pumpaluna 02.08.2011 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 na drewno egzotyczne to nas stać nie będzie więc jakieś rodzime będziemy malować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 02.08.2011 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Taras drewniany bedziemy robić "kiedyś", więc na egzotyk nie będzie nas już stać. Kupimy jakieś "nasze" drewno i pomalujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 02.08.2011 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Żeby nie być gołosłownym - kominy w trakcie powstawania (fotka z komórki, więc przepraszam za jakość): http://img838.imageshack.us/img838/7924/20110802001.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 02.08.2011 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 A teraz kwestia wejścia. W sumie wspominałam o tym już wcześniej, ale teraz mam fotki. W związku z tym, że chcieliśmy wygodne (o ile to możliwe przy zabiegowych) schody, wyszły trochę dłuższe niz w projekcie. Oczywiście pociągnęło to za soba dalsze zmiany w postaci zmniejszenia wiatrołapu. A co za tym idzie musieliśmy zrezygnować z okna i przesunąć drzwi wejściowe.Przed:http://images45.fotosik.pl/943/3a1db139d56ee15fmed.jpgPo:http://img855.imageshack.us/img855/7488/20110802.jpgJak łatwo da sie zauważyć drzwi nie są na środku tej ścianki, więc będę musiała pokombinować z elewacją. No cóż, kolejny problem, który trzeba rozwiązać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 03.08.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Aż tak bardzo nie będziesz musiała kombinowac, ja tam widzę spory potencjał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.08.2011 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Ardea, uwielbiam ten Twój optymizm! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.08.2011 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Dach "się" deskuje. Jedna strona prawie gotowa:http://img7.imageshack.us/img7/4457/20110804005.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.08.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 To jeszcze coś optymistycznego! Za chwilę będziesz miała daszek (i to ładny, nietuzinkowy) i w pełni będziesz mogła cieszyć się SSO! Potem to już tylko krok do SSZ i URZĄDZANIE WNĘTRZ!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 05.08.2011 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Fajnie, ze zadeskowany. Bedziesz miala porzadny dach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.08.2011 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 To jeszcze coś optymistycznego! Za chwilę będziesz miała daszek (i to ładny, nietuzinkowy) i w pełni będziesz mogła cieszyć się SSO! Potem to już tylko krok do SSZ i URZĄDZANIE WNĘTRZ!!! Daszek będzie, ale nie za chwilę tylko we wrześniu. Na razie zadeskujemy, położymy membranę a blacha pójdzie w połowie września. A że nie lubimy leżeć z założonymi rękami to wpuścimy elektryka, potem tynki i okna (lub odwrotnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.08.2011 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Fajnie, ze zadeskowany. Bedziesz miala porzadny dach! Istny MERCEDES będzie! A tak serio, to podobno pod blachę płaską dobrze gdy sa deski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.08.2011 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Istny MERCEDES będzie! A tak serio, to podobno pod blachę płaską dobrze gdy sa deski. Podobno zawsze lepiej ,gdy są deski, a szczególnie przy blasze, np. dlatego, ża wycisza poddasze. Piszesz, że dach we wrześniu, to przecież właśnie za chwilę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.08.2011 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Wiem, wiem. Ja taka niecierpliwa ostatnio jestem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 05.08.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 okna to nie przed elektryką się zakłada? żeby wam kabli nie pokradli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 05.08.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Znajomy miał elektrykę przed oknami i to 3 razy. Po trzecim zabił dziury okienne i założył tymczasowy alarm. Złodziejom powinni łapy ucinać... Tyle, że okna ma drewniane, więc dopiero po tynkach montowalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 05.08.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 znajomy opowiadał jak to jego sąsiad pospieszył się z hydrauliką, w weekend rozłożył niby cichaczem, podłogówkę w łazienkach czekając na montaż okien w domu (miały być jakoś po weekendzie) i ... jak przyjechał pilnować monterów w poniedziałek to już nic nie zastał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.08.2011 06:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Witam Cię BasH:)BasH, pampaluna - No wiem, wiem. Czasami rzeczy nóg dostają. Niby u nas do tej pory nic nie zniknęło (chociaż stal rok leżała, różne rury itp), ale nigdy nic nie wiadomo. Sprawa kolejności działań jeszcze nie przesądzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.08.2011 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Czyli tynki w październiku? My jesienią tylko garaż machniemy, żeby bramę założyć, a przy okazji sprawdzić ekipę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.08.2011 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 (edytowane) Ja się już nie wypowiadam na temat terminów, bo jak tylko coś ustalę to za chwilę się to zmienia. a ja z tych co to sie nie spóżniają i od innych też tego wymagają. Lubię mieć wszytsko zaplanowane, ale widze, że podczas budowy to się nie zawsze sprawdza. Edytowane 6 Sierpnia 2011 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.08.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Plany dobra rzecz, bo można je modyfikować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts