Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

Aga ja czasami podejrzewam że mój mąż coś ustawił w kompie że mnie co godzinę wywala z internetu - może liczy że ze którymś razem zrezygnuję:)

Nie poznał nas wszystkich i jeszcze nie wie, że taka ekipa sie tu zebrała, która łatwo się nie poddaje;)

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja biorę tej samej firmy, którą mam w domu, nawet model podobny, tylko teraz mam bardziej okrągłą, a chcę kanciastą. Gdy puszczę mocny strumień wody, są pojedyncze krople na blacie, ale mi nie przeszkadza to bardzo. Wielkimi naczyniami bym się nie przejmowała, przecież jest wyciągana wylewka, ja biorę taką, bo inne mi się nie podobają;)

Podziel sie chociaż co to za firma:)

Teraz pytanie z dziedziny kuchnia:

Czy przy blacie konieczna jest listwa na styku blat/ściana? Na wątku kuchennym ktoś wstawił dziś całkiem fajną biało-dębową kuchnie, ale na widok listew mało nie zemdlałam. Nijak się tam mają. Zwłaszcza, ze na jednej ścianie jest szyba i tam listwy nie ma.

W swojej obecnej kuchni mam takie wstrętne z tworzywa, ale jak to w bloku: wiele można wybaczyć;)

Teraz pytanie z dziedziny kuchnia:

Czy przy blacie konieczna jest listwa na styku blat/ściana? Na wątku kuchennym ktoś wstawił dziś całkiem fajną biało-dębową kuchnie, ale na widok listew mało nie zemdlałam. Nijak się tam mają. Zwłaszcza, ze na jednej ścianie jest szyba i tam listwy nie ma.

W swojej obecnej kuchni mam takie wstrętne z tworzywa, ale jak to w bloku: wiele można wybaczyć;)

żebyś tego nie napisała to nawet bym nie zauważyła, aż poszłam znowu zerknąć. Mi to akurat zupełnie nie przeszkadza, może mam kiepski monitor (bo mały to na bank) i u mnie to po prostu wygląda jak podniesiony wygięty blat. Jeśli będziemy mieli malowaną ścianę to listwa pójdzie metalowa jakaś, a jeśli w dobrej cenie uda się z blatem na ścianie to wtedy bez listew wiadomo

Listwy mam (niestety w blokowej kuchni - aluminiowe) blat przy ścianie chcę łączyć silikonem (akrylem) - żadnych listew:no:

Baterie mam Franke, teraz Atlas, a chcę Neptun - srebrno-czarną. Podobna wysokość i woda też pod kątem prostym, więc i chlapanie będzie podobne, a może mniejsze, bo zlew teki głębszy niż ten Franke, który teraz mam.

Poszłam zobaczyć tę kuchnię i mnie też bardzo się podoba, jeszcze do drewnianego blatu, drewniana listwa ujdzie, ale do innego (laminat, kamień... to już masakra)

Tu też byłoby lepiej, gdyby listwa była dookoła blatu lub wcale, tak jest dziwnie. Zupełnie nie wiem dlaczego się czepiają biureczka - fajne jest.

Pumpaluna, pytałaś o mikro na wysokości - ja mam teraz w bloku podwieszaną na wysięgnikach - m a s a k r a !!! Chyba teraz rozumiecie, że po takich doświadczeniach, chcę piekarnik i mikro w jednej linii i to za cenę estetyki;) Jeżeli możesz to obniż piekarnik. Oczywiście do każdej niedogodności można się przyzwyczaić...

Pumpaluna, pytałaś o mikro na wysokości - ja mam teraz w bloku podwieszaną na wysięgnikach - m a s a k r a !!! Chyba teraz rozumiecie, że po takich doświadczeniach, chcę piekarnik i mikro w jednej linii i to za cenę estetyki;) Jeżeli możesz to obniż piekarnik. Oczywiście do każdej niedogodności można się przyzwyczaić...

U mnie zdecydowanie nie może mikrofala być zbyt wysoko bo musi przynajmniej mała dosięgać. Chcę żeby stolarz opuścił piekarnik tak, żeby pod spodem były tylko 2 szuflady.

A co do baterii to jutro pojedziemy po fugę i wtedy niech już znajomy nam podpowie to kupimy co doradzi. Mąż jest gotowy na sprzątanie sprężynowca mimo, że mu wady przedstawiłam. Żadne z nas nie chce zwykłej stojącej na zlewie takiej pod kątem wodę dającej.

No ja będę z michą do ogródka latać latem a zimą pranie zalegnie na suszarce u nas w sypialni. Na szczęście jest na tyle duża, że mimo koromesła i tak damy radę się ganiać ;)

Polecam takie sprytne urządzenie jak suszarka kondensacyjna:

http://muratordom.pl/lazienka/agd-do-lazienki/rodzaje-i-funkcje-suszarek,52_1160.html

Wybór w sklepach nawet jest, miałem okazję ostatnio przez parę miesięcy korzystać z suszarki i ... to jest genialny wynalazek :-)

Ardea mi chodziło o TAKĄ baterię bo ona ma właśnie pod kątem strumień wody. Przyjaciółka taką podobną ma i mnie szlak trafiał jak u niej zmywałam naczynia bo woda leciała nie prosto a pod skosem.

Polecam takie sprytne urządzenie jak suszarka kondensacyjna:

http://muratordom.pl/lazienka/agd-do-lazienki/rodzaje-i-funkcje-suszarek,52_1160.html

Wybór w sklepach nawet jest, miałem okazję ostatnio przez parę miesięcy korzystać z suszarki i ... to jest genialny wynalazek :-)

nie każdego stać na suszarkę (i kupno i jej eksploatację) a poza tym trzeba na takową mieć miejsce z którym u nas ciężko (pralka stoi w łazience)