Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

pumpaluna jak zwykle ma najtaniej...:p

Aga, ja mam ofertę na stelaże, nidę, szpachlowanie i jednokrotnym malowaniem za 30zł/m2 z ułożeniem wełny 35zł/m2 ale tylko jak będą to robić u mnie max do połowy lutego... później cena wyższa...

No to bierz ekipę i się o nic nie pytaj. Roboty troche z tym jest a im to pójdzie sprawnie.

Czesc. Agalind mam takie pytanko, bedziesz ocieplac strop nad piwnica ? ( No chyba ze cos przeoczylam ;) )

Nie wiem czy o to Ci chodzi, ale kładliśmy folię, styropian, rurki od ogrzewania i zalaliśmy wylewką. Jakby co to pytaj dalej, bo nie wiem czy się zrozumiałyśmy.

Nie wiem czy o to Ci chodzi, ale kładliśmy folię, styropian, rurki od ogrzewania i zalaliśmy wylewką. Jakby co to pytaj dalej, bo nie wiem czy się zrozumiałyśmy.

Nie zrozumiałyśmy, ale to nic :D

Chodziło mi o to czy od strony piwnicy tzn od spodu tez izolowałas strop

No i chyba jednak fachowcy lepiej sobie poradzą z płytami. My się boimy że potem będzie nam pękało. Znamy niestety kilka osób, które same porwały się na zrobienie płyt i marnie to teraz wygląda. Nasz wykonawca mówił o jakimś pęknięciu kontrolowanym, ale już nie pamiętam z czym to się jadło.

A mogę ja?? ja mogę?? muszę bo pęknę:D

my nie izolujemy (przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo)

a powinno się??

Koniecznosci nie ma, ale my chcieliśmy dodatkowo odizolowac 5cm nieogrzewana piwnice od ogrzewanego parteru, stad pytanie. Nie wiem jak przyczepic styropian do stropu, zeby mi nie odpadł po czasie na głowe, dlatego łażę po piwnicach i sie pytam :) założyliśmy sobie 10 cm styro pod wylewki na parterze i 5cm od spodu

Esiak chyba nie sądzisz, że obcym w naturze płacę? ;) Niech się Pumpalunek wykaże a nie trutniem będzie :p

tak - za wełnę byłaby dodatkowa kasa. to 25zł mamy już po rabacie, nasz wykonawca się tym zajmie, ten sam który robi wszystko od początku a którego ekipy będą pracowały aż do naszej wprowadzki

Koniecznosci nie ma, ale my chcieliśmy dodatkowo odizolowac nieogrzewana piwnice od ogrzewanego parteru, stad pytanie. Nie wiem jak przyczepic styropian do stropu, zeby mi nie odpadł po czasie na głowe, dlatego łażę po piwnicach i sie pytam :)

MSU a dlaczego chcesz ocieplać od spodu...?

zrób ocieplenie na parterze, takie jak się robi, gdy podłoga jest na gruncie...

Koniecznosci nie ma, ale my chcieliśmy dodatkowo odizolowac 5cm nieogrzewana piwnice od ogrzewanego parteru, stad pytanie. Nie wiem jak przyczepic styropian do stropu, zeby mi nie odpadł po czasie na głowe, dlatego łażę po piwnicach i sie pytam :) założyliśmy sobie 10 cm styro pod wylewki na parterze i 5cm od spodu

My ocieplaliśmy sufit w garazu, żeby w pokoju nad nim było cieplej (styropian, siatka i klej (jak elewacja). Na wiosnę pociągniemy to czymś, żeby pomalować można.) Wiadomo, w garazu przewiew panuje i szybciej się wychładza. Wydaje mi sie jednak, ze nic poza tym nie ma sensu ocieplać. Lepiej dac styropian na podłoge na parterze.