agalind 24.07.2012 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Mamy butlę gazową, więc gotować sie da, tylko, że jak sie narobię to już mi się nie chce:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.07.2012 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Cześć Wstałam w świetnym humorze i jeden telefon z pracy mi go popsuł:/ Musze podjechać i zrobić poprawkę jednego wniosku. Przypuszczam że swietnie by sobie poradzili beze mnie ale po co sie meczyć jak mozna koleżankę z urlopu sciągnąć:/Ale jestem zła:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 24.07.2012 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Pumpa, Ty już troche mieszkasz. Ile czasu zajęło Ci ogarnięcie domu, tzn. sprzątanie, przeprowadzka i w miarę uporządkowanie wszystkiego żeby dało się mieszkać? Po pracy zawsze coś robię, ale mam wrażenie, że końca nie widać i że robię nie to co powinnam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 24.07.2012 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Cześć Wstałam w świetnym humorze i jeden telefon z pracy mi go popsuł:/ Musze podjechać i zrobić poprawkę jednego wniosku. Przypuszczam że swietnie by sobie poradzili beze mnie ale po co sie meczyć jak mozna koleżankę z urlopu sciągnąć:/ Ale jestem zła:/ Trzeba było powiedziec, że wyjechałaś i by sobie poradzili;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.07.2012 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Trzeba było powiedziec, że wyjechałaś i by sobie poradzili;) Niee bo kumpela zadzwoniła, najpierw ze mną pogadała a na koniec zaprosiła do firmy:/ Co miałam powiedziec że mi się przypomniało że mnie jednak nie ma?? Spoko, juz mi trochę przeszło:) ps. mój mąż zapomniał wyprowadzić gniazdek do piekarnika i do mikrofali:D Musze nad tym czuwać bo może być różnie:D Ale szczerze go podziwiam za to co robi bo jak na osobę która robi to pierwszy raz - myślę że idzie mu świetnie - tylko straaaasznie wolno:( Teść mu pomoże ale dopiero jak skończy garaż - może wtedy pójdzie szybciej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 24.07.2012 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Niee bo kumpela zadzwoniła, najpierw ze mną pogadała a na koniec zaprosiła do firmy:/ Co miałam powiedziec że mi się przypomniało że mnie jednak nie ma?? Spoko, juz mi trochę przeszło:) ps. mój mąż zapomniał wyprowadzić gniazdek do piekarnika i do mikrofali:D Musze nad tym czuwać bo może być różnie:D Ale szczerze go podziwiam za to co robi bo jak na osobę która robi to pierwszy raz - myślę że idzie mu świetnie - tylko straaaasznie wolno:( Teść mu pomoże ale dopiero jak skończy garaż - może wtedy pójdzie szybciej... Cwana ta kumpela;) Gniazdka się pociagnie, więc bez stresu;) Macie narysowane co gdzie ma byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.07.2012 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Tak, cały dom pozaznaczałam gdzie co ma być I teraz jak tam jadę to jeszcze chodzę i analizuję czy nie za mało/za dużo/w złym miejscu;) Aga masz jakieś gniazdka nad blatem kuchennym? Ile i w jakich miejscach??* *badania robię, Pumpę juz wymęczyłam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 24.07.2012 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 pewnie, że daj gniazda nad blatem...ma być indukcja? to podprowadźcie w miejsce płyty siłę (3 fazy)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 24.07.2012 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 za zmywarką nic na ścianie nie może być, ani gniazda ani przyłącza wody, wszystko przenieść do szafek obok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.07.2012 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 pewnie, że daj gniazda nad blatem... ma być indukcja? to podprowadźcie w miejsce płyty siłę (3 fazy)... Tak siła juz jest (chociaż o indukcji jeszcze nie zdecydowaliśmy na 100%) A gniazdka na blatem będą tylko nie jestem pewna ilości i miejsca... Mam dwa podwójne w narożniku koło słupka (tam bedzie takie trochę schowane z widoku miejsce więc jakby jakiś czajnik czy coś podłaczyć to własnie tam) Ale zaplanowałam też 2 podwójne po obydwu stronach płyty i nie wiem czy nie przesadziłam:) za zmywarką nic na ścianie nie może być, ani gniazda ani przyłącza wody, wszystko przenieść do szafek obok... Tak, za zmywarką nic nie będzie. Gniazdko do piekarnika tez będzie niżej, jedynie do mikrofali zrobimy tuż za bo nie wiem czy bedzie zabudowana (nie orientowałam się róznicach cenowych jeszcze;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 24.07.2012 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Nad blatem mam w 2 miejscach podwójne gniazdka i 2 jedno pojedyncze. Jenda para pojdzie pod czajnik +ekspress do kawy a reszta miksery i takie tam. No i do zmywarki (obok w szafce), mikrofali, lodowki, piekarnika + sila do indukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 24.07.2012 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 A ja nad blatem tu gdzie kuchnia nie mam gniazdek bo nie chciałam żeby mi wygląd psuły Mam za to 2 podwójne w rogu pod szafką wiszącą i tam jest podpięcie pod czajnik i ekspres na stałe a dwa służą nam doraźnie Do zmywarki i ewentualnego młynka do zlewu mam w szafce narożnej pod zlewowej, do siły i indukcji jest pod blatem na zasadzie, że żeby się do niego dostać trzeba wyciągnąć szufladę, a do lodówki, piekarnika i mikrofali są gniazdka w słupku wysokim za mikrofalą. Wszystko pochowane, nie wyobrażam sobie, żeby mi gniazdka musieli w płycie blatowej która jest na ścianie zaczepiona. Brałam pod uwagę listwę wychodzącą z szafi (wyjeżdżającą pionowo) ale cena mnie zabiła i odpuściłam. Blednuję i tak w zlewie żeby wszystkiego w koło nie uciapkać a blat roboczy jest po stronie podwójnych gniazdek Aga sprzątam nieustannie, jak robią kostkę to strasznie się niestety nosi. A pierwsze ogarnięcie to tydzień sprzątania był - mycie okien, rozkładanie w szafach itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 24.07.2012 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Aga sprzątam nieustannie, jak robią kostkę to strasznie się niestety nosi. A pierwsze ogarnięcie to tydzień sprzątania był - mycie okien, rozkładanie w szafach itp Kurcze, ja mam wrażenie że w kółko sprzątam i nie widać końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WERI 26.07.2012 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 jestem ja sprzątanie codzienne (mycie podłóg, wc, łazienki itp)poczyniam w tygodniu , tak zeby w week mieć więcej czasu na większe sprzątanie np. okna itp;) odkurzam codziennie czasami 2 razy dziennie, można by myśleć że to jakaś obsesja, ale zczasem wchodzi to w nawyk, najbardziej dobija mnie pranie i prasowanie, pralkę mam w piwnicy więc latam z góry na dół, jak tylko możecie to organizujcie sobie tzw,pralnie-suszarnie-prasowalnie w jednym miejscu najlepiej blisko sypialni i łazienki (ale to tak na marginesie ) pozdr i obiecuję bywać ale na razie wybywam na urlopik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 27.07.2012 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Aga mówiłaś że nie masz urlopu teraz? No gdzie jesteś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.07.2012 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 czyżbyś jednak się urlopowała? a ja tu się chwalić tym i owym chciałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 30.07.2012 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 czyżbyś jednak się urlopowała? a ja tu się chwalić tym i owym chciałam czym, czym...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.07.2012 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 a wiesz, że ciekawość to pierwszy stopień do piekła? ale co tam, czemu miałybyśmy tam być tylko ja z Luką.,.. łap... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 31.07.2012 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Aga, ja na kuchnie czekam, nawet taką w rozgardiaszu:popcorn::popcorn: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 31.07.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 A to nie w środę miała być?? Aga?? Gdzie jesteś?? ps. Pumpa, mówisz że my razem, tam?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts