Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sterowanie kotłem za pomocą internetu lub wifi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 481
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie mam pompy mieszającej. Zamontowany jest zawór 4D. Kociołek ma wyższą temperaturę ale żeby nie udusić się z gorąca w domu przycięty jest przepływ na zaworze 4D i dlatego taka niska temp. powrotu.

Przeważnie trzymałem na kotle zimą 65 a latem 60.

Po wpisach Suspensera postanowiłem ją zmniejszyć. Yeti nie widać.

Przegladałem sobie wykresy użytkowników na http://www.esterownik.pl i widzę że kazdy ma inne preferencje i sposoby użytkowania kotła,jeden używa stref czasowych, inny-nie,jeden ma w domu cieplej,inny chłodniej , u jednego temp na kotle wysoka,u innego niska,cwu u jednego mniejsza u drugiego wyższe...widać również jakie są instalacje,stronka jest prawdziwą skarbnicą wiadomości i jakby nie patrzec WSZYTSTKO można zweryfikować.

Pytanie do tych, którzy maja Bruli - strefy czasowe dla CWU - o godz. 16.15 sterownik nadal utrzymywał obniżoną temp. CWU pomimo, że strefa obniżonej temp. kończyła się o 15.30.

Sprawdzałem kilka razy i to jakoś dziwnie działa - jak wygląda to u Was ?

Próbowałem jak to działa i patrząc na wykresy jest OK.

Zobacz, 1 maja w niedzielę, miałem obniżoną temp. do 9 rano i o 9-tej podniósł do zadanej.

A looknij darase na moj sterownik jak ładnie się prowadzi....ale tu ma znaczenie równiez sposób wykonania instalacji, zwróc uwagę ze praktycznie jade koło zadanej ,a widac każde wieksze zuzycie wody czy moment właczenia się pompek od grzejników czy podłogówki, Piotrek-domek

I to mi się podoba w sterowniku Bruli czy ecoal ,0-zciemy, wszystkie dane są do zweryfiowania,nie ma reklamy (bo każdy potencjalny kupujący kociołek wejdzie sam i sobie zobaczy wykresy) nikt nie bedzie czarował,czy upiękaszał, tak się prowadzi kocioł ,te dane są w każdej pratycznie chwili do zweryfikowania.

I to mi się podoba w sterowniku Bruli czy ecoal ,0-zciemy, wszystkie dane są do zweryfiowania,nie ma reklamy (bo każdy potencjalny kupujący kociołek wejdzie sam i sobie zobaczy wykresy) nikt nie bedzie czarował,czy upiękaszał, tak się prowadzi kocioł ,te dane są w każdej pratycznie chwili do zweryfikowania.

Wszystko ok ale przyznaj mi rację,gdybyś miał instalację tradycyjna to te wykresy nie były by takie różowe.Jesteś wyjątkiem i dobrze bo dobrze jak się testuje wyrób na różnych instalacjach i cieszy jak działa.

Ps: Domek się szwagierce i żonie podoba ale koszta je zaskoczyły trochę.

Wszystko ok ale przyznaj mi rację,gdybyś miał instalację tradycyjna to te wykresy nie były by takie różowe

To jest tradycyjna instalacja ;) tylko.... trochę zmodyfikowana :) projektował mi ją inż. instalacji, ja jestem inż.od spraw przepływu cieczy , wiec razem nam wyszło takie coś, a że brygadę instalacyjną miałem super to i efekt końcowy jest taki jak widać...

I dlaczego siedzisz ukryty?
a bo jak się budowałem to mase spamu na priv mi leciało,tz reklam, zwłaszcza od PC (dlatego teraz jestem na to cięty) nie szło przeczytac normalnie forum ,tylko same reklamy, wiec odznaczyłem ukryty i już tak zostało.