Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

My się zdecydowaliśmy na dylatację, która jest balterio dedykowana. Pan od paneli proponował, że można zrobić na jakiś silikon elastyczny (czy coś takiego) ale jakoś mnie do tego szczególnie nie przekonywał. Jakoś się obawiam tych nowinek nie wypraktykowanych przez znajomych. Najchętniej bym chciała takie zupełnie płaskie listewki ale to nie przejdzie więc będzie co dadzą

Wszystkie listwy odstają i najchętniej nic bym nie wstawiała.

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A pokażesz jakie ogrodzenie planujesz? U nas bez tego niestety ani rusz, raz że dom w osiedlu a dwa dzieciaki. To co teraz jest (takie istniejące od 20lat) niestety nie przetrwało na tyle bez uszczerbku, żeby zostawić je na chwilę. My elewacje zrobimy dopiero w lipcu-sierpniu. Ty też tak jak Esiak i Ardea robiłaś caparolem? Jaki wybraliście styropian i ile wam od metra wyszło?

Ogrodzenei podobne do Twojego i Ardei. Wzorowane będzie na ogrodzeniu forumowego Majkiego. Słupki murowane i panele poziome. Brama dwuskrzydłowa otwierana do wewnątrz.

Na ocieplenie daliśmy 20cm styro. Nie pamiętam już ile za niego dalismy, ale moge to sprawdzić jesli chcesz.

Największą zagwozdkę mam z dylatacjami. Pomiędzy pokojami trzeba je zrobić ale żadne listwy mi się nie podobają. Dylatacja powinna mieć ok. 5mm szer. i nie wiem czym ją przykryć. Myślałam o czymś elastycznym, ale przy pływającej podłodze chyba odpada. Macie jakieś sposoby?

może korek...?

Pumpaluna coraz popularniejsze robi się eksponowanie listew, masz jakiś pomysł, że chcesz te listwy "wybic na pierwszy plan"? Z tego co pamiętam drzwi, okna i ściany białe nie będą, więc siłą rzeczy te listwy mocno będą się rzucały oczy w postaci ramki, jestem ciekawa pomysłu na fajne ogranie.

Pumpaluna coraz popularniejsze robi się eksponowanie listew, masz jakiś pomysł, że chcesz te listwy "wybic na pierwszy plan"? Z tego co pamiętam drzwi, okna i ściany białe nie będą, więc siłą rzeczy te listwy mocno będą się rzucały oczy w postaci ramki, jestem ciekawa pomysłu na fajne ogranie.

Też jestem ciekawa efektu. Sama nie zdecydowałam się na taki wybieg. Jakoś nie pasują mi białe listwy bez nawiązania do innych elementów (drzwi).