karoka65 03.05.2011 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Już 160st coś na moje nie tak, może Twoja instalacja ma takie skokowe zapotrzebowanie na ciepło. Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 03.05.2011 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Nie mam pompy mieszającej. Zamontowany jest zawór 4D. Kociołek ma wyższą temperaturę ale żeby nie udusić się z gorąca w domu przycięty jest przepływ na zaworze 4D i dlatego taka niska temp. powrotu.Przeważnie trzymałem na kotle zimą 65 a latem 60.Po wpisach Suspensera postanowiłem ją zmniejszyć. Yeti nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 03.05.2011 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Nie zapominaj tylko o jednym - to nie Bruli steruje Twoim kotłem, tylko TY za pomocą sterownika Bruli. Tys prowda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 03.05.2011 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Przegladałem sobie wykresy użytkowników na http://www.esterownik.pl i widzę że kazdy ma inne preferencje i sposoby użytkowania kotła,jeden używa stref czasowych, inny-nie,jeden ma w domu cieplej,inny chłodniej , u jednego temp na kotle wysoka,u innego niska,cwu u jednego mniejsza u drugiego wyższe...widać również jakie są instalacje,stronka jest prawdziwą skarbnicą wiadomości i jakby nie patrzec WSZYTSTKO można zweryfikować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 03.05.2011 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Pytanie do tych, którzy maja Bruli - strefy czasowe dla CWU - o godz. 16.15 sterownik nadal utrzymywał obniżoną temp. CWU pomimo, że strefa obniżonej temp. kończyła się o 15.30. Sprawdzałem kilka razy i to jakoś dziwnie działa - jak wygląda to u Was ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 03.05.2011 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 SUSPENSER mało osób używa stref czasowych,tez nie używam, bo od tego mam niezalezną pompkę od cwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 03.05.2011 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Pytanie do tych, którzy maja Bruli - strefy czasowe dla CWU - o godz. 16.15 sterownik nadal utrzymywał obniżoną temp. CWU pomimo, że strefa obniżonej temp. kończyła się o 15.30. Sprawdzałem kilka razy i to jakoś dziwnie działa - jak wygląda to u Was ? Próbowałem jak to działa i patrząc na wykresy jest OK. Zobacz, 1 maja w niedzielę, miałem obniżoną temp. do 9 rano i o 9-tej podniósł do zadanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 03.05.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 karoka Twoj zawór ndrożny jest 3 czy 4, wydaje się 3drożny obniża Ci tem na dom ale nie chroni kotła, powinieneś domontować pompę mieszającą lub jeszcze jeden zawór 3 drożny (mieszający) żeby temperatura powrotu miała powyżej 40st. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 03.05.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 karoka Twoj zawór ndrożny jest 3 czy 4, wydaje się 3drożny obniża Ci tem na dom ale nie chroni kotła, powinieneś domontować pompę mieszającą lub jeszcze jeden zawór 3 drożny (mieszający) żeby temperatura powrotu miała powyżej 40st. 4D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 03.05.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 karoka znowu sterownik załączył pompę mieszającą bo tem powrotu jest niska, musisz inaczej ustawić zawór 4d żeby tem powrotu byłb większa, u mnie tem zadana 42st, tem CO 46st, tem powrotu 44st, pompa na 1biegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 03.05.2011 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 A looknij darase na moj sterownik jak ładnie się prowadzi....ale tu ma znaczenie równiez sposób wykonania instalacji, zwróc uwagę ze praktycznie jade koło zadanej ,a widac każde wieksze zuzycie wody czy moment właczenia się pompek od grzejników czy podłogówki, Piotrek-domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 03.05.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Pamiętam tego Piotrka "pijaka"-żart, u Ciebie ładnie 2st różnicy między powrotem a zasilaniem ale ta tem 300st to robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 03.05.2011 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 I to mi się podoba w sterowniku Bruli czy ecoal ,0-zciemy, wszystkie dane są do zweryfiowania,nie ma reklamy (bo każdy potencjalny kupujący kociołek wejdzie sam i sobie zobaczy wykresy) nikt nie bedzie czarował,czy upiękaszał, tak się prowadzi kocioł ,te dane są w każdej pratycznie chwili do zweryfikowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 03.05.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 I to mi się podoba w sterowniku Bruli czy ecoal ,0-zciemy, wszystkie dane są do zweryfiowania,nie ma reklamy (bo każdy potencjalny kupujący kociołek wejdzie sam i sobie zobaczy wykresy) nikt nie bedzie czarował,czy upiękaszał, tak się prowadzi kocioł ,te dane są w każdej pratycznie chwili do zweryfikowania. Wszystko ok ale przyznaj mi rację,gdybyś miał instalację tradycyjna to te wykresy nie były by takie różowe.Jesteś wyjątkiem i dobrze bo dobrze jak się testuje wyrób na różnych instalacjach i cieszy jak działa. Ps: Domek się szwagierce i żonie podoba ale koszta je zaskoczyły trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 03.05.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Ale te 300st to ściema, można kogoś wystraszyć zapomniałem że masz wielki wymiennik który stabilizuje temperaturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 03.05.2011 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Ps: Domek się szwagierce i żonie podoba ale koszta je zaskoczyły trochę. na + czy na - ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 03.05.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Budowniczy domek na plus koszta na minus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 03.05.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Bobek w końcu widzę normalny wykres darase dziś już było o wiele lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 03.05.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 na + czy na - ??? No trochę wysokie ale skąd miały wiedzieć jakie maja być skoro domu się codziennie nie buduje I dlaczego siedzisz ukryty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 03.05.2011 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Wszystko ok ale przyznaj mi rację,gdybyś miał instalację tradycyjna to te wykresy nie były by takie różowe To jest tradycyjna instalacja tylko.... trochę zmodyfikowana projektował mi ją inż. instalacji, ja jestem inż.od spraw przepływu cieczy , wiec razem nam wyszło takie coś, a że brygadę instalacyjną miałem super to i efekt końcowy jest taki jak widać... I dlaczego siedzisz ukryty? a bo jak się budowałem to mase spamu na priv mi leciało,tz reklam, zwłaszcza od PC (dlatego teraz jestem na to cięty) nie szło przeczytac normalnie forum ,tylko same reklamy, wiec odznaczyłem ukryty i już tak zostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts