agalind 16.06.2011 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Patrząc na zdjęcia jestem pod wrażeniem twojego porządku na budowie Dziękuję Nie ukrywam, że trochę się namachałam żeby tak wyglądało. W sobotę przerzuciliśmy stertę stempli, desek, uzbieraliśmy trochę śmieci itp. Porządek musi być!!! Pod tym względem murarze mają ze mną przekichane;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.06.2011 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 (edytowane) Co za dzień!!! Na budowie dzieje się dużo: - ścianka kolankowa wymurowana - szalunek wieńca przygotowany - w poniedziałek zalewanie - ściany szczytowe częściowo wymurowane - ścianki działowe w toku No i tu właśnie zaczęły się schody i to dosłownie. Podczas murowania schodów okazało się, że będa trochę dłuższe niz w projekcie i dzisiaj wyszło, że ścianka działowa wiartołapu nie będzie przebiegać tak jak powinna (wiatrołap sie zmniejszy:bash:). Zmiana ta pociaga za sobą kolejne (ja sie chyba zastrzele!!!!) i we wiatrołapie nie będzie okna, drzwi wejściowe trzeba przesunąc i nie musze chyba wspominać jakie zmiany pociaga to na elewacji zewnętrzej?! Zdjecia będą, ale kolejnym razem, bo dzisiaj mam dość!!!! PS> Ciekawe czy admin zrobi wkońcu porzadek z zegarem?! Edytowane 16 Czerwca 2011 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 16.06.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Witaj agalind, tak sobie przeglądam właśnie dzienniki i trafiłam do Ciebie. Widzę, że też mieliście ciężki dzień na budowie... U nas kwiatki wyszły wczoraj - dziś już sytuacja opanowana i u Was też da się to rozwiązać. Jesteśmy na podobnym etapie budowy - też czeka nas zalewanie wieńca w przyszłym tygodniu. Życzę pokonania zawirowań budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 17.06.2011 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 (edytowane) Witam Cię Ardea. Domyślam się, że tych problemów na budowie będzie dosyć sporo. Nie zmienia to jednak faktu, że każda zmiana pociąga za sobą kolejne. Mam nadzieję, ze coś zaradzimy. Najbardziej męczy mnie tylko ten wiatrołap. Planowałam 2 szafy (wieksza i mniejsza) i jakas lawke a bedzie musiala mi wystarczyc mniejsza szafa a zamiast lawki pewnie krzesło ( w najlepszym razie). Pozdrawiam. Edytowane 17 Czerwca 2011 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 17.06.2011 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Gdy u nas coś idzie niezgodnie z planem to mąż powtarza - przecież lubisz wyzwania wnętrzarskie;) Dasz radę. Jaki macie plany budowlane na ten rok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 17.06.2011 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 W planie mamy dach, okna, drzwi, instalacje elektryczna, hydraulikę, no i wtedy tynki przed zimą (ale pewnie się nie uda). Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce. W każdym razie przez zimę chcielibyśmy wykańczać i może w lecie się wprowadzać. Ale z nas optymiści! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 17.06.2011 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Zaległa fotorelacja z budowy ścianek działowych na parterze: Widok z salonu na gabinet: Gabinet: Łazienka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 19.06.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Kochana-u mnie to jeszcze lepsze szopki z gankiem wyszły.Ogólnie to ganek był doprojektowany i miał mieć wymiar nie za duży bo 150cmx210cm(wymiar w środku na gotowo)tak aby było gdzie buty zostawić, a jak się okazało to ganek ma 120x210 . Błąd popełnił projektant tzn.zrobił dwa różne rysunki i na rzucie fundamentów 150cm było od osi do osi a na rzucie parteru było 150cm w środku pomieszczenia.Jak mu to pokazałam to twierdził że nie możliwe żeby się pomylił,studiował te rzuty przez kilkanaście minut i na końcu stwierdził że się jednak pomylił,ale co - wieniec na nim był już zalany i za póznyło było na przeróbki a zresztą kto by mi za to zapłacił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blanca25 19.06.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 z tym budowaniem to tak jest ciągla wychodzą jakieś niespodziewane zmiany u mnie też jest wiatrołap trochę mniejszy niż w projekcie miał mieć 190 a ma 170 szerokości ale i tak sie ciesza że go powiększyłam, równiez mamy kilka wpadek które niestety nie można już poprawić ale już sie do nich przyzwyczaiłam. A jakiej wielkosci masz kuchnię powiększyłaś ją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 19.06.2011 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Co nas nie zabije, to nas wzmocni! Powtarzam to sobie za każdym razem, jak na budowie coś idzie nie po mojej myśli, ale i tak wszystko przeżywam i się denerwuję. Ja z okienkami się pogodziłam, no cóż, to mój pierwszy dom i nie muszę/nie mogę na wszystkim się znać. Pozdrawiam, trzymaj się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 19.06.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Masz rację Klesiu"co nas nie zabije to nas wzmocni".Staram się mocno nie przejmować takimi rzeczami i cieszę się,że ogólnie daję sobie radę z całą budową i wszystko idzie zgodnie z planem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 19.06.2011 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 (edytowane) Dzięki dziewczyny za wsparcie:) Można na Was liczyć! ulciam Niby nic wielkiego ale zmniejszenie wiatrołapu o 1,5m2 (przy planowanych 7m2) to spora różnica. Niestety, podobnie jak u Ciebie, nie da się już nic zrobić. Koniec końców to tylko my będziemy wiedzieli, że miało byc inaczej. No i oczywiście Wy dziewczyny:) blanca25 Miło, że zajrzałas do mnie:) Całą ścianę kuchenno-jadalniano-salonową przesunęliśmy o 30cm. W rezultacie kuchnia będzie miała ok. 10m2 (licząc po kwadracie). Sciany, na których będą szafki: 330-300-230cm. Powinno byc ok. Teraz w bloku mam kuchnią o połowę mniejszą i małoustawną. Z tego co pamiętam to poszerzyliście dom o 60cm? Klesia Masz rację, co nas nie zabije to nas wzmocni! Szkoda tylko, że trzeba to sprawdzić na własniej skórze. Do tego te nerwy jak coś nie wychodzi. Na szczęście przyzwyczajam się powoli do zmian (skoro nie mam na to wpływu to trzeba sie z tym pogodzić). Podobnie jak Ty z oknami. Edytowane 21 Czerwca 2011 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 19.06.2011 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Jutro zalewamy wieniec! A za tydzień powinni zacząć stawiać konstrukcję dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 19.06.2011 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 My po Bożym Ciele ruszamy z więźbą, a wiatrołapy widziałam nawet 5m i były sensownie zagospodarowane, najwyżej doświetlisz przeszkleniami w drzwiach, dostawkami i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 19.06.2011 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Już mam jakiś pomysł na to doświetlenie. Mam nadzieję, ze tym razem będzie tak jak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blanca25 20.06.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 dobrze ze ja powiększyłaś bo i tak nie jest ona zbyt duża, u mnie właśnie są montowane meble kuchenne- przynajmniej mniejszy wydatek ja sobie zawsze powtarzam " nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło" pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blanca25 20.06.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 obecnie moja kuchnia w mieszkaniu też jest malusieńka ma około 2 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 20.06.2011 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 (edytowane) dobrze ze ja powiększyłaś bo i tak nie jest ona zbyt duża, u mnie właśnie są montowane meble kuchenne- przynajmniej mniejszy wydatek ja sobie zawsze powtarzam " nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło" pozdrawiam Pewnie, że im więcej miejsca tym lepiej, ale wydaje mi się, że tyle wystarczy. Lubie gotować, ale nie mam na dużo czasu na to, więc nie zależało mi na kuchni 25m2. Nie ma tego co sie lubi, to się lubi co sie ma! Mam nadzieję, ze pochwalisz się meblami w kuchni? Edytowane 20 Czerwca 2011 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 20.06.2011 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 20.06.2011 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Zapomniałam napisać, że wysmarowałam uszkodzoną korę brzózek Eko Dermą (dzięki Asia...). Póki co wygląda to dobrze. Mam nadzieję, że zabieg się udał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts