pumpaluna 28.07.2011 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 eurocolor na profilu Schuco, obustronnie złoty dąb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.07.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Ja swoje okna wybierałam kilka miesięcy... czytałam o tych wszystkich U, szkleniu, profilach, firmach, montażu...A i tak "obejrzenie na żywo" zweryfikowało wcześniejsze pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.07.2011 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Pomysłów to ja mam dużo , czasami nawet za dużo. Dostałam oferty na okna różnych producentów (profile Schuco, Veka, Brugmann). Musze dobrze przemyśleć, chociaż po obejrzeniu "na żywo" mam swojego faworyta. A propos mojego wcześniejszego postu nt. ceny okien na profilach Schuco - cena zbliżona do Veki (przynajmniej w przypadku firm, które wybrałam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.07.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Przy zachowaniu pewnego standardu, ceny nie różnią się za bardzo (może szkoda, bo ułatwiłyby wybór;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.07.2011 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Wszędzie pytałam o ten sam typ okien i ceny faktycznie podobne. Dlatego też wybór niełatwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 29.07.2011 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 A na jakie okna się zdecydowałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 29.07.2011 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 W sumie to jeszcze ostatecznie nie podjęłam decyzji, ale w grze pozostają 2 firmy: Vetrex (Veka) i MS (Brugmann). Bardziej jednak skłaniam się do MS, bo oprócz dobrych opinii, na żywo wyglądają naprawdę solidnie. Vetrex (trochę tańsze) tez dobre, chociaż "na żywo" już nie zrobiły takiego wrażenia. Wszystkie okna to 6-komorowe, 3-szybowe, obustronny złoty dąb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 29.07.2011 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 (edytowane) Aga, zwróć uwagę na kolor w jakim oglądasz profile, bo inaczej prezentuje sie np.Brugmann w bieli, graficie czy brązie, a inaczej w oklienie drewnopodobnej. Edytowane 29 Lipca 2011 przez Ardea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.08.2011 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Oglądałam okna złoty dąb w obu firmach, z tą różnicą, ze w MS wydawało mi się, ze profil idealnie dopasowali do okleiny i nie odznaczał sie tak mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 02.08.2011 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 (edytowane) Ja wybieranie okien zaczęłam od porównania parametrów i wyłoniłam czołówkę, potem poprosiłam o wyceny (na placu boju zostały 4 profile w 5 firmach), ceny mi nie pomogły,bo były bardzo podobne, parametry też zbliżone (nie buduję pasywniaka więc różnice0,001 nie miały znaczenia;)) i pozostało kierowanie się estetyką wśród tej zwycięskiej "czwórki". Wiedziałam, że koniecznie złoty dąb, a w okleinie niewiele profili wygląda dobrze, bo w Ral-u prawie wszystkie były ok. Nie wiem czy mój sposób był dobry, ale może Ci pomoże;) I jeszcze sprawdź opinie o firmie, na którą się zdecydujesz o ich montażu, serwisie itp. Edytowane 2 Sierpnia 2011 przez Ardea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 02.08.2011 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Widzę, że kwestię okien przerobiłam podobnie. Na podstawie parametrów wybrałam 5 firm, poprosiłam o oferty (rozbieżność do 8 tys. między najtanszą i najdroższą). Pojeździłam po salonach i dwie firmy (MS i Vetrex) zostały w grze. Obie firmy mają dobre opinie (jeśli chodzi o wykonanie i montaż), cenowo sa podobne, więc pozostaje zdecydować sie na podstawie ich wyglądu. Chcemy 6-komorowe, bo wiadomo, że profil jest najsłabszym ogniwem jeśli chodzi o ucieczkę ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 02.08.2011 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Aga, to 90% masz za sobą, myślałam, że jesteś na wcześniejszym etapie poszukiwań Zszokowałaś mnie tymi rozbieżnościami cenowymi, my szukaliśmy trzymając się jednego standardu i pilnując, aby wyceny właśnie tego dotyczyły. Chociaż z jednym przedstawicielem Schuco mieliśmy problem, bo oni mają gotowce i wszystkim to samo oferują... Wyceny różniły się mniej niż 2tys. Kiedy dekarze zaczynają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 02.08.2011 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 (edytowane) Ostatnio jakoś na budowie mało się działo. To znaczy brygada mało robiła. Za to my ciężko pracowaliśmy przy malowaniu podbitki. Niby niewiele, bo 85m2, ale pomalować to 3 razy (i 1 raz po "lewej" stronie) trwało i trwało. Tym bardziej, że robiliśmy to popołudniami. Dostaliśmy uczulenia na samą myśl o malowaniu. Nie mam zdjęć po zakończeniu prac, ale coś tam widać. Kolor w rzeczywistości inny.Częsciowo pomalowane deski jedną warstwą:http://img838.imageshack.us/img838/9361/malowaniepodbitki007.jpgJeszcze mokre po dwukrotnym malowaniu:http://img835.imageshack.us/img835/1619/malowaniepodbitki006.jpg Edytowane 2 Sierpnia 2011 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 02.08.2011 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Czym malowaliście?Wyszło pasująco do złotego dębu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 02.08.2011 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 (edytowane) Wczoraj murarze ponownie wkroczyli na budowę. Zabrali się za przebudowę wejścia do domu (długa historia, będę miała fotki to wyjaśnię), zaczęli budować kominy z cegły pełnej (Terca Matrix). Mają jeszcze parę drobiazgów do zrobienia, ale to już w sumie końcówka ich prac. W tym tygodniu powinniśmy mieć też odeskowany dach. Ścianki działowe już dawno gotowe, ale ciężko pokazać pojedyncze pomieszczenia. Na poniższym zdjęciu korytarz na poddaszu (od strony pokoju nad garażem; w tle okno w łazience):http://img835.imageshack.us/img835/7638/dziawki016.jpg Edytowane 2 Sierpnia 2011 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 02.08.2011 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Czym malowaliście?Wyszło pasująco do złotego dębu? Wybralismy impregnat Nobiles kolor Pinia. Po nałożeniu 3 warstw wkońcu ma taki kolor, że chyba będzie pasował do złotego dębu. Trochę się trzeba namachać, bo maże się i trzeba dobrze rozcierać, żeby nie było zacieków. Chociaż z tego co wiem, to nie tylko w jego przypadku tak się dzieje. Znajomi używali Drewnochronu i tez mieli taki problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 02.08.2011 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Dzięki za odpowiedź już zanotowałam, może się przyda. Będziesz miała porządny dach - pełne deskowanie i blacha na rąbek - czuję, że będzie super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 02.08.2011 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Dzięki za odpowiedź już zanotowałam, może się przyda. Będziesz miała porządny dach - pełne deskowanie i blacha na rąbek - czuję, że będzie super! Mam nadzieję, że będzie super, bo inaczej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 02.08.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 ja na taras bardzo bym chciała mieć dechy w kolorze jak na tej focie mokrego po 2krotnym malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 02.08.2011 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 ja na taras bardzo bym chciała mieć dechy w kolorze jak na tej focie mokrego po 2krotnym malowaniu Gdy jest mokre wyglada jak drewno egzotyczne a to sosna skandynawska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts