misiaki8 14.04.2011 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 WitamZamierzam budować dom według tego projektu http://www.centrumprojektow.eu/projekty-domy/4114/proszę o rady, wskazówki, może ktoś budował według tego projektu.Zastanawiam się również nad pompą ciepła(geo pozioma) czy ma ktoś jakieś doświadczenie lub rady.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej74 14.04.2011 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 lukarna jest kiepsko zaprojektowana , będzie tam zacinać deszczem, śniegiem na 100 % będziesz miał w przyszłości z nią problemy . Przy ścianach szczytowych dał bym daszki okapowe żeby nie lało po belkach , nie wiem jak z tyłu jest z okapem dachu czy nie za krótki.A bryła ładna mnie się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JerzyBw 15.04.2011 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Pooglądałem pdf`y tego domku. Cała konstrukcja nośna jest oparta szkielecie. Bale 16x25(belki) są jedynie ścianą, która ma przypominać dom z bali. Dla mnie to jest przerost formy nad treścią. Wg mnie dom powinien być albo szkieleciakiem albo z bali. Bryła też mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts