Ardea 02.01.2012 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Jakie to warianty? Nowa Gala i coś jeszcze? Opracuj jakąś sensowną metodę planowania płytek to chętnie ściągnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 02.01.2012 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Aga - zyczę zapału i duzo siłuy zebys dotrwała do końca. Ja własnie opadłam z sił Dzis się poddałam Nie daje rady ciągnąc tego w "pojedynkę" :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 02.01.2012 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Ardea, metodą się pochwalę jak ją wymyślę Pinacolada, dzięki za wsparcie, bo wiem, ze lekko nie bedzie. U Ciebie napisałam, że do rozwodu potrzebny jest lepszy pretekst niż kolor farby albo rodzaj płytek:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 02.01.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 W takim razie czekam na metodę Niczego nie zdradzisz? Jakie płytki, jakie formaty? Tajemnicza jesteś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 02.01.2012 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Nawet sama wobec siebie jestem tajemnicza;) i ciekawa na czym stanie:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 02.01.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Pewnie na czymś fajnym. U mnie największy problem będzie z najmniejszym pomieszczeniem - czyli rozplanowanie płytek w wc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 02.01.2012 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 U mnie największy problem będzie z najmniejszym pomieszczeniem - czyli rozplanowanie płytek w wc. No właśnie. Tak zaplanować żeby potem kontakt nie był z brzegu płytki tyl;ko na środku i takie tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 02.01.2012 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Wybrałaś już odpływ do prysznica bezbrodzikowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 02.01.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Pinacolada, jaki instalujecie odpływ pod prysznicem bez brodzika? kupilismy wszędzie takie same : Aco Tile ale ze wzgledu na zmiany w dolnej łazience musiałam wymienic na krótszy a nie było juz kasy więc kupiłam tańszy (IMCO) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 02.01.2012 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Czym się kierowaliście ? Nasz prysznic ma 95x105cm, jaką powienien mieć długość odpływ? Jaką przyjąć przepustowość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 02.01.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Nie no odpływu jeszcze nie wybrałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 02.01.2012 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Nie no odpływu jeszcze nie wybrałam. Masz już wiele rzeczy przemyślanych, więc myślałam, ze moze tą sprawę też już odhaczyłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 02.01.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 zależy jaki będziesz miała natrysk, sprawdź jaką ma wydajność i kup odpływ o tej samej lub większej wydajności... im płytszy brodzik tym wydajność odpływu powinna być większa, czyli bez brodzika jak największa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 02.01.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 No dużo już wiem, ale ciągle za mało;) Odpływ ściągnę z kogoś u kogo się sprawdza, a prysznic jakiś ogromny nam wyszedł (120x120), ale zmniejszymy... chyba 100x100 wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 02.01.2012 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 zależy jaki będziesz miała natrysk, sprawdź jaką ma wydajność i kup odpływ o tej samej lub większej wydajności... im płytszy brodzik tym wydajność odpływu powinna być większa, czyli bez brodzika jak największa No, to się nazywa rzeczowa odpowiedź Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 02.01.2012 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 No dużo już wiem, ale ciągle za mało;) Odpływ ściągnę z kogoś u kogo się sprawdza, a prysznic jakiś ogromny nam wyszedł (120x120), ale zmniejszymy... chyba 100x100 wystarczy Zależy ile osób na raz będzie z niego korzystać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 02.01.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Czym się kierowaliście ? Nasz prysznic ma 95x105cm, jaką powienien mieć długość odpływ? ja myslałam że jak kabina ma założmy 95 szerokości (i na tej ścianie chcemy zamontowac odpływ) to najlepiej zeby odpływ tez miał zblizone wymiary. I stąd się wziął problem w dolnej łazience. Kabina o szer 90cm , odpływ kupiłam 885 (mm) no i trzebab było go wymontowac i zakupic krótszy - 60cm. Chodzi o mozliwośc zrobienia łagodnych spadów a na to potrzebne jest miejsce. W moim przypadku z każdej strony zostało o 15cm. Zaraz spróbuę znależc zdjęcie to Ci pokaże jak to zrobił mój p. Władek (co nie znaczy że tak jest najlepiej i że wszyscy takie rozwiązanie preferują ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 02.01.2012 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Esiak, jeszcze jedno pytanie: jeśli dobiorę odpływ do deszczownicy to na co jeszcze zwrócić uwagę? Czymś się chyba te odpływy jeszcze różnią, oprócz ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 02.01.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 No właśnie. Tak zaplanować żeby potem kontakt nie był z brzegu płytki tyl;ko na środku i takie tam. A tu mi ćwieka zabiłaś, ja nawet o czymś takim nie pomyślałam, nie brałam tego pod uwagę bo w bloku przecież mam 1 kontakt i nic mi na płytkach nie wychodziło no pięęęęęęęęęknie, będzie mi to teraz dziurę w brzuchu nieźle świdrowało U nas z wykończeniówką wejdą z końcem lutego, niech się dom dobrze wygrzeje. Pan od paneli powiedział, że musi mieć odpowiednią wilgotność i co najmniej 17stopni. Przed nami ocieplenie poddasza jeszcze także trochę to potrwa zwłaszcza, że dopiero przymierzamy się do kolejnej transzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 02.01.2012 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 A tu mi ćwieka zabiłaś, ja nawet o czymś takim nie pomyślałam, nie brałam tego pod uwagę bo w bloku przecież mam 1 kontakt i nic mi na płytkach nie wychodziło no pięęęęęęęęęknie, będzie mi to teraz dziurę w brzuchu nieźle świdrowało U nas z wykończeniówką wejdą z końcem lutego, niech się dom dobrze wygrzeje. Pan od paneli powiedział, że musi mieć odpowiednią wilgotność i co najmniej 17stopni. Przed nami ocieplenie poddasza jeszcze także trochę to potrwa zwłaszcza, że dopiero przymierzamy się do kolejnej transzy Ciekawe o czym innym nie pomyślałam;) A za dziurę w brzuchu przpraszam;) Panele beda szły na końcu, więc zdąży sie jeszcze wygrzać. U nas jest 19-20st.C:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts