agalind 31.01.2012 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Ale z baterii w półeczce nie zrezygnowałam... Będzie miała jednak z jednej strony wygodne dojście i po każdej kąpiel, będę mogła sprawdzić, czy nic się tam nie zbiera i ewentualnie wytrzeć - na pewno mnie to uspokoi. Wiem, ze kiedys Cię wystraszyłam cieknącą wodą po wężu:oops: Moim zdaniem zależy to od prawidłowego montażu. Tam od początku ciekło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 31.01.2012 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Jednak na logikę to musi tam być luz, żeby ten wąż mógł się wsuwać i wysuwać, mimo zapewnień różnych mądrych ludzi, że powinno być ok. robię dostęp, żeby sobie naocznie sprawdzić i w razie czego szybko interweniować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 31.01.2012 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Będziecie mieli takie okienko rewizyjne zamaskowane płytkami? Mi pan mówił, że skoro bierzemy obudowę akrylową to nie musimy się bać nawannowej ale ja już odpuściłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 31.01.2012 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Może i okienko, będzie niezabudowany płytkami jeden bok wanny, ciężko mi opisać - zobaczycie, jak już będzie zrobione;) No właśnie tego jeszcze nie wybrałam... Ty Pumpaluna bierzesz akrylową wannę, bo wiem że ma być nieregularna, a Wy na co się zdecydowaliście i dlaczego? Stal czy akryl, a może żeliwna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 31.01.2012 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Akrylową, ale czy dobry wybór to sie okaże;) Fakt, ze my raczej prysznicowi niż wannowi. Teraz mam żeliwną i choć łazience przydałby się remont to na samą myśl o wynoszeniu jej z 4. pietra mi się odechciewa zmian;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 31.01.2012 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Zaproponuj jakimś panom czerwononosym że oddasz wannę za wyniesienie a oni chętnie się zgodzą na 'przelew' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 31.01.2012 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Gorzej jak "po drodze" coś jeszcze wyniosą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 31.01.2012 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Ja żeliwnej nie biorę pod uwagę, chociaż dostrzegam jej zalety. Roca ma więcej stalowych niż akrylowych w ofercie i nie wiem... W tabelce wypisałam zalety jednych i drugich - wyszło na plus dla stalowych... Tylko dlaczego w takim razie akrylowe są takie popularne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 31.01.2012 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 My bardziej patrzyliśmy na rozmiar i pod tym kątem wybraliśmy z Cersanitu. Czy dobry wybór czas pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 31.01.2012 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Z rozmiarem nie ma problemu, z kształtem też nie, chcę jednak Roca, bo nie chcę z bielami eksperymentować, a nóż mi będzie przeszkadzać inny odcień Miałą być Haiti, ale musi być coś tańszego... Ja też prysznicowa jestem, ale mąż przeciwnie. Jemu wszystko jedno jaka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 31.01.2012 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 nie chcę z bielami eksperymentować, a nóż mi będzie przeszkadzać inny odcień Dobrze, ze białych kafli nie wzięłam;) Doszedłby kolejny odcień bieli;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 31.01.2012 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 A poolspa sprawdzałaś? Oni mają akrylowe pasujące bielą do roca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 31.01.2012 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Dobrze, ze białych kafli nie wzięłam;) Doszedłby kolejny odcień bieli;) Większości to nie przeszkadza. Pumpaluna, idę obejrzeć Poospa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 31.01.2012 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Mi polecali Poolspa że bardzo dobra jakość w stosunku do ceny. Każdą wannę można kupić w opcji z i bez hydromasażu. A co do wannowi contra prysznicowi to ja zimą wannowa latem prysznicowa, ale ogólnie kocham się pławić w wannie w mega gorącej wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.02.2012 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Na poniedziałek muszę mieć farby do malowania poddasza. Myślę o Nobillesie:- Extra biała (winylowa) - pokoje- Pory Roku Kuchnia i Łazienka (lateksowa) - łazienka górna Najpierw będą malowane sufity/pokoje i ta farba jest najpilniejsza. Macie jakieś propozycje lub uwagi? Poczytałam linki od Esiaka i opinie pozytywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.02.2012 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 a dlaczego winylowa farba..? farby winylowe – ich bazą jest polioctan winylu. Słabo przepuszczają parę wodną, dlatego nie należy ich stosować w pomieszczeniach „mokrych” (kuchnie, łazienki). Pokryte nimi powierzchnie dość szybko się brudzą, ale też łatwo je umyć. Mimo niskiej ceny są coraz rzadziej kupowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.02.2012 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Winylowe do pokoi, bo nie ma tam wilgoci, a i tak jest lepsza od akrylowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.02.2012 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Zresztą winylowe, nigdy nie sa "czyste". To sa mieszanki winyl/akryl lub winyl/lateks. Polioctan winylu nie jest toksyczny, dobrze przyczepia się do powierzchni. Nawet ma niekiepski zapach (trochę bananowy;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.02.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 ale to chyba nie jest typowa farba winylowa, tylko akrylowo-winylowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.02.2012 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 No właśnie tego nie wiem na pewno, bo nigdzie nie ma informacji. Tylko podejrzewam, ze to mieszanka winyl/akryl. EDIT: Prawdopodobnie nie ma czegoś takiego jak farba winylowa, tylko mieszanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts