Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

Będziemy mieli białe schody, znaczy podstopnice i tralki będą białe, a poręcz i 'parapety' w kolorze dębu. W kuchni białe meble i akurat kuchnia otwarta na schody także nawiązanie do listew jak najbardziej będzie. No a jak mi się jednak nie spodoba to pomalujemy na kolor ściany albo dobierzemy pod ochrę.

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Będziemy mieli białe schody, znaczy podstopnice i tralki będą białe, a poręcz i 'parapety' w kolorze dębu. W kuchni białe meble i akurat kuchnia otwarta na schody także nawiązanie do listew jak najbardziej będzie. No a jak mi się jednak nie spodoba to pomalujemy na kolor ściany albo dobierzemy pod ochrę.

:)

A ja dzisiaj naocznie widziałam mój woodentic, baaaaardzo mi się podoba i już jestem zadowolona z tego podłogowego misz-maszu. Mam nadzieję, że w połączeniu z tubądzinem square stworzą zgrabną całość w dolnej łazience.

To Ty nie kładziesz ich w salonie? ja myślałam, że to salon:):)

Mamy dwóch płytkarzy. W górnej łazience mieli sporo narożników, więc jeden ciął i szlifował a drugi kleił i poziomował. Muszę przyznać, ze całkiem dobrze im poszło. Narożniki wyglądają świetnie. Ten, który kleił jest taki dokładny, że jestem pod wrażeniem. Fugi będą jak spod igły.

Ardea ależ ja aż tak płytkami się nie zachwycam i w salonie będą panele i jedynie koło kominka lamówka na szerokość 2 płytek.. oodentic idzie od drzwi wejściowych po kolei - wiatrołap, dolna łazienka (podłoga i obudowa kibelkowego stelaża), hall i kuchnia.

Agalind - zdecydowałaś się na bezfugowe kładzenie płytek? Mnie nastraszyli i idzie 1,5mm fugi w obydwu łazienkach. Teraz tylko muszę fugi dobrać.

Nie wiem czy widziałyście ale w ostatnim muratorze pisali, że normalnie od m2 płytek cena za robotę od 50zł a już przy bezfugowym od 80zł/m2 w górę. Niezła różnica :/

Edit: umieściłyśmy post w tym samym momencie także już wszystko wiem :) Przy woodenticu dedykowana fuga to 3mm, my zaryzykowaliśmy z 2,5mm