agalind 25.02.2012 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Jeju znów mnie tyle ominęlo, to kto jest w ciązy? Widzisz, za szybko poszłaś spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 25.02.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Aga, a dlaczego te rurki z ciepłą i zimną wodą masz tak szeroko rozstawione..? do czego ma to służyć...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 25.02.2012 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Jeśli masz na myśli te obok stelażu Grohe to to jest podłączenie do grzejnika. Końcówkami zaznaczyli wlot i wylot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 25.02.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Wy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 25.02.2012 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Tak, oni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 25.02.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Co przeraża Cię, że tak szybko idzie? Wszystko zgodnie z planem, więc gratuluję. Wy się wprowadzicie, a ja może poddasze ocieplę dopiero. Cierpliwie czekamy na zdjęcia z postępów budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 25.02.2012 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Nie tyle przeraża, co nie wierzę, że zbliżamy się do wielkiego finału:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 25.02.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Zamówiłaś kuchnię? Jaką klejnośc wybrałaś dopasowac drzwi do paneli czy panele do drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 25.02.2012 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Będziemy dobierać panele do drzwi. Może odwrotnie byłoby łatwiej, ale podobał mi się kolor paneli i na nich stanęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 25.02.2012 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Kuchni jeszcze nie zamówiłam, bo czekam aż położą płytki w kuchni. Blat będzie zlicowany z parapetem, więc muszę znać dokładna wysokość szafek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 25.02.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Ja idę po próbkę forniru, którym będę obklejone drzwi (bo już pożegnałam pomysł na lite) i zacznę dpasowywac panele, mam już 5-6 typów i między nimi się rozegra, jeszcze zobaczymy jakie ceny na nie dostaniemy. Nie jestem za jakimś wybitnym dopasowaniem paneli i drzwi, więc bez napinki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 25.02.2012 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Mi też nie zależy na dokładnym spasowaniu drzwi i paneli. Panele nie są całkiem jednolite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 25.02.2012 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 trochę ładnych widoczków...? polecam obejrzeć w HD... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 25.02.2012 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 A jakie panele ostatecznie wybraliście? Ja muszę zadzwonić do pana, zeby wpadł z tymi higro-coś-tam i sprawdził wilgotność wylewki żeby się na jakiś termin konkretny umówić. U nas panele i drzwi kontrastowe, jedynie starałam się woodentica z dębokolorem spasowywać. Schody miały być w kolorze paneli ale myślę, że jednak zrobimy z 1-2 tony ciemniejsze, żeby było odcięcie. To co, obydwie przeprowadzamy się w długi majowy weekend? Ty jesteś do przodu o ocieplenie domu, a jak z ogrodzeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 25.02.2012 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 trochę ładnych widoczków...? polecam obejrzeć w HD... To jedno z miejsc, które bardzo chcę zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 25.02.2012 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 A jakie panele ostatecznie wybraliście? Ja muszę zadzwonić do pana, zeby wpadł z tymi higro-coś-tam i sprawdził wilgotność wylewki żeby się na jakiś termin konkretny umówić. U nas panele i drzwi kontrastowe, jedynie starałam się woodentica z dębokolorem spasowywać. Schody miały być w kolorze paneli ale myślę, że jednak zrobimy z 1-2 tony ciemniejsze, żeby było odcięcie. To co, obydwie przeprowadzamy się w długi majowy weekend? Ty jesteś do przodu o ocieplenie domu, a jak z ogrodzeniem? W salonie i gabinecie będzie Quickstep Dąb jasny (v-fuga) a na poddaszu Kronopol Dąb Sudański. Wszystkie mają ścieralność AC4. Schody na partrze będą łączyć sie z płytkami Masto Grys a u góry z panelami i chcę pod panele dopasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 25.02.2012 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Największą zagwozdkę mam z dylatacjami. Pomiędzy pokojami trzeba je zrobić ale żadne listwy mi się nie podobają. Dylatacja powinna mieć ok. 5mm szer. i nie wiem czym ją przykryć. Myślałam o czymś elastycznym, ale przy pływającej podłodze chyba odpada. Macie jakieś sposoby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 25.02.2012 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 To co, obydwie przeprowadzamy się w długi majowy weekend? Ty jesteś do przodu o ocieplenie domu, a jak z ogrodzeniem? Nie wiem czy do długiego weekendu się uda, ale nie ukrywam, ze będziemy sie starać Dom ocieplony, został tylko tynk do położenia. Ogrodzenia na razie nie ma i zrobimy pewnie dopiero po przeprowadzce. Najpierw chcemy ziemi zawieźć i wyrównać trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 25.02.2012 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 My się zdecydowaliśmy na dylatację, która jest balterio dedykowana. Pan od paneli proponował, że można zrobić na jakiś silikon elastyczny (czy coś takiego) ale jakoś mnie do tego szczególnie nie przekonywał. Jakoś się obawiam tych nowinek nie wypraktykowanych przez znajomych. Najchętniej bym chciała takie zupełnie płaskie listewki ale to nie przejdzie więc będzie co dadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 25.02.2012 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 A pokażesz jakie ogrodzenie planujesz? U nas bez tego niestety ani rusz, raz że dom w osiedlu a dwa dzieciaki. To co teraz jest (takie istniejące od 20lat) niestety nie przetrwało na tyle bez uszczerbku, żeby zostawić je na chwilę. My elewacje zrobimy dopiero w lipcu-sierpniu. Ty też tak jak Esiak i Ardea robiłaś caparolem? Jaki wybraliście styropian i ile wam od metra wyszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts