agalind 25.02.2012 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 My się zdecydowaliśmy na dylatację, która jest balterio dedykowana. Pan od paneli proponował, że można zrobić na jakiś silikon elastyczny (czy coś takiego) ale jakoś mnie do tego szczególnie nie przekonywał. Jakoś się obawiam tych nowinek nie wypraktykowanych przez znajomych. Najchętniej bym chciała takie zupełnie płaskie listewki ale to nie przejdzie więc będzie co dadzą Wszystkie listwy odstają i najchętniej nic bym nie wstawiała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 25.02.2012 22:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 A pokażesz jakie ogrodzenie planujesz? U nas bez tego niestety ani rusz, raz że dom w osiedlu a dwa dzieciaki. To co teraz jest (takie istniejące od 20lat) niestety nie przetrwało na tyle bez uszczerbku, żeby zostawić je na chwilę. My elewacje zrobimy dopiero w lipcu-sierpniu. Ty też tak jak Esiak i Ardea robiłaś caparolem? Jaki wybraliście styropian i ile wam od metra wyszło? Ogrodzenei podobne do Twojego i Ardei. Wzorowane będzie na ogrodzeniu forumowego Majkiego. Słupki murowane i panele poziome. Brama dwuskrzydłowa otwierana do wewnątrz. Na ocieplenie daliśmy 20cm styro. Nie pamiętam już ile za niego dalismy, ale moge to sprawdzić jesli chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 25.02.2012 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Są jakieś listwy w kształcie przekręconego H ale to tylko ktoś ze znajomych ze stolicy napomknął o takim rozwiązaniu bo u mnie takich nie uświadczysz. A dawaliście grafitowy, dalmatyńczyka czy zwykły biały? W jaką lambdę celowaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 25.02.2012 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Największą zagwozdkę mam z dylatacjami. Pomiędzy pokojami trzeba je zrobić ale żadne listwy mi się nie podobają. Dylatacja powinna mieć ok. 5mm szer. i nie wiem czym ją przykryć. Myślałam o czymś elastycznym, ale przy pływającej podłodze chyba odpada. Macie jakieś sposoby? może korek...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 25.02.2012 22:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Najgorsze, ze wszytskie te listwy (nawet te w H) sa lekko wygięte i odstaja. Nie bedzie jednak wyjścia. Daliśmy zwykłe styro, dlatego 20cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 25.02.2012 22:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 może korek...? Korek przy pływającej podłodze odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 25.02.2012 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Esiak o korku to już chyba kiedyś gadaliśmy, że tylko przy dechach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 25.02.2012 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Korek przy pływającej podłodze odpada. nie doczytałem, że o panelach gadacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 25.02.2012 22:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Gdyby się nadawał nie byłoby problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 25.02.2012 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Aga, sami będziecie układać, czy ekipa..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.02.2012 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Ekipa:oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 26.02.2012 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 U nas też ekipa. Jak przeliczyliśmy to wyszło nam tylko 500zł drożej za cały dom już z olistwowaniem. No i oni to robią w dzień-dwa a tak samemu po pracy to kilka dni by zeszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.02.2012 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Dokładnie tym samym się kierowaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.02.2012 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Pumplauna, kupiliście oryginalne listwy do paneli, czy będziecie mieli malowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 26.02.2012 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Do paneli na górę i do salonu wzięliśmy oryginalne. Z mdf'u będą tylko w korytarzu, kuchni i łazienkach, w łazienkach pod kolor a reszta białe (przy szarych ścianach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.02.2012 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Pumpaluna coraz popularniejsze robi się eksponowanie listew, masz jakiś pomysł, że chcesz te listwy "wybic na pierwszy plan"? Z tego co pamiętam drzwi, okna i ściany białe nie będą, więc siłą rzeczy te listwy mocno będą się rzucały oczy w postaci ramki, jestem ciekawa pomysłu na fajne ogranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.02.2012 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Pumpaluna coraz popularniejsze robi się eksponowanie listew, masz jakiś pomysł, że chcesz te listwy "wybic na pierwszy plan"? Z tego co pamiętam drzwi, okna i ściany białe nie będą, więc siłą rzeczy te listwy mocno będą się rzucały oczy w postaci ramki, jestem ciekawa pomysłu na fajne ogranie. Też jestem ciekawa efektu. Sama nie zdecydowałam się na taki wybieg. Jakoś nie pasują mi białe listwy bez nawiązania do innych elementów (drzwi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.02.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 No będą elementem charakterystycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.02.2012 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Pozostaje poczekać na fotki Pumpaluny;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.02.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Ja już widziałam na jakiejś fotce w necie takie połączenie, tylko tam nie było pomysłu na to, zwyczajnie machniete białe ramki przy podłodze. Pumpaluna pewnie ma pomysł jak to rozegrac żeby grało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts