Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

zależy jaki będziesz miała natrysk, sprawdź jaką ma wydajność i kup odpływ o tej samej lub większej wydajności...

im płytszy brodzik tym wydajność odpływu powinna być większa, czyli bez brodzika jak największa :)

No, to się nazywa rzeczowa odpowiedź:) Dziękuję.

Czym się kierowaliście ? Nasz prysznic ma 95x105cm, jaką powienien mieć długość odpływ?

ja myslałam że jak kabina ma założmy 95 szerokości (i na tej ścianie chcemy zamontowac odpływ) to najlepiej zeby odpływ tez miał zblizone wymiary. I stąd się wziął problem w dolnej łazience. Kabina o szer 90cm , odpływ kupiłam 885 (mm) no i trzebab było go wymontowac i zakupic krótszy - 60cm. Chodzi o mozliwośc zrobienia łagodnych spadów a na to potrzebne jest miejsce. W moim przypadku z każdej strony zostało o 15cm. Zaraz spróbuę znależc zdjęcie to Ci pokaże jak to zrobił mój p. Władek (co nie znaczy że tak jest najlepiej i że wszyscy takie rozwiązanie preferują )

No właśnie. Tak zaplanować żeby potem kontakt nie był z brzegu płytki tyl;ko na środku i takie tam.

A tu mi ćwieka zabiłaś, ja nawet o czymś takim nie pomyślałam, nie brałam tego pod uwagę bo w bloku przecież mam 1 kontakt i nic mi na płytkach nie wychodziło no pięęęęęęęęęknie, będzie mi to teraz dziurę w brzuchu nieźle świdrowało :bash:

U nas z wykończeniówką wejdą z końcem lutego, niech się dom dobrze wygrzeje. Pan od paneli powiedział, że musi mieć odpowiednią wilgotność i co najmniej 17stopni. Przed nami ocieplenie poddasza jeszcze także trochę to potrwa zwłaszcza, że dopiero przymierzamy się do kolejnej transzy

A tu mi ćwieka zabiłaś, ja nawet o czymś takim nie pomyślałam, nie brałam tego pod uwagę bo w bloku przecież mam 1 kontakt i nic mi na płytkach nie wychodziło no pięęęęęęęęęknie, będzie mi to teraz dziurę w brzuchu nieźle świdrowało :bash:

U nas z wykończeniówką wejdą z końcem lutego, niech się dom dobrze wygrzeje. Pan od paneli powiedział, że musi mieć odpowiednią wilgotność i co najmniej 17stopni. Przed nami ocieplenie poddasza jeszcze także trochę to potrwa zwłaszcza, że dopiero przymierzamy się do kolejnej transzy

Ciekawe o czym innym nie pomyślałam;) A za dziurę w brzuchu przpraszam;)

Panele beda szły na końcu, więc zdąży sie jeszcze wygrzać. U nas jest 19-20st.C:lol2: