agalind 12.01.2012 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 A one będa w wc na dole czy i góry do drewna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.01.2012 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Tylko w wc i tylko dlatego, ze ono jest mini i musi miec mocno rozbielone płytki (nie wzięłam białych, bo fuga). Wiatrołap, kuchnia, łazienka w Taranto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.01.2012 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Tylko w wc i tylko dlatego, ze ono jest mini i musi miec mocno rozbielone płytki (nie wzięłam białych, bo fuga). To aż tak jasne sa te płytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.01.2012 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 No jaśniutkie, nawet biała fuga nie rzucałaby się w oczy, zwłaszcza wświetle. Wc mam mini bez okna, więc zawsze bedzie zapalone sztuczne swiatło, a płytki pójdą ytlko do wysokości lustra nad umywalką, wiec nie będą tak na linii wzroku;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.01.2012 22:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Idę spać, moze coś mi się przyśni;) Dobranoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.01.2012 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 No jaśniutkie, nawet biała fuga nie rzucałaby się w oczy, zwłaszcza wświetle. Wc mam mini bez okna, więc zawsze bedzie zapalone sztuczne swiatło, a płytki pójdą ytlko do wysokości lustra nad umywalką, wiec nie będą tak na linii wzroku;) Po zdjeciach się nie spodziewałam takiego efektu. Myślalam, ze są w jasnej ale jednak szarości. Może jutro je dopadnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.01.2012 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Nie wiem czy życzyc kolorowych czy jasnoszarych snów;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.01.2012 22:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Jasnoszarych;) Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 13.01.2012 00:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 ale sobie pogadałyście... Ja zgodnie z załozeniem poszłam spać o 21:30 razem z jeszcze wtedy nieśpiącą Nusią. Zasnęłam ale obudziłam się o 1 i zaczęłam łazienkowe rozmyślania a o 1:25 poddałam się i wstałam Dostałam dziś bowiem rys techniczy od Dominiki z ułożeniem płytek u dziewczynek w łazience.... No i doopa bo fugi nijak nie chcą się zgrać z podłogą..... A jak wydłużę jedna ze ścianek z KG (koszt materiałów, robocizny i przesuwanie gniazdka) to fugi sie zgrają ale zaś przycisk geberitu wyjdzie niesymetrycznie w stosunku do płytek ściennych.... A sam kibelek ani z kraja i ani nie na środku Nie podoba mi się..... No i tak o tej 1 w nocy dostałam olśnienia i uważam, że jedynym sensownym rozwiązaniem zamiast białych płytek na ścianach jest położenie białej mozaiki Nie trzeba będzie wydłużać ścianki, a i nie będzie kolizji z fugami Najgorsze jest to, że jeszcze nikt oprócz mnie (i Was) o tym nie wie Nawet nie będe wiedziała jak to powiedziec Dominice, która pewnie troche się namęczyła z tym rysunkem No nic , to wydaje mi się jedynym rozsądnym rozwiązaniem zatem lecę szukać ładnej i taniej białej mozaiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 13.01.2012 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 ehh czeka mnie to baa nawet sie zaczelam przymierzac powoli co by pozniej nie oszalec; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 13.01.2012 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Pinacolada ale teraz włśsnie jest moment na takie zmiany, za chwilę będzie za późno, więc bierz za telefon i dzwoń że koncepcja się zmieniła... MSU ja gdyby nie forum to pewnie nigdy bym na to nie wpadła, żeby mysleć o "tych rzeczach" tak wcześnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 13.01.2012 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Lukarna - jak sie zdecyduje na mozaikę to nie potrzebuję niczyjej pomocy. Koszteczka jest malusia wiec nawet jakby sie ok 1 cm nie zgrało to zawsze w rogu można ciut więcej fugi zapodac..... problem jest w tym ,że mozaika jest masakrycznie droga Ja sobie sprawy nie zdawałam że za plaster 30x30cm 50zł to norma. jak przeliczę na m2 to mi 500zł wychodzi Znalazłam jednak bardzo ładną szkliwioną z opoczna (palette) i ona jest do dostania za ok 120zł/m2 więc jakoś to przełknę Wtedy zdecydowałabym sie na położenie jej w całej kabinie - łącznie z podłoga - wyglądałoby to mniej więcej tak http://img33.imageshack.us/img33/6650/opocznopalette.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 13.01.2012 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Pinacolada dla miłośników mozaiki to bajka, idealne rozwiązanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 15.01.2012 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 (edytowane) Pinacolada, nie ma to jak nocne przemyślenia;) Mam podobnie, a jak wstaję rano mąż pyta: "znowu przez sen płytki układałaś?" Mozaika faktycznie ceną może przyprawić o zawał. Wyłożenie całej kabiny trochę będzie niestety kosztować. MSU, niby myślałam o tych rzeczach wcześniej, ale i tak momentami myślę, że oszaleję Lukarna, Ty masz praktycznie wnętrza urządzone, więc nie masz się co martwić Ardea, widziałam Pilcha Vulcano szerego, ale niestety drugiej połowie nie przypasował. Ogólnie nie miesza się w wykończenie, ale widziałam, że wyraźnie Vulcano mu sie nie spodobało. Wiem, że gdybym się uparła (wiadomo, są pewnie sposoby;)) by się ugiął. Stwierdziłam jednak, nie mogę ciągle się stawiać i przecież tez będzie tam mieszkał. Edytowane 15 Stycznia 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.01.2012 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Aga, ja nawet nie próbowałam Cię przekonywac do vulcano;) oczywiście nie są to płytki, w których można się zakochac od pierwszego wejrzenia, u mnie też są tylko dlatego że nie znalazłam lepszych;) zresztą nie one będą tam na pierwszym planie. W sprawie wnętrz, poza plastikowymi krzesłami i Tip-one w szafkach mam na wszystko zielone światło:p Ten mój Pilch ma wymiary jakich nie ma na oficjalnej stronie i na pudełku ma symbol stopy i dłoni oraz napisane, ze płytki uniwersalne????!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 15.01.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 a co to ten TIP-ONE??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 15.01.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Chyba takie coś że dotykasz i się szafka otwiera?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 15.01.2012 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Aga, ja nawet nie próbowałam Cię przekonywac do vulcano;) oczywiście nie są to płytki, w których można się zakochac od pierwszego wejrzenia, u mnie też są tylko dlatego że nie znalazłam lepszych;) zresztą nie one będą tam na pierwszym planie. W sprawie wnętrz, poza plastikowymi krzesłami i Tip-one w szafkach mam na wszystko zielone światło:p Ten mój Pilch ma wymiary jakich nie ma na oficjalnej stronie i na pudełku ma symbol stopy i dłoni oraz napisane, ze płytki uniwersalne????!!!! Wiem, że mnie nie namawiałaś Mi się spodobały, choć musiałam trochę pokombinować ze światłem w sklepie (było kiepskie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.01.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Bardziej docisnąc, żeby otworzyc i zamknąc - przy tym robi takie klik:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 15.01.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 aaaa, no ja nie w temacie nazewniczym, właśnie takie szuflady mnie po tyłku strzeliły w salonie bo nieopacznie biodrem zahaczyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts