Ardea 16.01.2012 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Jak nie ma wzoru to chyba wszystkie płytki da sie położyć z przesunięciem. Też tak kombinuję, ale wtedy przycisk mi nie wychodzi sensownie... Pumpaluna, ja do tych płytek to jakoś drewna nie widzę, dla mnie grafit byłby lepszy. Aga, skoro tyle się napracowałaś to aż głupio z Ciebie ściągać, na szczęście każde pomieszczenie jest inne i płytki też mamy inne, to mogę sie trochę wzorować, tylko zdradź patent;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 16.01.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Ardea tylko że te płytki będą nad wanną a wanna będzie w białej firmowej obudowie także nijak stykać się nie będą stąd się pytanie podłogowe zrodziło. Mi się też widzą bardziej szare, ale tu mąż troszkę oponuje. Aaaa no i jeszcze "przemyśliwałam" kwestię dobierania kolorystycznie ceramiki. Siedząc w wannie w sobotę stwierdziłam, że przez 8 lat tutaj nigdy się nie zastanawiałam czy wanna współgra z umywalką. Są tak blisko siebie, że prawie się dotykają a jak na kibelek siadasz to się o umywalkę ocierasz i .... no właśnie dopiero jak się zaczęłam przyglądać na zasadzie głowa w bok, popatrzenie pod kątem to stwierdziłam że wszystko ma inny odcień bieli. Przegadaliśmy sprawę z mężem i doszliśmy do wniosku że płacenie 2tys zamiasty tysiąc za wannę z obudową to za duża różnica a i tak u nas wanna będzie wyglądała inaczej bo jest bezpośrednio pod oknem i inaczej światło padało będzie (tu naturalne, na inne sztuczne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 16.01.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 no właśnie dopiero jak się zaczęłam przyglądać na zasadzie głowa w bok, popatrzenie pod kątem to stwierdziłam że wszystko ma inny odcień bieli. Przegadaliśmy sprawę z mężem i doszliśmy do wniosku że płacenie 2tys zamiasty tysiąc za wannę z obudową to za duża różnica a i tak u nas wanna będzie wyglądała inaczej bo jest bezpośrednio pod oknem i inaczej światło padało będzie (tu naturalne, na inne sztuczne) a ja się czułam chwilami jak lekkie dziwadło, jak czytałam co poniektóre wypowiedzi na forum, że mnie na identycznych odcieniach bieli nie zależy umywalka będzie na innej ścianie niż sedes i bidet, i o ile sedes i bidet powinny być z tej samej serii, to inny odcień umywalki mi zupełnie nie przeszkadza, zwłaszcza, że jak napisałaś pada różne światło, no i umywalka będzie wpuszczona w szafkę, więc nie będzie bardzo widoczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 16.01.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Pumpaluna, to Twoja łazienka, Ty rządzisz;) ja drewniane podłogi tam nie widzę Karola, ja zależy czyje wypowiedzi czytam, czasami widzę pokrewne dusze, tak samo zbzikowane jak ja;) czasami czuję, że jestem z innej bajki, ale cieszy mnie, że ludzie się różnią i ich wnętrza będą inne i inne podejście do urządzania. Lubię swoje dziwactwa Nawet pamiętam, że u mnie Esiak przestrzegał przed niezgraniem bieli i mi szyki pokrzyżował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 16.01.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 No ja też bardzo nastawiona byłam na te biele identycznie dobierane i łaziłam szukałam poolspa u siebie żeby ją obejrzeć. Ostatecznie się okazało, że szalę przechyliła cena. Umywalka, kibelek i bidet będą roca gap ale wanna już nie poolspa ale albo excellent albo poczciwe koło Ardea ja tam widzę grafit i o ile mi się z tą łazienką jeszcze coś nie odmieni to pewnie się na tym skończy, że wymknę się zamówić płytki sama, bez ślubnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 16.01.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Nawet pamiętam, że u mnie Esiak przestrzegał przed niezgraniem bieli i mi szyki pokrzyżował ja bym pewnie nie zwrócił na to uwagi, bo jestem facetem, ale Wy kobiety jesteście na takie rzeczy uczulone, więc wolałem przestrzec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.01.2012 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Ależ starannie ta wełna połozona!! Pieknie. Dziękuję, choć to nie nam sie należą gratulacje, tylko naszej ekipie:oops: Nawet nie próbowaliśmy się za to zabrać. A gratulacje to najbardziej Wam sie należą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.01.2012 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Mam prośbę, podpowiedziałybyście jaka podłoga Wam się najbardziej widzi przy białych dekorowych płytkach tego typu? Odpada biała i czarna, w rachubę wchodzi jakiś grafit i deskopodobna, co lepsze? Poniższe płytki będą nad wanną, geberit będzie zabudowany albo takimi albo czysto białymi. http://www.mojeplytki.pl/product_fotos/small/40077.jpg Pumpaluna, do tego dekoru podłoga tylko: biał, czarna lub szarości. Deskopodobne odpadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.01.2012 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 (edytowane) Aga, skoro tyle się napracowałaś to aż głupio z Ciebie ściągać, na szczęście każde pomieszczenie jest inne i płytki też mamy inne, to mogę sie trochę wzorować, tylko zdradź patent Zacznę moze od tego, że nie bedzie w łazience płytek Organza z Opoczna:). Jak pokazałam je mężowi na żywo szybko zmienił zdanie (na szczęście;)). Stanęło na Masto półpoler z Paradyża (ciut jasniejsze od Signum SG12). Na podłodze będzie Mesto Grys 30x60 z przesunięciem jak na wizualizacji, która zrobiła mi jakiś czas temu Karola. Na ścianie - Masto Bianco 30x60. Tym sposobem fugi się zejda, a łazienka bedzie "prawie-surowa":cool: Masto Bianco: http://www.paradyz.com/GetFile/20178 Masto Grys: http://www.paradyz.com/GetFile/20109 W wiatrołapie, kuchni i holu też będzie Masto Grys, tyle, że 60x60. Hiszpańskie płytki zweryfikowałe moje chciejstwo swoją ceną. Takim to sposobem w 3 dni zrobiłam rewolucję i wyszło praktycznie na moje:sick: Jak chodzi o rysowanie fug, to trudno mi opisac jak to zrobiłam. Jak chcesz moge jutro wrzucić jakiś szkic. Edytowane 18 Stycznia 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.01.2012 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 a ja się czułam chwilami jak lekkie dziwadło, jak czytałam co poniektóre wypowiedzi na forum, że mnie na identycznych odcieniach bieli nie zależy umywalka będzie na innej ścianie niż sedes i bidet, i o ile sedes i bidet powinny być z tej samej serii, to inny odcień umywalki mi zupełnie nie przeszkadza, zwłaszcza, że jak napisałaś pada różne światło, no i umywalka będzie wpuszczona w szafkę, więc nie będzie bardzo widoczna Jakby miały stać obok siebie, to faktycznie odcień bieli byłby ważny, ale gdy każdy element jest na różnych scianach to kompletnie mi to nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.01.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Agakind widziałam te masto w realu i właśnie o nich na podłogę do górnej łazienki mówiłam mężowi. Tyle, że na dzień dzisiejszy to już nam się te dekory odwidziały Kurcze ja z tą górną łazienką to szału dostanę bo nic mnie do końca nie przekonuje a mąż się na jakieś cieplejsze odcienie upiera chociaż jakby co biel mam w odwodzie. Kiedy planujecie kupować płytki? My musimy w ciągu najbliższych 2tyg zrobić zamówienie bo ekipa w połowie lutego chce ruszyć z łazienkami i podłogami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.01.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Ja nawet nie wiem czy by mi przeszkadzał inny odcień bieli, więc wolę nie ryzykowac;) Widzę, że Paradyż rządzi:) Jak są tych samych rozmiarów to da się je sensownie ułożyc, gorzej gdy nie są... Masto bardzo ładne, nawet te bianco nie są białe. Jamusiałam miec gładkie tło (ściany i podłoga takie same), bo też bym wzięła taki układ jak Ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.01.2012 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 W tym tygodniu zamawiam płytki, bo na początku lutego prawdopodobnie zaczną układać. W tej chwili najpilniejszy to jest brodzik do górnej łazienki i odpływ liniowy do dolnej. Potrzebuje brodzik ćwiartkę koła 90x90, wys. 6cm. No i chciałabym żeby był "pełny" od dołu, żeby nie było tego głuchego odgłosu. Nie wiem tylko czy takie produkują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.01.2012 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Ja nawet nie wiem czy by mi przeszkadzał inny odcień bieli, więc wolę nie ryzykowac;) Widzę, że Paradyż rządzi:) Jak są tych samych rozmiarów to da się je sensownie ułożyc, gorzej gdy nie są... Masto bardzo ładne, nawet te bianco nie są białe. Jamusiałam miec gładkie tło (ściany i podłoga takie same), bo też bym wzięła taki układ jak Ty. Wiesz jak to jest z mężczyznami. Nie podobało się to zmieniłam na to co chciał, a potem sam przyznał rację . W każdym razie mam to co chciałam, czyli łazienkę w szarościach. Może nie jednolita, ale nie jest źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.01.2012 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Całej łazienki w Bianco bym nie zrobiła, bo za jasna (wolę ciemniejszą), ale udało się wypracować kompromis;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.01.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 A z jakiej firmy bierzesz kabinę? U nas ta połowa lutego to ostateczny termin jaki dostałam na decyzje także trochę mnie czas nagli. Z drugiej strony myślę sobie, że jakby co to po niedzieli skoczę zamówię dolną łazienkę i podłogi na parter, a nad górną jeszcze chwilę pomyślę. Schody też już zaklepaliśmy na marzec także liczę, że czasowo się spokojnie wyrobimy jak nawet za 3tyg zaczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.01.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Mój słowa na razie dotrzymuje, poza krzesłami i klikami niczego mi nie zabrania..., czasami tylko wskazuje na budżet;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.01.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Pumpaluna z czego schody? Wc to ja bym najchętniej białe w całości widziała, ale te fugi, jednak tło muszę miec jednolite w tym wc. Do Masto bianco jakie fugi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.01.2012 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 A z jakiej firmy bierzesz kabinę? U nas ta połowa lutego to ostateczny termin jaki dostałam na decyzje także trochę mnie czas nagli. Z drugiej strony myślę sobie, że jakby co to po niedzieli skoczę zamówię dolną łazienkę i podłogi na parter, a nad górną jeszcze chwilę pomyślę. Schody też już zaklepaliśmy na marzec także liczę, że czasowo się spokojnie wyrobimy jak nawet za 3tyg zaczną. Kabinę Radaway lub Ravak. Drzwi do prysznica w dolnej łazience Ravak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.01.2012 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Pumpaluna z czego schody? Wc to ja bym najchętniej białe w całości widziała, ale te fugi, jednak tło muszę miec jednolite w tym wc. Do Masto bianco jakie fugi? Gdyby nie fugi, to tez zrobiłabym białą łazienkę, a tak ide w zdecydowanie ciemniejsze tony. Bianco będzie na ścianie, więc jasne fugi (w kolorze płytek) przeżyję. Jakie fugi daje sie pod prysznicem? Epoksydową? Na podłogówkę, chyba jej nie zalecają, bo nie jest elestyczna, ale lepsza do utrzymania w czystości jak chodzi o pleśń? Chyba, że znów coś pokręciłam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts