nodan 14.04.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Oglądam projekt i na projekcie w kotłowni mam kanał nawiewny typu Z. Nie ma natomiast kanału wywiewnego.... w projekcie jest wpisany proponowany kocioł ecoTec plusVC186 VAILLANT qN=18KW. Pewnie taki nie bedzie, bo ogrzewanie będzie podłogówka, wentylacja z rekuperacja ale nie w kotłowni, kocioł pewnie kondensacyjny z zamknięta komora spalania. Wyjcnijcie jak to bedzie(jest) w z tym kanalem wywiewnym w kotlowni w przypadku otwartej i zamknietej komory spalania. Oczywisci komin jest do pieca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 14.04.2011 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 http://www.wentylacja.org.pl/02_przepisy.htm było wiele razy, poczytaj sam, nie idź na łatwiznę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenKor 16.04.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Witam, mam pytanie, czy w kotlowni na paliwo stale musi byc kratka z doplywem swiezego powietrza?Bo u mnie w projekcie jest tylko wywiew. Dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Indiana_ 17.04.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Było wiele razy, ale zawsze musi być wywiew w kotłowni (przy zamkniętej komorze nie musi, ale powinien być ze względu na ew. wycieki gazu). Przy pewnych warunkach może być tylko WM i nie musi być nawiewu, ale przy kotłowni na paliwo stałe musi być nawiew zetką i wywiew grawitacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts