Lukarna 26.01.2012 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Miejmy nadzieje ze się lepiej czuje...Ardea? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.01.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Od wczoraj czuję się całkiem nieźle, nawet obiad ugotowałam i zaczęłam zabawy z córką Znacie to powiedzonko, że geniusz panuje nad chaosem...? Ja właśnie z tych geniuszy, którzy zawsze potrafią wiele odnaleźć Wprowadziłam w błąd to nie było w Muratorze, ale w Ładnym domu... Nie są to preparaty typowo impregnujące, ale dobrze czyszczace i chroniące przed osadami Oto ranking: (wszystkie ceny za 0,5l) - Strawax Eurochemia do kabin ok. 40zł najbardziej skuteczny, nie zostawia smug i zapobiega osadzaniu kamienia (5) -HG International do kamienia ok. 30zł - oceniany podobnie, ale moim zdaniem na fotkach widać delikatne smugi (5-) minus za zapach -Sidolux Crystal poniżej 20zł szybko działa, ale zostawia wyraźnie tłusty osad (4) - Economy Unicell poniżej 20zł, mało skuteczny (3) Jeszcze są wymieniane Dix Professional (jako słaby, ale bez fotek), Knauf Bauprodukte (brak opinii) oraz Glass Cleaner Radaway (ten chwali moja kuzynka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 26.01.2012 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Dzięki za ten ranking. Wrzucam go na maila z hasłem CZYSTA KABINA to przynajmniej nie zaginie hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.01.2012 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Lista się przyda. Dziękuję. Do tej mojej kabiny (fajnie mieć już cos swojego;)) właśnie radzili ten Glass Cleaner Radaway, który ma Twoja kuzynka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 26.01.2012 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Do mnie właśnie zadzwonili z wyceną za obydwie łazienki (glazura, ceramika, armatura) i woodentica. Całość 12,5tys. No i teraz nie wiem czy dużo to czy mało... Chyba wejdę do jakiegoś sklepu internetowego i policzę oddzielnie płytki, oddzielnie ceramikę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.01.2012 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Jak na dwie łazienki, razem z płytkami to cena nie zabija:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.01.2012 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 (edytowane) Mi wyszło coś około 15tys EDIT: "Małe" sprostowanie. Będzie ok. 18tys.(ceramika, armatura, płytki), a gdzie reszta (meble, lampy)? No i jeszcze drzwi do dolnej kabiny będzie trzeba kupić Nie mowiąc o masie pierdół, które po drodze wyjdą. Edytowane 26 Stycznia 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.01.2012 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Mnie jest cięzko policzyć, bo nie znam ceny kabiny, nie wybrałam odpływu i nie mogę sie zdecydować na miskę wc... i trochę sie boję liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 26.01.2012 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Na razie na necie w najtańszym sklepie armatura była 1,3tys, ceramika 6,2tys, do tego 4,2tys za płytki (glazura i 30m2 woodentica). Zważywszy, że nie będzie kosztów dowozu to różnica wychodzi tysiąc zł. Jakbym doliczyła dostawę z 3 różnych sklepów to kolejne ok 500zł by wyszło także 500zł to różnica nie jest znacząca zwłaszcza, że w tych sklepach internetowych nie doliczałam syfonów, przyłączek i innego ustrojstwa do montażu niezbędnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 26.01.2012 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Armatura za 1,3 tys? Niezła cena!U mnie bateria wannowa sama kosztuje z 600zł... Wysłane z mojego HTC Legend za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.01.2012 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Armatura za 1,3 tys? Niezła cena! U mnie bateria wannowa sama kosztuje z 600zł... Wysłane z mojego HTC Legend za pomocą Tapatalk Moja wannowa też koło tysia, a raczej z tych tańszych - nie wiem jak Ty Pumpaluna to robisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.01.2012 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Armatura za 1,3 tys? Niezła cena! U mnie bateria wannowa sama kosztuje z 600zł... Wysłane z mojego HTC Legend za pomocą Tapatalk U mnie bateria wannowa też prawie 600zł. I grzejniki jeszcze muszę kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 26.01.2012 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Ja wzięłam PAFFONI, ceny porównywalne z deante. W sumie to te ceny należą do najniższych online, tak dla porównania ile przepłacam U nas na dół idzie do umywalki seria level standard, a na górę seria paffoni berry (na necie ta do wanny 500zł). W cenę nie jest wliczony zestaw pod prysznic bo stwierdziliśmy że bierzemy coś taniego i postawiliśmy na ferro. Ile przetrzyma tyle przetrzyma ale na wszelkie kludi, oras itp nas po prostu nie stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 26.01.2012 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Grzejniki nie wiem ile ostatecznie wyniosą bo dostaniemy rabacik jakiś. Myślę że w max 700zł się za 2 zmieścimy spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.01.2012 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Mnie wszystko z grzejnikiem, i płytkami na oko wyszło ok. 16tys. A gdzie farby, lampy, szafki, robocizna...?! A jeszcze te wszystkie uchwyty, wieszaki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.01.2012 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Wg. mnie Kludi nie jest dużo droższe niż Paffoni. Przynajmniej modele, które mnie interesowały i ich odpowiedniki w Paffoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.01.2012 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Ja już się przerzuciłam na Paffoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.01.2012 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Tak sobie myślę, że u mnie to jakaś przeginka, przecież Wy macie po dwie łazienki, a ja jedną + malutkie wc:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 26.01.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Agalind ale mówisz o bateriach kludi takich wanna/umywalka? U nas ich na wystawce nie było a katalogowo nie mieli ich w dobrych cenach, no a prysznicowa nawet po rabacie była poza naszym zasięgiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.01.2012 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Pumpaluna, sprawdzałam baterie umywalkowe, wannowe i zestawy prysznicowe(do górnej łazienki). Rożnica w cenie była naprawdę nieduża. W dolnej będie Paffoni, bo zwyczajnie mi się podoba i nawet podobny model Kludi nie wyglądał tak dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts