Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak to jest z kolorami grzejników łazienkowych? Do górnej lazienki będzie biały, więc problemu nie ma. Do dolnej pasuje mi szary/grafitowy, ale niektórzy twierdzą, że one nie grzeją dobrze. Chromowane podobno całkiem do niczego. :bash: Na jasnoszarej ścianie i przy moich płytkach Masto biały grzejnik zbytnio będzie się odznaczał. Edytowane przez agalind

Myślę, ze zwrot jeżdżę na budowę jest już nadużyciem ;) To ja jeżdżę na budowę, Ty już do domku, który wystarczy uporządkować:)

Sąsiad widząc wieczorem w niedzielę światło pyta czy sie już wprowadziliśmy;)

Nie mogłaś wybrać między Grohe a Geberitem:p Coś było nie tak, że zdecydowaliście się na gładzie?

Tyle rzeczy trzeba było wybrać, że przynajmniej tu nie miałam problemu:P A tak serio to chodziło głównie o przyciski:cool:

Gładzie zrobiliśmy, bo były widoczne różnice po wyrównaniu/uzupełnieniu tynku w różnych miejscach.

Jak to zwykle bywa podczas różnych prac powstają "dziury", bo tu trzeba przewiercić, tam coś zrobić... U nas tynki nie były z gotowych mieszanek, więc nie dobiorę sobie idealnie tynku do uzupełnienia. Zwyczajnie widać różnice w gładkości/ziarnistwości ściany po wyrównaniu dziur.

Słyszałam jeszcze taki argument za gładziami, że kolor nie wżera się tak w tynk i na gładziach łatwiej przemalować na inny kolor.

A do tego, żeby farba trzymała to chyba grunt słuzy??? Gładzie też trzeba gruntować. Ja słyszałam, ze ciężko maluje się gipsowe, ale nie wiem ile w tym prawdy.

Nie chodzi o trzymanie tylko o ewentualne przebijanie koloru, tak czytałam. Przy białych masto biały grzejnik chyba nie wyglądałby źle, ceramika też będzie biała.

Jasne Masto na ścianie, ciemne na podłodze. Ściana z grzejnikiem bedzie bez plytek, tylko pomalowana na jasnoszaro.

Nasz wykonawca mówi, że właśnie dzięki tynkom z gotowca nie będzie znać poprawek bo kupi worek, dorobi, zarzuci i będzie cacy. Oby.

Co do grzejników to na górze na białej ścianie będzie biały ale na dole na szarych płytkach sobie tego nie wyobrażała. Wybraliśmy TAKI grzejnik bo tylko ten był w kolorze grafitowym bez 20% dopłaty. Oprócz grzejnika w łazienkach jest podłogówka więc się o oddawanie ciepła nie sądzę że trzeba aż tak bardzo obawiać.

Jak masz wyliczaną robociznę za łazienkę? Za całość liczyli cz od metra płytek i montaż każdej dupereli osobno? My mamy kwotę podaną od całości bo ogólnie słyszałam, że tak się bardziej jednak opłaci. Rozwalił mnie tekst montera u znajomych, że podłączenie brodzika i kabiny to....400-500zł i przystałam na nasze całościowe rozliczenie bez szemrania.

A tak w ogóle to plan mamy Aga podobny bo u nas po niedzieli ruszają łazienki. Wszystko już przyjechało i tylko czeka na umiejscowienie. Niestety nie widziałam ani płytek ani wanny (tej to nie widziałam w ogóle bo z foty z neta braliśmy) ani naszego agd jeszcze :( W ogóle to liczyłam że weekendowo pójdziemy przecierać ściany ale jestem mocno kontuzjowana i z wszelkich robót budowlanych pewnie na jakiś miesiąc wyłączona bo z pracy na razie na kolejny tydzień.

Pumpaluna, już wcześniej znalazłam ten grzejnik grafitowy, tylko nie wiem czy nie bedzie za ciemny do mojej łazienki. Na żywo nie miałam okazji tego sprawdzić.

U nas geberity w łazienkach obudowane płytą (Esiak - zieloną:p), łazienki "wymaziane" hydroizolacją i od poniedziałku zaczną się płytki. Najgorsze, że mam mnóstwo pracy i nie wiem czy uda mi się zobaczyć pierwsze płytki, a w środę wyjeżdżam, więc najwcześniej w weekend zobaczę co i jak wygląda:bash:

Acha, no i przyjechała reszta ceramiki. Nie spodziewałam się, ze tak sie ucieszę na widok kibelka:lol2:

Aż muszę edytować bo takie masło-maślane wyszło że aż wstyd.

Grzejnik ten grafitowy z instal projekt co linkowałam jest ciemny i ma jakieś takie srebrnawe drobinki. Ja go brałam z netu bo na miejscu nie mieli pokazać nic w kolorze do obejrzenia. Też się obawiam że będzie za ciemny ale już trudno, mleko się rozlało bo go nie podmienię. Moje płytki tubądzina to chyba jeszcze jaśniejsze niż Twoje.

Edytowane przez pumpaluna