Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ardea no niestety zniżka 50-55% od ceny katalogowej nie jest niczym niespotykanym, i tak sklep/hurtownia jeszcze na tym zarobi. Tyle że trzeba mieć dojście do właściwych osób bo niewielu śmiertelników ma szansę na takie ceny.

My zmiękczacza montowanego nie mamy, a w sumie to nawet nie wiem jaka tam jest woda, moja blokowa nie jest zła, baterie jak najbardziej dają radę.

Aga, Ty na pewno wiesz - czy są jakieś minusy zmiękczanej wody? Nigdy nie słyszałam, ale wolę zapytac eksperta:)

Uzdatnianie wody w warunkach domowych nie jest szkodliwe dla zdrowia, bo nie zachodzi metodami chemicznymi. Filtry opierają sie na żywicy jonowymiennej. Gdy przez nią przechodzi woda z jonami wapnia i magnezu (odpowiadają za twardą wodę) wymieniane sa na jony sodu (bezpieczne dla zdrowia).

Uzdatnianie wody w warunkach domowych nie jest szkodliwe dla zdrowia, bo nie zachodzi metodami chemicznymi. Filtry opierają sie na żywicy jonowymiennej. Gdy przez nią przechodzą jony wapnia i magnezu wymieniane sa na jony sodu (bezpieczne dla zdrowia).

dla Twojej wiadomości, jest już w zastosowaniach domowych filtracja na bazie odwróconej osmozy... i wg mnie nie jest ona zdrowia, choć otrzymuje się czystą chemicznie wodę...

dla Twojej wiadomości, jest już w zastosowaniach domowych filtracja na bazie odwróconej osmozy... i wg mnie nie jest ona zdrowia, choć otrzymuje się czystą chemicznie wodę...

Słyszałam, ze tak też robią, ale ja bym takiej metody nie wybrała. Wg. mnie nie nadaje się za bardzo do domowych warunków, bo za mala rożnica ciśnień jest sieci. Zbyt dużo wody idzie w stosunku do odzysku. Opłaca sie w warunkach przemyslowych, ale nie w domu. Dodatkowo osmoza usuwa wartościowe substancje z wody, w zbiorniku namnażają sie bakterie. Znalazłoby się jeszcze kilka powodów.

to tylko o jednym świadczy... nie wiem po co są ceny katalogowe jak i tak sprzedają w innych cenach...

mój rekord to rabat 65% na okna... cena przed rabatem (z roletami) 50000zł...

Ale wiesz co te rabaty w Heka to jakieś nieporozumienie:):) ja słyszałam ze oni robia wycenę jak na rynek niemiecki i potem dają rabat aby dostosowac cenę do naszych polskich realiów. Ja na pierwszej wycenie od nich mam wpisany rabat 67% to robi wrażenie:D

ps. a pan Robert się przenosi i juz nie będzie moim sąsiadem...