Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No jaśniutkie, nawet biała fuga nie rzucałaby się w oczy, zwłaszcza wświetle. Wc mam mini bez okna, więc zawsze bedzie zapalone sztuczne swiatło, a płytki pójdą ytlko do wysokości lustra nad umywalką, wiec nie będą tak na linii wzroku;)

Po zdjeciach się nie spodziewałam takiego efektu. Myślalam, ze są w jasnej ale jednak szarości. Może jutro je dopadnę.

ale sobie pogadałyście...:)

Ja zgodnie z załozeniem poszłam spać o 21:30 razem z jeszcze wtedy nieśpiącą Nusią. Zasnęłam ale obudziłam się o 1 i zaczęłam łazienkowe rozmyślania a o 1:25 poddałam się i wstałam ;)

Dostałam dziś bowiem rys techniczy od Dominiki z ułożeniem płytek u dziewczynek w łazience.... No i doopa bo fugi nijak nie chcą się zgrać z podłogą..... A jak wydłużę jedna ze ścianek z KG (koszt materiałów, robocizny i przesuwanie gniazdka) to fugi sie zgrają ale zaś przycisk geberitu wyjdzie niesymetrycznie w stosunku do płytek ściennych.... A sam kibelek ani z kraja i ani nie na środku :( Nie podoba mi się..... No i tak o tej 1 w nocy dostałam olśnienia i uważam, że jedynym sensownym rozwiązaniem zamiast białych płytek na ścianach jest położenie białej mozaiki :) Nie trzeba będzie wydłużać ścianki, a i nie będzie kolizji z fugami :)

Najgorsze jest to, że jeszcze nikt oprócz mnie (i Was) o tym nie wie :sick: Nawet nie będe wiedziała jak to powiedziec Dominice, która pewnie troche się namęczyła z tym rysunkem :sick:

No nic , to wydaje mi się jedynym rozsądnym rozwiązaniem zatem lecę szukać ładnej i taniej białej mozaiki ;)

Lukarna - jak sie zdecyduje na mozaikę to nie potrzebuję niczyjej pomocy. Koszteczka jest malusia wiec nawet jakby sie ok 1 cm nie zgrało to zawsze w rogu można ciut więcej fugi zapodac..... problem jest w tym ,że mozaika jest masakrycznie droga :jawdrop: Ja sobie sprawy nie zdawałam że za plaster 30x30cm 50zł to norma. jak przeliczę na m2 to mi 500zł wychodzi :jawdrop: Znalazłam jednak bardzo ładną szkliwioną z opoczna (palette) i ona jest do dostania za ok 120zł/m2 więc jakoś to przełknę ;)

Wtedy zdecydowałabym sie na położenie jej w całej kabinie - łącznie z podłoga - wyglądałoby to mniej więcej tak :)

http://img33.imageshack.us/img33/6650/opocznopalette.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Pinacolada, nie ma to jak nocne przemyślenia;) Mam podobnie, a jak wstaję rano mąż pyta: "znowu przez sen płytki układałaś?" Mozaika faktycznie ceną może przyprawić o zawał. Wyłożenie całej kabiny trochę będzie niestety kosztować.

MSU, niby myślałam o tych rzeczach wcześniej, ale i tak momentami myślę, że oszaleję;)

Lukarna, Ty masz praktycznie wnętrza urządzone, więc nie masz się co martwić:)

Ardea, widziałam Pilcha Vulcano szerego, ale niestety drugiej połowie nie przypasował. Ogólnie nie miesza się w wykończenie, ale widziałam, że wyraźnie Vulcano mu sie nie spodobało. Wiem, że gdybym się uparła (wiadomo, są pewnie sposoby;)) by się ugiął. Stwierdziłam jednak, nie mogę ciągle się stawiać i przecież tez będzie tam mieszkał.

Edytowane przez agalind

Aga, ja nawet nie próbowałam Cię przekonywac do vulcano;) oczywiście nie są to płytki, w których można się zakochac od pierwszego wejrzenia, u mnie też są tylko dlatego że nie znalazłam lepszych;) zresztą nie one będą tam na pierwszym planie.

W sprawie wnętrz, poza plastikowymi krzesłami i Tip-one w szafkach mam na wszystko zielone światło:p

Ten mój Pilch ma wymiary jakich nie ma na oficjalnej stronie i na pudełku ma symbol stopy i dłoni oraz napisane, ze płytki uniwersalne????!!!!

Aga, ja nawet nie próbowałam Cię przekonywac do vulcano;) oczywiście nie są to płytki, w których można się zakochac od pierwszego wejrzenia, u mnie też są tylko dlatego że nie znalazłam lepszych;) zresztą nie one będą tam na pierwszym planie.

W sprawie wnętrz, poza plastikowymi krzesłami i Tip-one w szafkach mam na wszystko zielone światło:p

Ten mój Pilch ma wymiary jakich nie ma na oficjalnej stronie i na pudełku ma symbol stopy i dłoni oraz napisane, ze płytki uniwersalne????!!!!

Wiem, że mnie nie namawiałaś:) Mi się spodobały, choć musiałam trochę pokombinować ze światłem w sklepie (było kiepskie);)