agalind 09.02.2012 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Okienne rozważania Cały dzień spędziłam na budowie i przyjrzałam się moim oknom narożnym. Zaczęłam się zastanawiać jak zasłonić te okna??? Ogólnie jest kilka opcji: 1. rolety rzymskie - przytwierdzane są do sciany. U mnie byłoby to pod kątem prostym, więc prawdopodobnie w rogu fałdy będą na siebie nachodzić i "przeszkadzać" (nie będą się ładnie układały) 2. żaluzje drewniane - można zamontować bezpośrednio na ramie okiennej i wtedy nie ma problemu, że będą sie stykać i wzajemnie blokować. Chyba możliwy jest montaż bez dziurawienia ram? 3. rolety w kasetce - odpada, bo okna mają profil okrągły i nie da się ich zamontować 4. firanki - odpada i już Wychodzi na to, że jedyne wyjście to drewniane żaluzje i w sumie nie mam nic przeciwko (nie licząc ich czyszczenia;)) . No chyba, że zapomniałam o jakiejś innej możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 09.02.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Można żaluzje montować do sufitu, ale nie zawsze to pasuje... Są preparaty antystatyczne, trzeba przecierać listewki i kurz nie osadza się zbytnio - mam drewniaczki od zawsze i u mnie to już siła przyzwyczajenia, ale odkurzanie nie należy do najłatwiejszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.02.2012 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 U mnie montowanie do sufity odpada, bo pojawiłby sie ten sam problem co w przypadku rolet rzymskich, czyli nachodzenie na siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 09.02.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Ja też myślałam o drewnianych żaluzjach do kuchni ale nie wiem jak to będzie wyglądało przy tym betonowym blacie i białych szafkach. Jeśli nie to właśnie roleta rzymska, coś w pionowe pasy szary-biały-czerwony albo czarny-biały-czerwony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.02.2012 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 (edytowane) Są preparaty antystatyczne, trzeba przecierać listewki i kurz nie osadza się zbytnio - mam drewniaczki od zawsze i u mnie to już siła przyzwyczajenia, ale odkurzanie nie należy do najłatwiejszych Trzeba będzie przywyknąć Gorzej, że u mnie pewnie na 4 oknach wylądują i będę miała 9m2 listewek do wycierania Edytowane 9 Lutego 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.02.2012 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Ja też myślałam o drewnianych żaluzjach do kuchni ale nie wiem jak to będzie wyglądało przy tym betonowym blacie i białych szafkach. Jeśli nie to właśnie roleta rzymska, coś w pionowe pasy szary-biały-czerwony albo czarny-biały-czerwony Moim zdaniem drewno będzie pasowało do betonu. Pytanie tylko czy chcesz odejsć od surowości kuchni, bo żaluzje mogą ją ocieplić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 09.02.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 U mnie też 4 niemałe okna, a przywyknąc można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 09.02.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 No tego jeszcze nie wiem. Widziałam tu na forum i w jakimś sklepie fajną roletę właśnie z czerwienią bo takim kolorem będziemy naszą kuchnię przełamywali (mamy takież dodatki już) więc muszę się zastanowić. Żaluzje byłyby nawiązaniem do podłogi i widocznych z kuchni schodów. No ale na to mamy czas, duuuuużo czasu. Wprowadzając się jedynie w sypialni potrzebuję mieć okryte okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 09.02.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Pumpaluna, pokazywałaś chyba toster w takiej fajnej czerwieni. Jaki kolor drzwi wewnętrznych wybrałaś (jakiś egzotyczny chyba?) Wszyscy przełamujecie kolorystykę, np. dodatkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.02.2012 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 (edytowane) U nas będzie neutralnie:oops: Edytowane 9 Lutego 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 09.02.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 U mnie też w zasadzie bez kolorów (biel, szarośc, czerń i dąb). Z czasem dojdą obrazy i może fotel w kolorze bez nawiązań np. indygo;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.02.2012 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Tak jak napisałaś, najwyżej jeden akcent kolorystyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 09.02.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Pumpaluna, pokazywałaś chyba toster w takiej fajnej czerwieni. Jaki kolor drzwi wewnętrznych wybrałaś (jakiś egzotyczny chyba?) Wszyscy przełamujecie kolorystykę, np. dodatkami? Obydwoje z mężem uwielbiamy czerwień więc będzie jej w domu sporo. Miała być czerwona ściana między szafkami albo przeciwległa ale odpuściliśmy. Toster i czajnik wystarczą Drzwi wybraliśmy w kolorze merbau. Te pierwotnie wybrane orzechowe stwierdziliśmy, że będą zbyt mdło wyglądały w zestawieniu z podłogą. Postanowiliśmy więc skontrastować drzwi i podłogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.02.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Aga, próbuję Ci wstawic fotki tych lamp (mam dwie) i nie mogę, przez co przesyłasz zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.02.2012 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Zdjęcia wstawiam z imageshack. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.02.2012 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Masz te zdjecia na dysku czy z jakiś stron internetowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.02.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Ja też i nic. Spróbuję jutro z innego komputera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.02.2012 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Masz te zdjecia na dysku czy z jakiś stron internetowych? Zapisałam je sobie kiedyś, ale są z Netu, ze stron sklepów z oświetleniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 12.02.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Zapisałam je sobie kiedyś, ale są z Netu, ze stron sklepów z oświetleniem. to podaj linki to wstawimy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.02.2012 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 to podaj linki to wstawimy.. No właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts