darase 30.04.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Minertu napisał " ...zatwierdzamy i nagle bach traci się zasięg albo pada bateria w telefonie i dalej możecie sobie wyobrazić co się z kociołkiem może dziać pomimo,że mamy pewne zabezpieczenia" najlepiej nie panikować ładowarka, wejście do internetu z jakiegokolwiek komputera lub innego telefonu na stronę esterownik i po kłopocie. Już się kolega chwalił na nartach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 30.04.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Minertu napisał " ...zatwierdzamy i nagle bach traci się zasięg albo pada bateria w telefonie i dalej możecie sobie wyobrazić co się z kociołkiem może dziać pomimo,że mamy pewne zabezpieczenia" najlepiej nie panikować ładowarka, wejście do internetu z jakiegokolwiek komputera lub innego telefonu na stronę esterownik i po kłopocie. Już się kolega chwalił na nartach? Nie nie chwaliłem się,chodzi o" co by było gdyby" a za nim znajdziesz jakikolwiek dostęp do nety czy naładujesz telefon to wiele do tego czasu może sie zdażyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 30.04.2011 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Mi chodzi bardziej o palmtop,jezeli miałby szybkie menu, to sterujesz nim zamiast panelu wykonawczego, i tak mam połaczenie z tabletem przez sieć lan, a nie www, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 30.04.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Takim dostępem przez telefon do sterownika nie musimy zaraz przechodzić na tryb ręczny, ale np. dokonać korekty temperatury zadanej lub sprawdzić ilość opału a to jest bardzo przydatne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 30.04.2011 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Wojtek_mazury sorki widocznie nie zauważyłem pytania, tablet jest połaczony w trybie lan, czyli wewnętrzne IP, a tel na adroidzie przez www, nie bardzo moge sie odłaczyć od netu bo mam ruter wifi z brakiem mozliwosci grzebania w nim ( ruter dostawcy internetu) , odłacze ruter fizycznie to padnie mi Acess Point i nie mam znowu połaczenia z wifi z bruli-ego ,taka lekka kombinacja, kiedys padł mi net..ale tablet normalnie łaczył się ze sterownikiem od kotła.coś jak strefa DMZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 30.04.2011 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Dzięki. Myślałem, po prostu o wyciągnięciu z routera kabla dostarczającego Internet. Prawdopodobnie zwykły kabel telefoniczny (nie sieciowy 230V lub LAN) i wtedy (nic się nie dzieje WiFi działa) sprawdzeniu czy można z tabletu wywołać wykresy i czy się wyświetlą. Nie pamiętam dokładnie ale chyba Ci odpowiadałem. Nawet jak masz przerwę w dostawie neta przez kilka godzin to i tak możesz sprawdzić wykresy ponieważ są one zapisywane na karcie SD sterownika. Sprawdzone. Aha, jak kiedyś któryś bardzo skrupulatny kolega powiedział to nie wykresy, ale DANE do wykresów. Żeby znowu nie musiał się męczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 30.04.2011 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 czy można z tabletu wywołać wykresy i czy się wyświetlą. TAK. Można sprawdzić wykresy, w takiej postaci jak na stronce eSterownik.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 01.05.2011 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Takim dostępem przez telefon do sterownika nie musimy zaraz przechodzić na tryb ręczny, ale np. dokonać korekty temperatury zadanej lub sprawdzić ilość opału a to jest bardzo przydatne Nikt nie napisał,że musimy ale możemy i my jako użytkownicy "musimy" robić to z pełna świadomością tego co robimy bo inaczej stanie się to co opisałem post wcześniej.Nie uważam,że tych opcji ma tam nie być chodzi o naszą świadomość to tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 02.05.2011 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 No i ujarzmiłem bestię zostało mi z budowy trochę drewna które musze spalić, wiec wymysliłem sobie że spalę to w kotle na eko, no i spalam a procesu spalania pilnuje sterownik, po zasięgnięciu informacji z firmy ELEKTRO-SYSTEM s.c. dotyczacej wyciągania czujnika temp spalin,dostałem informacje że temp > 500st może uszkodzić czujnik, wiec przy rozpalaniu kotła pilnuję tylko żeby temp nie była wyższa niż własnie te 500st,następnie wyciągam fizycznie wtyczkę od podajnika,ustawiam parametry, włączam tryb auto- i mam w nosie, reszty pilnuje sterownik a ja od czasu do czasu podkładam tylko drewno. Ps Ktos może mówił że kocioł na eko ma spalać tylko eko??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bossik 02.05.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Technika poszła naprzód nawet w tej dziedzinie. Planujemy właśnie wymianę kotła i bierzemy pod uwagę Merkury Zębca, ze sterownikiem dzięki któremu też można sterować przez sms lub internet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 02.05.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 bossik kotły zębca nie idą? potrzebna reklama? dostęp do internetu jest ale potrzebny dodatkowy moduł, "ogarnij się" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 03.05.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 potrzebna reklama? Chyba trafiłeś w dychę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 03.05.2011 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Chłopaki wyluzujcie, jeżeli są inne sterowniki sterowane przez net, to dlaczego by nie? niech użytkownicy opisują, porównamy, zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 03.05.2011 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 No to mamy zimę od nowa. Zobaczcie na temp. zewnętrzną.https://esterownik.pl/remote/447Śnieg wali jak w grudniu, bielutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 03.05.2011 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 karoka nie jesteś podłączony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 03.05.2011 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Jestem cały czas podłączony, może przez tą śnieżycę net przymulił.Mam radiówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 03.05.2011 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 To możliwe, raz jesteś raz nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 03.05.2011 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Karoka aż strach pomyśleć jaką miałbyś tem spalin przy minus 20 st. Chyba jest coś nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 03.05.2011 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 To możliwe, raz jesteś raz nie A Ciebie nie ma w ogóle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 03.05.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Minertu teraz pisałem o tem spalin, dużo idzie w komin u Karoki, u mnie teraz tem spalin 80st, tem w pokoju 26st na dworze 8st. Teraz palę jakąś resztką miału z ekogroszkiem. Jak uzbieram 100zł na router 3g to na zimę się podłączę. Teraz wszystkie środki kieruję w ocieplenie, może uda się 3 ścianę docieplić. Jak teraz widzę grubość ściany 50cm plus tynk to już mi gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts