ProMyst 15.04.2011 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Witam,Planuję ocieplić dom 20cm styro. Sciany piwnic 10cm. Teraz mam pytanie dotyczące stropu nad piwnicą i podłogi piwnicy.Czy położyć pod podłogę piwnicy 10 cm styro i na stropie piwnicy 10 cm wystarczy czy dać 15cm ? Chcę żeby to było najefektywniejsze ekonomicznie rozwiązanie przy takim ociepleniu ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WaldiM 20.04.2011 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Jeżeli masz piwnicę zagłębioną w gruncie i nieużytkową tzn nie zamierzasz tam robić sauny, pokoi telewizyjnych a tylko tradycyjną piwnicę na graty i spiżarnię to wcale, średnia temperatura gruntu na głębokości 2 m jest cały rok dodatnia, dobrze zaizoluj tylko podłogę parteru. Jeżeli zamierzasz tam robić wodotryski to kładź 15 cm styropianu, ze wzgędu jak wyżej, że jest to podłoga zagłębiona w gruncie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProMyst 28.05.2011 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 ktoś jeszcze może poradzić jak to rozwiązać dobrze ekonomicznie przy takiej grubości izolacji ścian?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchew 28.05.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 ozc na pewno by poradził... tylko to szybkie nie jest.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProMyst 28.05.2011 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 ok dzięki właśnie nie do końca rozumiałem jak to zrobić. Czy całkowicie odizolować piwnice czy właśnie tak jak Ty. Rozumiem, że na ściany dałeś 20cm, a piwnic 10?Jaki styropian i o jakiej lambdzie jeśli można wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts