Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dodam tylko jak zapisuję te priny screeny

1)alt+ Print screen-mam ruchomy obraz i

2)wklejam to w painta-mogę przesuwając tzw dłonią ukryć poza obrazem wygląd komputerowego ekranu

3)obrysowuję przerywana linią

4)wycinam i ponownie wklejam do Painta zapisując jak JPG. I takie fotki wychodzą :D

Fajowo się bawi tym programem.

Jak wam sie podoba projekt mojej małej łazienki, dodam że scianę po prawej mam faktycznie z cegły recznie formowanej- tylko po środku pas z umywalka jest w tynku, lazienka mała 1,9x2,1m tzw gościnna.

• Odpowiedzi 889
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No to mnie dobiłyście z tymi grzejnikami! skąd takie macie? robione ,,ręcznie" z podzespołów czy ściagniete z neta?! bo tez chcę!

kor_nick - bardzo podoba mi się aranżacja tej małej łazienki - i układ sprzetu i rozmieszczenie płytek - ten pasek jest super.

Ta druga łązienka tez fajna, cho dla mnie za dużo dekorów. Ale widziałam wczoraj te płytki w sklepie sa bardzo ładne.

acca5 - bardzo ładny i dopracowany projekt z Sensuala, ale wg mnie trochę za duzo rodzajów tej płytki. Te płytki są takie bogate, robią wrażenie i wydaje mi się, że w takiej ilości i konfiguracjach przytłaczają. Te cegły w rzeczywistości będa chyba bardziej pomarańczowe?

O, rany! Ja jeszcze nic tak naprawdę nie zrobiłam. Otworzę program, coś tam zmajstruję, popatrzę i robię Alt-F4. :cry:

kor_nick - też mi chodzą po głowie płytki Sublime.

acca - jestem pod wrażeniem. Bardzo ciekawy projekt. Ineso ma rację, że za dużo pomysłów. Według mnie powinnaś trochę uspokoić aranżację przy kibelku.

Ineso grzejniki znajdziesz w -elementy-wyposażenie łazienek-ravak-grzejniki ; Co do łazienki sensual wiem,że za dużo kolorów -najbardziej podobami sie prysznic i sama obudowa kibelka reszta musi być spokojna- to tylko próbka jakby to wykonać, dziś jeszcze modzę inny projekt.Ściana z cegła jest bardziej w pomarańczu. wyobrażcie że ona jest wypukła do środka łazienki :D tu mam dylemat jak zaranżować boki tej ściany bo jest przestrzeń ok 15cm miedzy nią a ścianą z kaloryferkiem.-chyba dam lustra do podłogi. I jak zaranzować srodek gdzie jest umywalka- bo jest to gladka ściana wypukła- czym ją obłożyć wokól środkowego lustra i umywalki- musi zgrywać się ze ścianą z prysznicem.

Jak osiągnąć efekt ze światłami? wieczorową porą?-

Kor_nick -ładna mała łazieneczka

Jak osiągnąć efekt ze światłami? wieczorową porą?

Wstaw do łazienki jakiś element z Biblioteki -> Elementy -> Oświetlenie. Tam jest spory wybór różnego typu oświetlenia.

Po "zainstalowaniu" światła, wchodzisz w Widok -> Wizualizacja fotorealistyczna. Klikasz, trochę poczekaj zanim zadziała. Lampki włączają się pojedynczo, SUPER SPRAWA!!

Ineso grzejniki znajdziesz w -elementy-wyposażenie łazienek-ravak-grzejniki ; Co do łazienki sensual wiem,że za dużo kolorów -najbardziej podobami sie prysznic i sama obudowa kibelka reszta musi być spokojna- to tylko próbka jakby to wykonać, dziś jeszcze modzę inny projekt.Ściana z cegła jest bardziej w pomarańczu. wyobrażcie że ona jest wypukła do środka łazienki :D tu mam dylemat jak zaranżować boki tej ściany bo jest przestrzeń ok 15cm miedzy nią a ścianą z kaloryferkiem.-chyba dam lustra do podłogi. I jak zaranzować srodek gdzie jest umywalka- bo jest to gladka ściana wypukła- czym ją obłożyć wokól środkowego lustra i umywalki- musi zgrywać się ze ścianą z prysznicem.

Jak osiągnąć efekt ze światłami? wieczorową porą?-

Kor_nick -ładna mała łazieneczka

Moje przemyslenia są takie:

- obudowa prysznica super, zostawic

- tam, gdzie grzejnik - zamienic płytki na zwykłe, bo ten mini dekor zle wygląda zza grzejnika

- nad kibelkiem- ta półka powinna byc z pomaramczowej mozaiki, a ten pasek z dekorem z serc dla mnie jest zbedny i powinno tam byc gladko (ta plytka co za grzejnikiem)

-pomaranczowe cegły dadzą chyba super efekt :D ja bym ten pas z umywalka wyłozyla zwykla plytka, ale cieniujac z gory do dołu (czyli pomarancz u gory, potem plytka tonalna, a na samym dole znow ta najjasniejsza)

-nie wiem o jakim pasku mówisz? tego nie widac na projekcie? nie dasz rady wstawic?

-acha czemu przy suficie są małe płytki podłgowe?to chyba tez psuje harmonię

Ale podziwiam Twoją pracę - nie jest łatwo z takiej ilości i róznorodności płytek coś wyczarowac zgrabnego!!! jak dobrze, że u mnie tylko dwa kolory zwykłe :lol:

trochę offtopic, ale..

co sądzicie o szafce z płytek i która wersja lepsza? pierwotnie była niebieska, ale ktoś mi doradził, że za dużo mam niebieskiego, co pomniejsza małą łazienkę, więc kombinuje inaczej..

http://images28.fotosik.pl/247/31c9ac8f068365adm.jpg

http://images30.fotosik.pl/247/cd1e6a95163e9fb0m.jpg

Witam, poszukuję dobrego programu do projektowania łazienek, kuchni itp. Najważniejsza jest dla mnie glazura i terakota, luksfery, gdyż zajmuję się wykańczaniem pomieszczeń glazurą, terakotą, oraz kompleksowym wykończeniem łazienek. Chciałbym rozszerzyć działalność właśnie o projektowanie. Dlatego poszukuję profesjonalnego programu, w którym łatwo będę mógł dodawać biblioteki kafelek i wyposażenia ze stron producentów, zaprojektować układ i miejsca cięć kafli, w którym będę mógł obliczać zużycie materiału itp. Obecnie zacząłem pracę w programie PRO100 4.42, ale słyszałem że są lepsze programy do moich zastosowań, dlatego proszę o polecenie najlepszych programów do projektowania, z jakich korzystają zawodowcy. Z góry dziękuję i pozdrawiam;)