caly9 14.04.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 (edytowane) witambędę robić elektryczne centralne ogrzewanie w mieszkaniu.Obecnie mam licznik 1 fazowy 4.5kw. i będę musiał wystąpić do elektrowni o przydział mocy.Mam pytanie ile będę potrzebował kw w mieszkaniu??Piec 8kw + bojler ok 2 kw, płyta indukcyjna ok 6-7kw. plus inne media oświetlenie , pralka, lodówka, tv, komp i inne.Wiadomo wszystko nie będzie naraz włączone. Ale zimą będzie chodziło ogrzewanie a to jest z wodą 10kw i teraz jak będę chciał gotować plus światło jakieś tv pewnie. Nie wiem ile kw dobrać tak żeby wszystko było ok. A wiadomo że jak będzie też dużo to opłaty jakieś tam są większe. Myślałem o wystąpienie o 15kw albo 17kw ale niewiem czy to dobrze czy za dużo czy za mało. Z góry dziękuję za podpowiedź i pozdrawiam Edytowane 14 Kwietnia 2011 przez caly9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts