Ilona Agata 04.07.2011 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Jak to się stało, że jeszcze tu nie trafiłam? Świetna kuchnia resztę muszę przejrzeć w wolnej chwili, ale już mi się u Ciebie podoba Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaKuba 04.07.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Hej Synek pokój ma świetny Szczególnie sufit Wszystkiego najlepszego dla Niego!Tort przepysznie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilla_1980 04.07.2011 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 (edytowane) Joliska, Ilona Agata, Aga Kuba miło Was gościć Joliska tylko oprócz kominka mam też na szaro pomalowany kawałek sufitu w kuchni i wtedy on to już do niczego nie będzie pasował, chyba, że go też na jaśminowo przemaluje , ale znów będzie za biało Ilona Agata to mi się u Ciebie podoba, a mogłabyś mi na priv zdradzić ile wyniósł Cię stolik kawowy i stół?, bo mi by coś w tym stylu pasowało tak mi się wydaje AgaKuba tort robiłam może trzeci czy czwarty raz, bo ja antytalencie i do gotowania i pieczenia, ale się zawzięłam i już, wszystkim podobno smakował, tort był bananowo śmietanowy. Pokój synka miał być właśnie taki kolorowy, mebelki były stare jeszcze z mieszkania, szkoda było ich wyrzucić, a jak Bartek pójdzie do szkoły to i tak będzie trzeba wymienić. Edytowane 4 Lipca 2011 przez kamilla_1980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 04.07.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Cegła zdecydowanie nie, bo kuchnię masz nowoczesną, a kominek w cegle nowoczesny nie jest ani trochę Brązowy też mi się nie podoba, aż ma się ochotę zaśpiewać: "Ale to już było..." Szary to był strzał w dziesiątkę, natomiast ta czerwień nie do końca mi leży (chociaż na upartego - wcale nie jest taka zła ). Mam kilka propozycji - tą czerwoną część można przemalować na ciemniejszy lub jaśniejszy szary. Ciemniejszy będzie chyba wyglądać lepiej. Ewentualnie na jaśminowy (w kolorze ścian w pokoju), ale to już może wyglądać gorzej. Dobrze, że możesz "bezboleśnie" pokombinować w programie. Aha, jeszcze jedno - ja bym wnęk nie malowała na inny kolor, bo w ten sposób niepotrzebnie je uwypuklasz, więc jak jeszcze coś tam postawisz, można będzie dostać oczopląsu. Zostaw ten szary - to naprawdę dobry wybór. Aha, jeszcze jedno pytanie - kanapa jest już postawiona docelowo? Bardzo mi się podoba - kolor i kształt Natomiast ustawienie nie do końca mi pasuje - ja bym cofnęła ją bardziej pod małe okno, żeby nie wchodziła na duże (to do ziemi). Dopiero teraz zobaczyłam biało-czarną łazienkę. Mozaika na wannie - czad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 05.07.2011 04:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Joliska tylko oprócz kominka mam też na szaro pomalowany kawałek sufitu w kuchni i wtedy on to już do niczego nie będzie pasował, chyba, że go też na jaśminowo przemaluje , ale znów będzie za biało Nigdy nie jest za biało Kocham szarości, ale ta jest jakaś nieprzyjemna (ominę skojarzenia), a czerwień tylko to podkreśla. Kombinuj na wklejkach, w końcu się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 05.07.2011 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Mi się tez podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilla_1980 05.07.2011 05:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 autorus witaj dziekuje wszystkim za rady, pokombinuje jeszcze na programie z tymi kolorami, zrobie jakieś wyraźniejsze zdjęcia, przesunę kanapę, kominek w programie "przemaluje" na dwa odcienie szarości i zobaczymy co wyjdzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciapulcia 05.07.2011 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 co do brązowych kominków to mnie się bardzo podobają, nie ważne że moda minęła, ważne żebym ja się dobrze czuła, ale jakoś brąz z szarym mi nie pasuje lepiej trzymać się zbliżonej tonacji, ja bym była za szarym. ciekawe jak wyjdą próby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 05.07.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 W takim razie czekam na zdjęcia szaro-szarego kominka - wtedy łatwiej będzie doradzić. Mam jeszcze pytanie, czy masz już plan na zagospodarowanie tego zakątka za kanapą? Tam będzie jadalnia, tak? Ta ściana bezpośrednio za kanapą jest po skosie? Obejrzałam Twój domek dokładniej i dołączam się do zachwytów nad biało-czarną łazienką. Całość zapowiada się naprawdę świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilla_1980 05.07.2011 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Ilona Agata nie mam jeszcze palnu na zagospodarowanie tego zakatka, myslałam, że może jakąś nowoczesną komodę ?, jadalnia bedzie w wykuszu tam chcemy postawić stół i krzesła (w tym miejscu gdzie teraz stoi ten stary stół) ściany na parterze nie są po skosie, za kanapą jest prosta, po południu zrobie nowe zdjecia dzięki za miłe słowa dotyczące czarnej łazienki, wstawiłam tam pare fioletowych dodatków, muszę jeszcze zamówić umywalkę, ale nie mogę nigdzie dostac czarnej szafki umywalkowej, bedę więc robic na zamówienie. Chcę tam jeszcze wstawić toaletkę i krzesło myslałam o przezroczystym louis ghost? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 05.07.2011 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Ghost w łazience to zawsze świetny pomysł Wnęka jest idealnym miejscem na stół i krzesła, ale ciągle myślę o tej kanapie, nie wiem dlaczego wydawało mi się, że ta ściana za nią jest po skosie, takie wrażenie, oglądając zdjęcia. A nie pomyśleliście może, żeby cofnąć kanapę pod tą ścianę? Jeśli będzie za mało miejsca na stół z krzesłami, to ja tam widzę jakąś wysoką komodę-barek na kieliszki, alkohole, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilla_1980 05.07.2011 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 tam bardziej pasowałby mi jakiś barek na szkło, wprawdzie kanapa by się zmieściła, ale wtedy środek salonu miałabym pusty, widok prosto na kuchnię i dużą odległość do telewizora. Przyszłam po pracy i bawiłam się z "malowaniem" kominka oto co wyszło http://img268.imageshack.us/img268/7395/komszary.jpg http://img148.imageshack.us/img148/4555/komszary1.jpg http://img830.imageshack.us/img830/5452/komszary2.jpg http://img829.imageshack.us/img829/7941/komszary4.jpg http://img823.imageshack.us/img823/2348/komsyarz5.jpg http://img683.imageshack.us/img683/8232/komszary6.jpg podobają mi się też takie krzesła do salonu http://img228.imageshack.us/img228/9099/kanzasdabta.jpg i dzisiaj przyszły mi kwiatki do ogródka, które zamówiłam na allegro, niestety cały czas pada i nie mam ich jak zasadzić http://img96.imageshack.us/img96/2412/kwiatkim.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 05.07.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Najlepiej prezentuje się wersja 4 i 5 Na piątej (przedostatniej) "wizualce" jakie to są kolory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 06.07.2011 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Mnie najbardziej podoba sie 3., zwłaszcza że brąz pojawi się na krzesłach... Nie widzę żadnego stylistycznego uzasadnienia dla szarości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciapulcia 06.07.2011 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 hm no i jest problem, bo do reszty domu pasuje Ci szary kominek, a Tobie podoba się brązowy. Ja też lubię brązowe, ale jakoś z tym szarym hm, no ale wizualizacje nigdy nie oddadzą prawdziwego koloru, tak jak mówisz że krzesła będą z brązem , więc może będzie pasować. Problem w tym że salon masz otwarty na resztę domu, szarego i to jakoś nie do końca. trudna decyzja, ale przecież to Twój dom więc ty najlepiej wiesz w jakim pomieszczeniu będziesz się dobrze czuła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 06.07.2011 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 A gdzie będzie przechowywane drewno do kominka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilla_1980 06.07.2011 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 hm no i jest problem, bo do reszty domu pasuje Ci szary kominek, a Tobie podoba się brązowy. Ja też lubię brązowe, ale jakoś z tym szarym hm, no ale wizualizacje nigdy nie oddadzą prawdziwego koloru, tak jak mówisz że krzesła będą z brązem , więc może będzie pasować. Problem w tym że salon masz otwarty na resztę domu, szarego i to jakoś nie do końca. trudna decyzja, ale przecież to Twój dom więc ty najlepiej wiesz w jakim pomieszczeniu będziesz się dobrze czuła. ulciapulcia mnie podoba się szary taki jaki jest, tylko właśnie każdy mi pisze, że on nie pasuje, stwierdziłam więc, że na razie nie bedę z nim nic robiła, jak urządze wnetrze do końca i bardzo ten kominek będzie sie z resztą "gryzł", to wtedy coś z nim zrobię. Krzesła to nie wiem czy takie będą takie m.in mi sie podobaja, a jakie kupimy to sie zobaczy autorus kominek jest tylko "rekraacyjny", a drewno takie "na już" to w garażu, albo w kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 06.07.2011 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 A widzisz nie domyśliłem się. Zazwyczaj ludzie maja takie kilka polanek nawet dość ładnie wyglądających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 06.07.2011 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Mnie najbardziej podoba sie 3., zwłaszcza że brąz pojawi się na krzesłach... Nie widzę żadnego stylistycznego uzasadnienia dla szarości Jest - w kuchni na suficie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 08.07.2011 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 cześć widzę, że niezły dylemat z tym kominkiem w każdym razie biały, czy jaśminowy przy szybie bedzie się ciapał jak mój, no chyba że faktycznie będziecie palić sporadycznie no koniecznie muszę do Was przytuptać, bardzo ładnie macie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts