Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Profesjonalne rysunki wykonasz w Archicad, Revit. Oba platne i bardzo drogie.

Jezeli jednak chcesz sobie tylko porysowac, to dowolny cad, nawet darmowy. Nie wiem tylko, czy dasz rade zrobic "profesjonalne rysunki", bo na projekt domu takich rysunkow i przekrojow bedzie z 80... No i przy prostym programie do projektowania bedzie problem z robieniem przekrojow.

Mimo wszystko polecam jednak kartke papieru, a jesli to nie zadziala to... zmien wykonawce.

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 889
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Podciągam bo mam znów problem.

jak zrobić umywalke wpuszczaną w blat?

anna-maria, pomożesz? A może ktoś inny wie?

Na posterunku :lol:

Po prostu jak położysz umywalkę na szafce/blacie, to wpuść ją nieco niżej tak, jakbys chciała "wtopić" ją w szafkę/blat - w efekcie wyjdzie tak jak wpuszczana...

Program pewnie pokaże błąd i szafka albo umywalka zabarwią sie na czerwono, ale jak obie zreczy zgrupujesz, to będzie ok.

Mam nadzieję, że jest zrozumiale... Jak nie, to pisz :)

Ależ ty jesteś szybka!! :o

A tak samo jeśli nie chcę standardowej szafki tylko taką półkę robioną z gipskartonów?

Tak, tak samo... Mozesz sobie nawet zrobić taki blacik - wstawić płytę osłonową wielkosci blatu i obłozyć ją płytkami i na to dac umywalkę... Tylko umywalki nie "wtopisz" w blat ręcznie/myszką, bo zatrzyma się na blacie i dalej nie zjedzie... Musisz wejsć w jej właściwości (kilknąć na niej dwa razy) i tam zmienić położenie (metodą prób i błędów - aż uzyskasz pożądany efekt) :)

anna-maria dziękują ci za cierpliwośc. Robię to etapami bo siedze w domu z 3 dzieci ( w tym jedno 6-tyg.)...

Wpuściłam tę umywalkę w blat ładnie obłożony płytkami ale zabarwia się ona na kolor tychże płytek.

I jeszcze hurtem ; gdzie mogę znaleźć grzejnik łazienkowy bo wydaje mi sie, że przegrzebałam już wszystko.

gdzie mogę znaleźć grzejnik łazienkowy bo wydaje mi sie, że przegrzebałam już wszystko.

Tu mnie zaskoczyłaś :) Nie mam pojęcia, a i czasu teraz nie mam, żeby pogrzebać :roll: Jak znajdę dłuzszą chwilę, to poszukam...

to ja też się podpinam pod to pytanie, bo szukam i szukam i znaleźć nie mogę :-?

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Polecam to PRO100, chociaż darmowa wersja nie ma opcji zapisywania bo to demo. Ale można zachować efekty pracy przez print screen i do paint'a np. wkleić.

Plusem jest możliwość uzupełniania biblioteki materiałów o wszystkie płytki wyświetlane na stronach producentów. Nawet jest gdzieś na forum o tym oddzielny temat (ktoś opisuje jak dokładnie się tym programem posługiwać). Jak odkopię link do tego topiku to wkleję.