pumpaluna 26.02.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Będziemy mieli białe schody, znaczy podstopnice i tralki będą białe, a poręcz i 'parapety' w kolorze dębu. W kuchni białe meble i akurat kuchnia otwarta na schody także nawiązanie do listew jak najbardziej będzie. No a jak mi się jednak nie spodoba to pomalujemy na kolor ściany albo dobierzemy pod ochrę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.02.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Do białych mebli będzie ok. U mnie mało białych mebli, a ściany też w różnych kolorach, wiec muszę je dobrac do podłóg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.02.2012 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Będziemy mieli białe schody, znaczy podstopnice i tralki będą białe, a poręcz i 'parapety' w kolorze dębu. W kuchni białe meble i akurat kuchnia otwarta na schody także nawiązanie do listew jak najbardziej będzie. No a jak mi się jednak nie spodoba to pomalujemy na kolor ściany albo dobierzemy pod ochrę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.02.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Aga, kiedy będą zdjęcia Twoich łazienek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.02.2012 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Jakoś w tygodniu powinna być skończona górna, wiec ją pokaże. Dolna zacznie się robić jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 26.02.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 A ja dzisiaj naocznie widziałam mój woodentic, baaaaardzo mi się podoba i już jestem zadowolona z tego podłogowego misz-maszu. Mam nadzieję, że w połączeniu z tubądzinem square stworzą zgrabną całość w dolnej łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.02.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 W miarę sprawni idzie płytkarzom. w ilu pracują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.02.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 A ja dzisiaj naocznie widziałam mój woodentic, baaaaardzo mi się podoba i już jestem zadowolona z tego podłogowego misz-maszu. Mam nadzieję, że w połączeniu z tubądzinem square stworzą zgrabną całość w dolnej łazience. To Ty nie kładziesz ich w salonie? ja myślałam, że to salon:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.02.2012 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Mamy dwóch płytkarzy. W górnej łazience mieli sporo narożników, więc jeden ciął i szlifował a drugi kleił i poziomował. Muszę przyznać, ze całkiem dobrze im poszło. Narożniki wyglądają świetnie. Ten, który kleił jest taki dokładny, że jestem pod wrażeniem. Fugi będą jak spod igły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.02.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Mówili coś, że dużych formatów nie da się bez fug? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.02.2012 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Fugi na podłodze (60x60 i 30x60) zrobią na 1.5mm ze względu na podłogówkę. Na ścianie będzie 1mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 26.02.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Ardea ależ ja aż tak płytkami się nie zachwycam i w salonie będą panele i jedynie koło kominka lamówka na szerokość 2 płytek.. oodentic idzie od drzwi wejściowych po kolei - wiatrołap, dolna łazienka (podłoga i obudowa kibelkowego stelaża), hall i kuchnia. Agalind - zdecydowałaś się na bezfugowe kładzenie płytek? Mnie nastraszyli i idzie 1,5mm fugi w obydwu łazienkach. Teraz tylko muszę fugi dobrać. Nie wiem czy widziałyście ale w ostatnim muratorze pisali, że normalnie od m2 płytek cena za robotę od 50zł a już przy bezfugowym od 80zł/m2 w górę. Niezła różnica :/ Edit: umieściłyśmy post w tym samym momencie także już wszystko wiem Przy woodenticu dedykowana fuga to 3mm, my zaryzykowaliśmy z 2,5mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.02.2012 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.02.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Bez fug muszą dokładniej spasowywac, więc rozumiem, zresztą to mozolna robota, podobnie jak szlifowanie. U nas będzie 1 pan, ciekawe jak szybko będzie mu szło. Mąż się zobowiązał do pomocy. W sumie masz podobne rozmiary jak ja, tylko w przysznicu idą 90x50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.02.2012 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Na dole powinno pójść szybciej, bo tam mniej płytek i praktycznie bez narożników. No i powierzchnia ścian mniejsza;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 26.02.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 U nas góra powinna pójść migiem bo i płytek mniej i większe, za to na dole trochę babraniny bo i dekor daliśmy w który wkleimy lustro i woodentic z nieregularnym przesunięciem idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.02.2012 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 A zaczęli już robić górną łazienkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.02.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Aga, a Ty jak układasz te 30x60? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.02.2012 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 30x60 będą na podłodze w dolnej łazience i położymy je z przesunięciem. Na ścianie będą prosto w poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.02.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 U mnie będzie taki format w wiatrołapie, bo ja tylko formatami się bawię, płytki wszędzie takie same;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts