Lukarna 10.01.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 No ja za pierwszy etat zapłacę w naturze Wikt, opierunek i te sprawy Później za płyty i obróbkę gotową do malowania będzie 25zł/m2 Mnie najbardziej interesują "te sprawy":p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 10.01.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 pumpaluna jak zwykle ma najtaniej... Aga, ja mam ofertę na stelaże, nidę, szpachlowanie i jednokrotnym malowaniem za 30zł/m2 z ułożeniem wełny 35zł/m2 ale tylko jak będą to robić u mnie max do połowy lutego... później cena wyższa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.01.2012 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 pumpaluna jak zwykle ma najtaniej... Aga, ja mam ofertę na stelaże, nidę, szpachlowanie i jednokrotnym malowaniem za 30zł/m2 z ułożeniem wełny 35zł/m2 ale tylko jak będą to robić u mnie max do połowy lutego... później cena wyższa... No to bierz ekipę i się o nic nie pytaj. Roboty troche z tym jest a im to pójdzie sprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.01.2012 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Czesc. Agalind mam takie pytanko, bedziesz ocieplac strop nad piwnica ? ( No chyba ze cos przeoczylam ) Nie wiem czy o to Ci chodzi, ale kładliśmy folię, styropian, rurki od ogrzewania i zalaliśmy wylewką. Jakby co to pytaj dalej, bo nie wiem czy się zrozumiałyśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 10.01.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Esiak jak dla mnie masz cenę rewelacja, u nas za ocieplenie wełna, stelaż, wełna, folia, płyta, obróbka cena od 55zł w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 10.01.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 tak właśnie o tym myślę, bo jak z kumplem w weekendy i w tygodniu po godzinach, jak będziemy robić codziennie to miesiąc z życia zejdzie jak nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 10.01.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Nie wiem czy o to Ci chodzi, ale kładliśmy folię, styropian, rurki od ogrzewania i zalaliśmy wylewką. Jakby co to pytaj dalej, bo nie wiem czy się zrozumiałyśmy. Nie zrozumiałyśmy, ale to nic Chodziło mi o to czy od strony piwnicy tzn od spodu tez izolowałas strop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 10.01.2012 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Nie zrozumiałyśmy, ale to nic Chodziło mi o to czy od strony piwnicy tzn od spodu tez izolowałas strop A mogę ja?? ja mogę?? muszę bo pęknę my nie izolujemy (przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo) a powinno się?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 10.01.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Esiak jak dla mnie masz cenę rewelacja, u nas za ocieplenie wełna, stelaż, wełna, folia, płyta, obróbka cena od 55zł w górę no piszesz, że płyty i stelaż masz za 25zł, reszta gratis, a jak nie to za kładzenie wełny chcieliby drugie 25zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.01.2012 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 MSU, myslałam, ze tak będzie;). Nie izolowaliśmy piwnicy, bo tam mamy tylko kotlownię, pralnię i miejsce na przetwory. Może lepiej dac 5cm więcej styropiany pod wylewkę (tylko, ze się podloga podniesie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 10.01.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 A mogę ja?? ja mogę?? muszę bo pęknę my nie izolujemy (przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo) a powinno się?? na razie nie masz co izolować, ale jak będziesz robiła wylewki to daj styropian... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 10.01.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 No i chyba jednak fachowcy lepiej sobie poradzą z płytami. My się boimy że potem będzie nam pękało. Znamy niestety kilka osób, które same porwały się na zrobienie płyt i marnie to teraz wygląda. Nasz wykonawca mówił o jakimś pęknięciu kontrolowanym, ale już nie pamiętam z czym to się jadło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 10.01.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 A mogę ja?? ja mogę?? muszę bo pęknę my nie izolujemy (przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo) a powinno się?? Koniecznosci nie ma, ale my chcieliśmy dodatkowo odizolowac 5cm nieogrzewana piwnice od ogrzewanego parteru, stad pytanie. Nie wiem jak przyczepic styropian do stropu, zeby mi nie odpadł po czasie na głowe, dlatego łażę po piwnicach i sie pytam założyliśmy sobie 10 cm styro pod wylewki na parterze i 5cm od spodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 10.01.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Esiak chyba nie sądzisz, że obcym w naturze płacę? Niech się Pumpalunek wykaże a nie trutniem będzie tak - za wełnę byłaby dodatkowa kasa. to 25zł mamy już po rabacie, nasz wykonawca się tym zajmie, ten sam który robi wszystko od początku a którego ekipy będą pracowały aż do naszej wprowadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 10.01.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Koniecznosci nie ma, ale my chcieliśmy dodatkowo odizolowac nieogrzewana piwnice od ogrzewanego parteru, stad pytanie. Nie wiem jak przyczepic styropian do stropu, zeby mi nie odpadł po czasie na głowe, dlatego łażę po piwnicach i sie pytam MSU a dlaczego chcesz ocieplać od spodu...? zrób ocieplenie na parterze, takie jak się robi, gdy podłoga jest na gruncie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.01.2012 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 tak właśnie o tym myślę, bo jak z kumplem w weekendy i w tygodniu po godzinach, jak będziemy robić codziennie to miesiąc z życia zejdzie jak nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 10.01.2012 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 na razie nie masz co izolować, ale jak będziesz robiła wylewki to daj styropian... Styropian dam pod wylewki, 6cm podobno ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 10.01.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Styropian dam pod wylewki, 6cm podobno ma być a jakaś podłogówka będzie..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.01.2012 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Koniecznosci nie ma, ale my chcieliśmy dodatkowo odizolowac 5cm nieogrzewana piwnice od ogrzewanego parteru, stad pytanie. Nie wiem jak przyczepic styropian do stropu, zeby mi nie odpadł po czasie na głowe, dlatego łażę po piwnicach i sie pytam założyliśmy sobie 10 cm styro pod wylewki na parterze i 5cm od spodu My ocieplaliśmy sufit w garazu, żeby w pokoju nad nim było cieplej (styropian, siatka i klej (jak elewacja). Na wiosnę pociągniemy to czymś, żeby pomalować można.) Wiadomo, w garazu przewiew panuje i szybciej się wychładza. Wydaje mi sie jednak, ze nic poza tym nie ma sensu ocieplać. Lepiej dac styropian na podłoge na parterze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 10.01.2012 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 a jakaś podłogówka będzie..? Jakaś ma być. A co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts