Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jeszcze raz dziękuję Miko...twoja odpowiedź była niezwykle pomocna. podałeś mi linka z propozycją przeglądania 485 000 stron dotyczących programów freewarowych. sądziłam że na tym forum można prosić o pomoc...jeśli ty poprosisz o tel do dobrego hydraulika to ja nie podam co namiaru w postaci otworzenia strony http://www.google.pl z opcją szukaj "hydraulik" i dzięki temu "wyskoczy" ci ponad 3 mln wyników albo napiszę żebyś otworzył książkę telefoniczną. nie bądźmy dla siebie złośliwi i tak wykańczanie domu wykańcza nas nerwowo. a ja muszę wprowadzić się do 15 grudnia br. a mam jeszcze stan surowy domu 240 m2, pracę i trójkę dzieci

• Odpowiedzi 889
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jeszcze raz dziękuję Miko...twoja odpowiedź była niezwykle pomocna. podałeś mi linka z propozycją przeglądania 485 000 stron dotyczących programów freewarowych. sądziłam że na tym forum można prosić o pomoc...

Jasne że można. Przecież prosiłaś o link do programu i dostałas go. Nie napisałaś o jaki program Ci chodzi więc w jaki sposób można Ci pomóc bardziej konkretnie? Przecież nikt nie będzie się domyslał na podstawie "prośby o linka" że chodzi Ci o "prośbę o opinię na temat bliżej przez Ciebie niesprecyzowanego programu". Dlatego porównanie tego z ksiązką telefoniczną chyba nie jest do końca w porządku w stosunku do Miko, który bądź co bądź chciał dobrze.

Jeszcze raz dziękuję Miko...twoja odpowiedź była niezwykle pomocna. podałeś mi linka z propozycją przeglądania 485 000 stron dotyczących programów freewarowych. sądziłam że na tym forum można prosić o pomoc...jeśli ty poprosisz o tel do dobrego hydraulika to ja nie podam co namiaru w postaci otworzenia strony http://www.google.pl z opcją szukaj "hydraulik" i dzięki temu "wyskoczy" ci ponad 3 mln wyników albo napiszę żebyś otworzył książkę telefoniczną. nie bądźmy dla siebie złośliwi i tak wykańczanie domu wykańcza nas nerwowo. a ja muszę wprowadzić się do 15 grudnia br. a mam jeszcze stan surowy domu 240 m2, pracę i trójkę dzieci

współczuję goniącego terminu, gratuluje pracy i trójki pociech. jeśli poprosisz mnie o dobrego hydraulika to podam Ci numer. Czas stracony na zadawaniu pytań "otwartych" jest zawsze do nadrobienia.

po doprecyzowaniu przez Ciebie pytania dorzucę, że w kwestii kuchni moja małżonka bawiła się tym:

http://www.programosy.pl/program,alno-kitchen-planner.html

acz najlepszy porjekt i tak powstał na kartce papieru

PS. Złośliwosć pozostawiam dla osób, które dobrze znam i które wybaczają mi to. Zatem w tym co pisałem i piszę złośliwosci nie ma

dzięki, powinnam doprecyzować prośbę że chodzi mi o program freewarowy, który można wykorzystać prywatnie (nie przez firme świadczącą usługi w zakresie aranżacji wnętrz), który jest dość prosty w obsłudze, dla laików, najchętniej w języku polskim ewentualnie angielskim, i co najważniejsze z którego ktoś kiedyś korzystał i z pozytywnym efektem. pozdrawiam

ps. swojego hydraulika też mogę polecić,

Nawet najlepszy programnie pomoże jak się nie ma pomysłu na wnętrze. On sam z siebie nic ci nie zaproponuje. Najprostsze programy mają bardzo ubogą biblotekę i to co w nich powstanie nijak ma się do rzeczywistości. Lepiej pobuszuj w Empiku lub podobnym miejscu i poszukaj inspiracji w gazetach. U mnie już od dłuższego czasu leży segregator w którum wpinam interesujące mnie artykuły a i kompie mam specjalny folder na ciekawe zdjęcia.

Nawet najlepszy programnie pomoże jak się nie ma pomysłu na wnętrze. On sam z siebie nic ci nie zaproponuje. Lepiej poszukaj inspiracji w gazetach. U mnie już od dłuższego czasu leży segregator w którum wpinam interesujące mnie artykuły a i kompie mam specjalny folder na ciekawe zdjęcia.

Dobrze prawisz. Ja mam to wszystko na picasie więc właściwie w każdej chwili mogę do tego dotrzeć i nie boję się sytuacji, że np dysk mi padnie. Nawet jak padnie wszystko jest na serwerze.

Gość Henku_wawa
wizję mam, ale chciałam ją nanieść, żeby obejrzeć w 3d. muszę pilnie nanieść punkty elektryczne, bo w poniedziałek przychodzi elektryk

muszę Cię zmartwić, że nie ma dobrych (w rozumieniu z dobrą wizualizacją - renderingiem) programów freewarowych. Z częściej używanych jest Pro100, ale wg mnie nie jest to program dla pracującej matki z 3-ką pociech (dla mnie też nie, nauczenie się tego programu wymaga za dużo czasu jak dla mnie, a wizualizacja jest taka sobie - ewentualnie do zaakceptowania, ale nic rewelacyjnego), przy czym nie jest to freeware (ale można się pobawić wersją shareware). Z programów z dobrą wizualizacją jest Cad Decor, ale też nie jest freeware, kosztuje 4,5 tyś, a demo m.in. nie pozwala na zapisywanie zmian. Z próbowanych przeze mnie darmowych programów - np. producentów glazury (są takie, nie pamiętam czy Opoczno czy Tubądzin): próby zakończyłem po kilku minutach zabawy, nie ma sensu tracić czasu na czymś takim. Kupiłem też Twoje Studio Projektowe 2, ale jak już pisałem na innym wątku, ten program to porażka (plus strata czasu i archaiczny interfejs), chętnie oddam za piwo lub dwa. Ja po poszukiwaniach programu (gdzie dla mnie wyznacznikiem nie był freeware, byłem gotów zapłacić co nieco, a wyznacznikiem był dobry rendering i średnio zaawansowany interfejs użytkownika - nie dlatego że jestem jakoś specjalnie niekumaty, raczej dlatego że nie mam czasu na bzdury), niestety spasowałem, nie znalazłem. Jedyny, jaki mnie ukontentował, był Cad Decor, ale z powodów powyższych nie korzystam :)

Gość Henku_wawa
wizję mam, ale chciałam ją nanieść, żeby obejrzeć w 3d. muszę pilnie nanieść punkty elektryczne, bo w poniedziałek przychodzi elektryk

a jeśli pilnie, to na kartce papieru (poważnie).

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...

podłącze się..... , albo może ktoś ma te kolekcjie,??

POPROSZĘ O PARE FOTEK........

tez podobaja sie mi ale w salonie na podstawie 4płytek trudno mi dokonac wyboru i jeszcze coś ciekawego zaaranżować, probowałam z Pain-pont, ale straszna męka a i tak nie wychodzi realistycznie...

dzieki z gory