peter4x5 14.04.2011 02:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 prosze o informacje :solidne tartaki lub dystrybutorzyjak ksztaltuja sie ceny na drewno konstrukcyjne 4stronnie strugane i suszonedziekuje za wszelkie namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek57 14.04.2011 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 dobry tartak jest w Świeradowie Zdroju. ZD Izbica robi dobre więźby dachowe i w dobrej cenie. ZD Tyble tez. Tartak w Ostrowcu ma dobre notowania. A co do cen, to sam popytaj, bo kilka dni temu była podwyżka o ok 40 % w LP. Teraz to loteria. Mozna kupic ze starych zapasów po 800 sosne 4 stronnie strugana , ale i po 1200 tez sie juz zdarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter4x5 14.04.2011 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 dobry tartak jest w Świeradowie Zdroju. ZD Izbica robi dobre więźby dachowe i w dobrej cenie. ZD Tyble tez. Tartak w Ostrowcu ma dobre notowania. A co do cen, to sam popytaj, bo kilka dni temu była podwyżka o ok 40 % w LP. Teraz to loteria. Mozna kupic ze starych zapasów po 800 sosne 4 stronnie strugana , ale i po 1200 tez sie juz zdarza. dziekuje zauwazylem, ze w kilku postach mowisz o modrzewiu, znasz miejsce w ktorym mozna go kupic, cena? pytanie do projektantow? czy liczac konstrukcjw wg. eurocode 5 jestem ok w Polsce czy tez musze stosowac inne PN? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek57 14.04.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Peter, moze i jestem monotematyczny,ale cenie i szanuje modrzew za jego własności zdrowotne i wytrzymałościowe. Ja ostatnio przy kilku realizacjach "posiłkowałem "sie modrzewiem sudeckim pozyskiwanym z okolic Gór Izerskich. Stad namiary na tsrtak Swierad w Swieradowie zdroju. Cena z maja zeszłego roku to 1000 brutto za suszone drewno wyrobione do wymiary 75 x 150 mm - 45 m szesc. W listopadzie kupowałem juz modrzewia podobnie obrobionego za 1220 za metr. Na teraz mam oferte za 1600 ... Nie wiem, co bedzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter4x5 14.04.2011 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Peter, moze i jestem monotematyczny,ale cenie i szanuje modrzew za jego własności zdrowotne i wytrzymałościowe. Ja ostatnio przy kilku realizacjach "posiłkowałem "sie modrzewiem sudeckim pozyskiwanym z okolic Gór Izerskich. Stad namiary na tsrtak Swierad w Swieradowie zdroju. Cena z maja zeszłego roku to 1000 brutto za suszone drewno wyrobione do wymiary 75 x 150 mm - 45 m szesc. W listopadzie kupowałem juz modrzewia podobnie obrobionego za 1220 za metr. Na teraz mam oferte za 1600 ... Nie wiem, co bedzie dalej. nie widze nic zlego w mowieniu o modrzewiu. mam mozliwosc patrzec codziennie na modrzewiowe belki ktore maja co najmniej 300 lat, ladne drzewo. mimo wieku wygladaja ok. rozumie ze ceny ida w gore. pech. pozwole sobie odezwac sie w sprawie kupna tego modrzewia, ale to juz po skonczonej bitwie z machina urzednicza. jeszcze pytanie czy cena uzalezniona jest od wielkosci przekroju, zakladajac ze dlugosc jest ta sama. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek57 14.04.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 raczej nie.. ja za belki 75 x 150 zapłaciłem tyle samo co za podwalinę 125 x 250. nawet podciag glówny o wymiarach 260 x 250 i długości 11 metrów kosztował mnie za metr sześcienny tyle samo. No ale to nie zawsze jest reguła. Dechy na pewno sa tansze bo to w takiej produkcji odpad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts