Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Od wczoraj czuję się całkiem nieźle, nawet obiad ugotowałam i zaczęłam zabawy z córką:)

Znacie to powiedzonko, że geniusz panuje nad chaosem...? Ja właśnie z tych geniuszy, którzy zawsze potrafią wiele odnaleźć:p

Wprowadziłam w błąd to nie było w Muratorze, ale w Ładnym domu... Nie są to preparaty typowo impregnujące, ale dobrze czyszczace i chroniące przed osadami

Oto ranking:

(wszystkie ceny za 0,5l)

- Strawax Eurochemia do kabin ok. 40zł najbardziej skuteczny, nie zostawia smug i zapobiega osadzaniu kamienia (5)

-HG International do kamienia ok. 30zł - oceniany podobnie, ale moim zdaniem na fotkach widać delikatne smugi (5-) minus za zapach

-Sidolux Crystal poniżej 20zł szybko działa, ale zostawia wyraźnie tłusty osad (4)

- Economy Unicell poniżej 20zł, mało skuteczny (3)

Jeszcze są wymieniane Dix Professional (jako słaby, ale bez fotek), Knauf Bauprodukte (brak opinii) oraz Glass Cleaner Radaway (ten chwali moja kuzynka)

Mi wyszło coś około 15tys

EDIT: "Małe" sprostowanie. Będzie ok. 18tys.(ceramika, armatura, płytki), a gdzie reszta (meble, lampy)? No i jeszcze drzwi do dolnej kabiny będzie trzeba kupić:sick: Nie mowiąc o masie pierdół, które po drodze wyjdą.

Edytowane przez agalind

Na razie na necie w najtańszym sklepie armatura była 1,3tys, ceramika 6,2tys, do tego 4,2tys za płytki (glazura i 30m2 woodentica). Zważywszy, że nie będzie kosztów dowozu to różnica wychodzi tysiąc zł. Jakbym doliczyła dostawę z 3 różnych sklepów to kolejne ok 500zł by wyszło także 500zł to różnica nie jest znacząca zwłaszcza, że w tych sklepach internetowych nie doliczałam syfonów, przyłączek i innego ustrojstwa do montażu niezbędnego.

Ja wzięłam PAFFONI, ceny porównywalne z deante. W sumie to te ceny należą do najniższych online, tak dla porównania ile przepłacam :) U nas na dół idzie do umywalki seria level standard, a na górę seria paffoni berry (na necie ta do wanny 500zł). W cenę nie jest wliczony zestaw pod prysznic bo stwierdziliśmy że bierzemy coś taniego i postawiliśmy na ferro. Ile przetrzyma tyle przetrzyma ale na wszelkie kludi, oras itp nas po prostu nie stać.