krzychor 14.04.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Witam serdecznieproszę o podpowiedź, jak zaizolować kolumnę betonową o przekroju poprzecznym w kształcie koła i średnicy ok 30 cm Kolumna podpiera pokój nad tarasem i stanowi mostek cieplny, ściany ocieplone styropianem.Niestety ten kształt koła mnie przerasta.Nie wiem, czy jest jakiś materiał izolacyjny na tyle giętki żeby zawinąć go na kolumnie lub gotowe kształtki do obklejenia kolumny....z góry dziękuję za pomocpozdrawiamkrzychor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 20.04.2011 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Może pakiet wełny z komina systemowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychor 28.04.2011 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Może pakiet wełny z komina systemowego? hmmm, brzmi interesująco, ale nie wiem co to jest, Gdyby były to jakieś kształtki z twardej wełny, którą można tynkować to byłby strzał w dziesiątkę.... Czy ta wełna jest sprasowana i twarda, tak żeby można było ją pokryć siatką i zatynkować? z góry dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal190 28.04.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Można zastosować izolację ze zwykłej miękkiej wełny mineralnej a na to na profilach zastosować AQUAPANEL Takie coś jak płyta GK ale z możliwością stosowania na elewacji. Nie wiem, jaki promień ma Twoja kolumna - są ograniczenia promienia gięcia. Jako ciekawostkę powiem, że Allianz Arena w Monachium jest z tego wykonana oczywiście pod tymi balonami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychor 01.05.2011 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Dziękuję za podpowiedzi, ciekawe są te panele, ale kolumna ma jedynie 25 cm średnicy, więc obawiam się, że aż tak się nie wygną. Chyba najprościej wyciąć te pierścienie ze styropiany, ale tu trzeba mieć zdolności żeby zrobić to prosto. Kupie taki styropian i sprawdzę na jednym kawałku, ale u mnie z dokładnością kiepsko... dziękuję za dotychczasowe pomysły, jakby ktoś miał jeszcze coś ciekawego to chętnie poczytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IQdom 02.05.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Witam. Myślę, ze nadałby się tutaj idealnie Aerogel Porogel Medium Spaceloft. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 06.05.2011 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Można kupić otulinę izolacyjną na rury. Takie średnice są też dostępne. Przykład http://www.paroc.pl/channels/pl/technical+insulation/products/default.asp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verterix 14.05.2011 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 A ja u siebie zrobię coś takiego. Ponieważ temat kolumn jest dosyć trudny i kosztowny może ktoś ma inne propozycje.http://www.styroprofil.pl/kategoria;kolumny-bazy-i-glowice;4.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 21.05.2011 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Przecież wszyscy wiedzą, że kolumny, lukarny pogarszają parametry energooszczędności domu, więc należy się z tym pogodzić. Pięknie i wygodnie wyjątkowo rzadko może być również tanio! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts