Monisiaaa 14.01.2013 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Monisu panele ładne kolory mają - a może 1 i na dół i na góre, skoro przy pozostałych dwóch macie jakieś wątpliwości? Czemu boazerię malujecie najpierw drewnochronem? ona bedzie chyba wewnatrz? czy pomieszałam coś Kamilcia też padła taka propozycja, żeby dać te panele i na dół i na górę, jednak na dół wolę coś szerszego i bez lamelek, a na dół mam nadzieję, że w końcu coś wybierzemy po drewnochronie deska podobno nie będzie tak wpijać docelowej farby, a będzie też jakaś ewentualna ochrona przed szkodnikami pomimo iż boazeria będzie wewnątrz - tak nam doradzono, a ja osobiście malowałabym od razu białą farbą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monisiaaa 14.01.2013 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Najbardziej podoba mi się ten panel, który idzie na górę. Z pozostałych zdecydowanie wolę jasny, ale ja nie do końca obiektywna jestem, bo jak wiesz uwielbiam gdy jest jasno Cieszę się, że będzie boazeria. W którym pomieszczeniu ją planujecie? U nas już jedna warstwa nałożona. Coś mi się wydaje, że 3 to będzie minimum. Pozdrowienia i miłego wieczoru Dropiś jesteś jak najbardziej obiektywna ja też uwielbiam białe, jasne wnętrza i będę dążyć, żeby znaleźć te odpowiednie panele to drewno co teraz mamy to pójdzie na sufitową boazerię na poddaszu, oprócz łazienki, pralni i pomieszczenia, które będzie pełnić rolę składzika, piwniczki, wszędzie będą deskowane sufity, u nas też są planowane 3 warstwy ściana w wiatrołapie będzie w szerokiej boazerii poziomej, a resztę jeszcze obmyślamy a ja się cieszę, że Twoja ściana już pomału bieleje, może już nie długo będą jakieś foteczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 14.01.2013 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Dzięki Na razie są prześwity i niestety nie wygląda to najlepiej. Jak dla mnie musi jednak być kryjąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 14.01.2013 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Dzięki Na razie są prześwity i niestety nie wygląda to najlepiej. Jak dla mnie musi jednak być kryjąco po pierwszym malowaniu zawsze sa prześwity - nie ma co się na zapas denerwować pomalujesz drugi raz, zobaczysz - może wystarczy. Mnie czasem potrzeba i 5 warstw - ale to przy ciemnych meblach przemalowywanych na biało - jak np fotel bujany. Surowa sosna tyle nie potrzebuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monisiaaa 18.01.2013 22:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Dropi nie ma co się smucić, że jedna warstwa farby nie załatwiła sprawy, nie ma opcji, żeby po jednym pociągnięciu pędzlem zakryć na kryjąco deski, my malowaliśmy naszą boazerię przed położeniem drewnochronem i jedną warstwę białym gruntem, który można potraktować jak pierwszą warstwę, a po położeniu jak na razie jedną warstwą białej farby, powiem tak: po gruncie były prześwity, a ta jedna warstwa farby ładnie już przykryła deski na kryjąco, jednak druga warstwa nie zaszkodzi tak wyglądały sufity po samym gruncie http://img580.imageshack.us/img580/1743/cam00252.jpg a tak wyglądają po pierwszej warstwie farby http://img803.imageshack.us/img803/153/cam00253r.jpg http://img685.imageshack.us/img685/4108/cam00254.jpg Niby tylko sufity, niby tylko boazeria, niby tylko biała a efekt... piorunujący, tak się jakoś domo zrobiło, tak przytulnie, że wczoraj o mało co nie zbierałam szczeny z podłogi, a moje wielkie trwało i trwało skromnie mówiąc - strasznie mi się podobają te sufity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 19.01.2013 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Monisia nie dziwię się wcale że Ci się podoba wcale... też bym takie chciała ale ja na poddaszu już mam karton gipsy ... buuuuuuuuuu że ja wcześniej tego forum nie znałam ... ehhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monisiaaa 19.01.2013 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 ja też ubolewam nad tym, że zbyt późno odkryłam tę skarbnicę wiedzy i kolor okien ma taki jaki mam , mam już w głowie alternatywę dla nich, jednak mąż na razie nie wyraża na to zgody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 19.01.2013 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 super sufity ! pytanie natury technicznej - jaki rodzaj drewna i jakie szerokie deski wzieliście? dumam własnie nad tym, jakie nabyc - u mnie tylko kawałek w przedpokoju bedzie póki co - ale i tak decyzja trudna, haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 19.01.2013 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Dropi nie ma co się smucić, że jedna warstwa farby nie załatwiła sprawy, nie ma opcji, żeby po jednym pociągnięciu pędzlem zakryć na kryjąco deski, my malowaliśmy naszą boazerię przed położeniem drewnochronem i jedną warstwę białym gruntem, który można potraktować jak pierwszą warstwę, a po położeniu jak na razie jedną warstwą białej farby, powiem tak: po gruncie były prześwity, a ta jedna warstwa farby ładnie już przykryła deski na kryjąco, jednak druga warstwa nie zaszkodzi No ja to tak właściwie bardziej z tego względu, że przez moment rozważałam lekko prześwitującą wersję - tak żeby było widać usłojenie drewna. Niestety nie wyglądało to najlepiej na tak dużej powierzchni Sufity wyszły miodzio! Boazeria to jednak najlepiej prezentuje się na skosach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monisiaaa 19.01.2013 22:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 super sufity ! pytanie natury technicznej - jaki rodzaj drewna i jakie szerokie deski wzieliście? dumam własnie nad tym, jakie nabyc - u mnie tylko kawałek w przedpokoju bedzie póki co - ale i tak decyzja trudna, haha bardzo się cieszę, że podobają Ci się nasze boazeryjne sufity zdecydowaliśmy się na deski świerkowe, 10cm z przedłużonym piórem, w wiatrołapie i w salonie będą 15cm też z przedłużonym piórem tylko kładzione w poziomie; te budowlano - wykończeniowe decyzje są naprawdę czasem bardzo trudne życzę dobrego wyboru No ja to tak właściwie bardziej z tego względu, że przez moment rozważałam lekko prześwitującą wersję - tak żeby było widać usłojenie drewna. Niestety nie wyglądało to najlepiej na tak dużej powierzchni Sufity wyszły miodzio! Boazeria to jednak najlepiej prezentuje się na skosach dziękuję Dropinku , e tam, Twoja ścienna też będzie piękna, zobaczysz najbardziej z tego wszystkiego cieszy mnie fakt, że już się zaczęło coś dziać tak na poważnie, nareszcie coś widać, wnętrza zaczynają się pomału zapełniać, marzenia i wyobrażenia się precyzują i uwidaczniają z kolejnych posunięć to zamówiliśmy te szerokie, poziome dechy i parapety , a z początkiem tygodnia jedziemy po płytki cegiełki do kuchni, które chyba także pojawią się w górnej łazience, musi zapaść też decyzja co do brodzików i kabin prysznicowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 20.01.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Dołączam się do zachwytów nad boazerią. Fajnie wyglądają takie długie dechy, bez poprzecznych belek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monisiaaa 20.01.2013 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 dorkaS bardzo miło Cię witam, zostań na dłużej, każda cenna rada jest bezcenna a dzięki Tobie zapytam Was o opinie właśnie na temat pociachania sufitów w pionie listwami maskującymi tam gdzie się nie da, np w pokoju gościnym, gdzie są dwa okna dachowe, a sufit ma 6,5m długości i musiało być łączenie dwóch desek musieliśmy sufit podzielić na 7 odcinków od 90-100cm w sypialni wybraliśmy opcję bez dzielenia, gdzie też jest okno dachowe i nie szło tego podzielić na w miarę równe odcinki, a jak już to odcinki byłyby zbyt krótkie moim zdaniem zostaje kwestia podzielenia sufitów w pokojach dzieci oraz na korytarzu u dzieci sufity mają 3,6m i 3,7m długości i mają być podzielone na 4 części po ok.90cm, a korytarz ma 2,1m i dzielimy go na pół bardzo jestem ciekawa Waszego zdania, bo może rzeczywiście lepiej wyglądają te sufity w całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 22.01.2013 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Mnie się podobają dzielone. Jak tu np. http://3.bp.blogspot.com/-QkDzFBbJBhU/UPEchmac86I/AAAAAAAAETM/aC2RP4lGaBQ/s1600/P1210637.JPG Źródło Taki trochę bardziej sielski klimat się robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monisiaaa 26.01.2013 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Dropi na Ciebie zawsze można liczyć dziękuję, że tak wiernie do mnie zaglądzasz Twoje zalinkowane źródło - to właśnie od niego wszystko się zaczęło odnośnie boazeryjnych sufitów, to u nich w nich się zakochałam , nie złe klimaty u nich panują, szacun za ogrom samodzielnej pracy i trzymanie się ustalonego stylu a dzielenie sufitów, tam gdzie może być - będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 10.03.2013 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 hej, co tam u Was? postępy jakies są? czasu troszkę mineło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 14.03.2013 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Cześć Moniś! Opowiadaj co u Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 30.03.2013 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Rodzinnych, radosnych i kolorowych Świąt, bez względu na to co dzieje się za oknem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 30.03.2013 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Radosnych, pełnych Ciepła Rodzinnego i Miłości Świąt Wielkanocnych dla Całej Waszej Rodziny http://3.bp.blogspot.com/-atJFSs90Xeo/UVbhdEA2ShI/AAAAAAAAFkU/B86M3n2LISE/s320/wielkanoc1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fioletowafiolka 17.07.2013 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Dropi smsa nie dostałam, a po okap jedziemy jutro, bo dzisiaj mąż był zawalony w pracy i nie było jak. Wczorajsze zakupy uważam za udane: piekarnik i mikrowela przyjechały z nami + kilka dodatkowych dodatków a Wy już macie zakupione coś z Datida?? Wybraliśmy się wczoraj bez dzieci i mieliśmy czas na buszowanie, oglądanie, przyglądanie, wybieranie... na spokojnie i padło kilka malutkich konkretów jeśli chodzi o kuchnię - fronty Faktum Lidingo + czarne uchwyty, - dębowy blat, - zlew Domsjo 1-komorowy wtopiony + bateria Glittran czarna, - AGD - wiadomo temat do rozwiązania: gdzie umieścić piekarnik - pod płytą czy w wysokiej zabudowie wraz z mikrofalą tuż obok lodówki mniej więcej ma ona wyglądać tak: http://img805.imageshack.us/img805/7866/cam00163.jpg mąż na koniec powiedział, że nigdy by nie przypuszczał, że będzie miał w swojej kuchni AGD z Ikei pokażę jeszcze finał końcowy naszej elewacji http://img827.imageshack.us/img827/7692/cam00158.jpg dojdzie jeszcze zadaszenie tarasu i weranda z barierką X, miało to już być robione z początkiem listopada, ale gościu leci w kule i nie wiem czy nie przełożymy już tego na wiosnę; tydzień temu przyjechał pokazać barierkę z podwójnych XX w naturalnym kolorze drewna, to powaliła mnie na kolana i przez dłuższą chwilę stałam tak: , a ciekawe jak zareaguję na pomalowaną na biało jak np. tutaj http://img696.imageshack.us/img696/5840/barierkax.jpg witam, widzę że zdecydowaliście się na zakup: - zlew Domsjo 1-komorowy wtopiony - my również myślimy o jego wyborze. U Ciebie jest już na pewno użytkowany - możesz napisać jak się sprawuje ?? Nie ma z nim problemów? Boję się, że będzie się szybko uszkadzał - np. jak spadnie nóż, czy szklanka, będę wdzięczna za opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts