Terry 14.04.2011 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Pytanie jak w tytule, nadszedł czas wykończenia domu na zewnątrz, jesteśmy na etapie szukania ekipy i właśnie zorientowaliśmy się że zdania są podzielone, Jedni uważają, że najpierw podbitka potem tynki, inni że odwrotnie. Czy ktoś może mi wyjaśnić jak powinno być, a może nie ma róznicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okiren 14.04.2011 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Jeśli położysz najpierw podbitkę, to ścianę nad podbitką a pod dachem będziesz miał nieocieploną.Nie piszesz jednak, więc może ocieplenie już jest, a chcesz tylko wykończyć. Ale w takim przypadku również najpierw wykończenie, żeby później nie brudzić podsufitki np tynkiem cienkowarstwowym czy farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 14.04.2011 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 No tak zapomniałam napisać ( ja to ona ), że ocieplenie już jest. Tak nam też się wydawało, ale było paru fachowców, którzy nas przekonywali, ze najpierw podbitka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okiren 14.04.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Aaa faktycznie, jakiś nieangielski dziś jestem wybacz koleżanko Terry : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 14.04.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 najpierw podbitka , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 16.04.2011 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 A możesz uzasadnić dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejK12 16.04.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 U mnie powiedzieli, że najpierw podbitka , żeby ładnie tynkiem obrobić nierówności wynikające z krzywizny ocieplonej ściany i ziarnistości tynku(tak powiedziały 2 różne ekipy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 16.04.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 ja podbitkę będę robił na końcułatwiej im będzie otynkowaćplanuję w podbitce zrobić podświetleniemam pewność, że firma nie pobrudzi podbitki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RemonterPoz 25.04.2011 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Najpierw robi się podbitkę potem kładzie się tynk. Robi się w ten sposób by zamaskować nierówności (szpar między podbitką a elewacją) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts