagotowania wody w układzie, wtedy przebijało bojler i jakiś czas grzał normalnie.Jak się woda zagotowała to aż huczało w rurach ale po chwili przechodziło i nigdy się nic nie stało.Aaa dopowiem że 3 grzejniki są podłączone na rurach plastikowych (Genova) i nic się też z nimi nie stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 24.04.2011 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 eee akurat tego rozdziału nie czytałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 24.04.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Piotrze zrób tak czujniki temperatury wody w kotle daj do zimnej wody, sprawdzisz czy działają Ci zawory bezpieczeństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts