Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja idę po próbkę forniru, którym będę obklejone drzwi (bo już pożegnałam pomysł na lite) i zacznę dpasowywac panele, mam już 5-6 typów i między nimi się rozegra, jeszcze zobaczymy jakie ceny na nie dostaniemy. Nie jestem za jakimś wybitnym dopasowaniem paneli i drzwi, więc bez napinki:)

A jakie panele ostatecznie wybraliście? Ja muszę zadzwonić do pana, zeby wpadł z tymi higro-coś-tam i sprawdził wilgotność wylewki żeby się na jakiś termin konkretny umówić. U nas panele i drzwi kontrastowe, jedynie starałam się woodentica z dębokolorem spasowywać. Schody miały być w kolorze paneli ale myślę, że jednak zrobimy z 1-2 tony ciemniejsze, żeby było odcięcie.

To co, obydwie przeprowadzamy się w długi majowy weekend? Ty jesteś do przodu o ocieplenie domu, a jak z ogrodzeniem?

A jakie panele ostatecznie wybraliście? Ja muszę zadzwonić do pana, zeby wpadł z tymi higro-coś-tam i sprawdził wilgotność wylewki żeby się na jakiś termin konkretny umówić. U nas panele i drzwi kontrastowe, jedynie starałam się woodentica z dębokolorem spasowywać. Schody miały być w kolorze paneli ale myślę, że jednak zrobimy z 1-2 tony ciemniejsze, żeby było odcięcie.

To co, obydwie przeprowadzamy się w długi majowy weekend? Ty jesteś do przodu o ocieplenie domu, a jak z ogrodzeniem?

W salonie i gabinecie będzie Quickstep Dąb jasny (v-fuga) a na poddaszu Kronopol Dąb Sudański. Wszystkie mają ścieralność AC4. Schody na partrze będą łączyć sie z płytkami Masto Grys a u góry z panelami i chcę pod panele dopasować.

Największą zagwozdkę mam z dylatacjami. Pomiędzy pokojami trzeba je zrobić ale żadne listwy mi się nie podobają. Dylatacja powinna mieć ok. 5mm szer. i nie wiem czym ją przykryć. Myślałam o czymś elastycznym, ale przy pływającej podłodze chyba odpada. Macie jakieś sposoby?

Nie wiem czy do długiego weekendu się uda, ale nie ukrywam, ze będziemy sie starać:) Dom ocieplony, został tylko tynk do położenia. Ogrodzenia na razie nie ma i zrobimy pewnie dopiero po przeprowadzce. Najpierw chcemy ziemi zawieźć i wyrównać trochę.

My się zdecydowaliśmy na dylatację, która jest balterio dedykowana. Pan od paneli proponował, że można zrobić na jakiś silikon elastyczny (czy coś takiego) ale jakoś mnie do tego szczególnie nie przekonywał. Jakoś się obawiam tych nowinek nie wypraktykowanych przez znajomych. Najchętniej bym chciała takie zupełnie płaskie listewki ale to nie przejdzie więc będzie co dadzą

A pokażesz jakie ogrodzenie planujesz? U nas bez tego niestety ani rusz, raz że dom w osiedlu a dwa dzieciaki. To co teraz jest (takie istniejące od 20lat) niestety nie przetrwało na tyle bez uszczerbku, żeby zostawić je na chwilę. My elewacje zrobimy dopiero w lipcu-sierpniu. Ty też tak jak Esiak i Ardea robiłaś caparolem? Jaki wybraliście styropian i ile wam od metra wyszło?