Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczyny a jak rozwiązujecie sprawę listew w korytarzach, łazienkach etc? Czytałam że niektórzy robią cokoły z płytek ale mi się to jakoś nei widzi ani w łazience ani w holu. W garażu czy kotłowni ok ale w części mieszkalnej to nie moja bajka jakoś. Mąż się na mdf nei zgodził więc pewnie zostanie mi kupienie takich listew jak przy panelach zwłaszcza że woodentic ochra to tego naszego balterio jest podobna.

bo tak Wam się podoba? czy słyszałaś coś negatywnego o łączeniu gresu z mdf?

Nie słyszałam żadnych negatywnych opinii. Zresztą z czego miałby wynikać? To kwestia gustu i tyle.

Miałam dylemat z cokołami, ale ostatecznie stwierdziłam, że z płytek będzie ok. No i pewnie jak zrobią je od razu to będą, a jakby zostały "na potem" to długo by ich nie było;)

Nie wiem, że może się dobrze nie trzymają... U mnie mało będzie miejsc, gdzie będzie zakończenie gresu listwą. Może mały kawałek w wiatrołapie (chyba że lustro zrobię od samej podłogi) w łazience maleńki odcinek pod umywalką, słabo widoczny pod blatem z szufladami i tyle.

Bawicie się w podkuwanie ściany, żeby zlicować cokoły?

Z tego co czytałam to Ci którzy dają cokoły z płytek wykańczają je od góry gładzią i malują w kolorze ściany. Ja jakoś nie bardzo mogę sobie wyobrazić sytuację, że szare płytki podłogowe w górnej łazience wchodzą na ścianę na której jest jasny geberit. Podobnie na dole woodentic na ścianie jakoś też mi nie podchodzi, ale może to przez to że u nikogo tego w realu nie widziałam i tylko wyobraźnia mi tu działa ;) Po prostu nie umiem sobie wyobrazić jakiegoś spójnego połączenia płytek-ściana.

hehehe, że też nie wpadłam że to takie proste :D

Ja bym wolała żeby w ogóle było bez listew ale się już stawiała nie będę i zrobimy te zwykłe listwy jak przy panelach. Swoją drogą to wolę takie małe kompromisy niż miałabym przegrać na jakimś innym ważniejszym dla mnie froncie.

Nie wiem czy wam pisałam ale przekręciłam męża nie tylko na całą białą kuchnię to jeszcze będzie blat a'la beton nie tylko na szafkach ale też na ścianie między szafkami ;)

Nasz znajomy sprzedaje i rabat dostaliśmy, więc od niego weźmiemy.

Obudowa bedzie coś w tym stylu, czyli z ramką wokół, ale skoro chcemy w nim często palić ściana byłaby osmolona:

http://www.janosik124.mojabudowa.pl/pliki/janosik124/image/janosik124/kominek%20obudowa.jpg

Choć wolałabym taką, czyli bez ramki:

http://www.zabudowakominka.pl/wp-content/uploads/2011/09/closed-hearth-for-corner-fireplaces-323922-300x260.jpg

W każdym razie jeden rodzaj kamienia i możliwie najprostsza. Acha, no i tej półki na drewno raczej nie bezie, bo się nie zmieści. A półek na durnostojki to nie bedzie na 100%.