pumpaluna 27.02.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 u nas zaraz obok pralki jest wanna, każdy centymetr łazienki wykorzystany na maxa :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.02.2012 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Dzięki temu, że zrobiliśmy piwnicę mamy pralnię. W przeciwnym razie musielibyśmy poupychać rożne rzeczy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.02.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Aga, wykorzystaliscie naturalne ukształtowanie działki, czy specjalnie kopaliście pod tę piwnicę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 27.02.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Nam wycena przy piwnicy wyszła coś ponad 50tys więcej. Zważywszy, że ja się panicznie boję wszelakich piwnic, ciemności, pająków etc to u mnie piwnica byłaby tylko dla męża ale fakt i pralnia by była, i kotłownia ze składem opału by się zmieściła a nie tak jak teraz będzie 3 tony opału w garażu składowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.02.2012 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Rzeczywiscie w decyzji trochę pomogło nam ukształtowanie terenu;) Prawy róg działki od frontu opada w stosunku reszty terenu. Różnica ok. 1,5m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.02.2012 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Nam wycena przy piwnicy wyszła coś ponad 50tys więcej. Zważywszy, że ja się panicznie boję wszelakich piwnic, ciemności, pająków etc to u mnie piwnica byłaby tylko dla męża ale fakt i pralnia by była, i kotłownia ze składem opału by się zmieściła a nie tak jak teraz będzie 3 tony opału w garażu składowane Szczerze, to teraz nie wyobrażam sobie żeby kotłownia była w garażu. Nie wiem jak zmieścilibyśmy cały ten węgiel, piec i resztę ustrojstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 27.02.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 My pelet mamy ładnie poukładany pod ścianą w garażu ale fakt 3 tony trochę miejsca zajmuje. Tu jest minus braku specjalnego pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.02.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Ja bym robiła piwnicę wyłącznie, gdyby teren pomagał (czyli podobnie jak Wy), bo też nie przepadam za lochami pod domem;) U nas nawet w warunkach zabudowy wykluczają podpiwniczenie, mimo że sucho jak pieprz. Pumpaluna, a jaka musi byc szeroka pralka żeby stanęła na niej suszarka, bo tylko taka mi się zmieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 27.02.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Jak sprawdzałam to suszarki z reguły po 58-60cm głębokości mają, nasza pralka ma tylko 45cm głębokości także opcja jedna na drugą odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.02.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Moja pralka 60, idę sprawdzic suszarki boscha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.02.2012 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Dziewczyny, pomęczę Was troszkę projektem kuchni. Już kiedyś pokazywałam, ale chcę się upewnić, czy dobrze to rozwiązałam. Dokładniej chodzi mi o szafkę wiszącą obok wysokiej zabudowy. Będzie pociągnięta do sufitu, ale wydaje mi się, ze dla wygody powinna być płytsza niż wysoka zabudowa obok. Wizualnie pewnie lepiej byłoby gdyby była zlicowana z wysoką zabudową, ale praktycznie nie ma to uzasadnienia. Mam rację czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.02.2012 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Dla przypomnienia układ kuchni: http://img253.imageshack.us/img253/1015/nowyobraz1o.png Zasadnicza zmiana taka, ze blat będzie ciemny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 27.02.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 A będziesz miała tam stół? Jaki blat bierzecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.02.2012 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Kuchnia jest otwarta na jadalnię i tam będzie stół. Jak chodzi o blat to nie wiem na co się zdecydować. Granit i kompozyt super, ale kosztowny. Nie wiem czy nie będzie to zbytnie szaleństwo, tym bardziej, ze tyle jeszcze trzeba kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.02.2012 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Co myślicie o tej szafce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.02.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Płytsza - wygodniejsza, też będę miała wiszącą nad rogiem i sprawdzałam, a musisz ją robic? z drugiej strony jest jakby w kącie to nie będzie przeszkadzac wizualnie, jeśli będzie płytsza... Aga, zobacz sobie blaty laminowane Lupus, fajne czernie i faktury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.02.2012 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Płytsza - wygodniejsza, też będę miała wiszącą nad rogiem i sprawdzałam, a musisz ją robic? z drugiej strony jest jakby w kącie to nie będzie przeszkadzac wizualnie, jeśli będzie płytsza... Aga, zobacz sobie blaty laminowane Lupus, fajne czernie i faktury Na kubki by się przydała. Tym bardziej, ze pod nią ma stać ekspres i czajnik. Myślę, ze właśnie na laminacie się skończy. Zrobimy może tylko wzmocnienie szafek gdyby za jakiś czas zachciało nam się kamienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 27.02.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 A nad lodówką będzie szafka? Bo jeśli nie to ja bym tą rogową zrobiła płytszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.02.2012 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 To tak jak u nas, tylko u Ciebie kąt fajniejszy. Moze zrób ją w innym kolorze i niech będzie taka nie od kompletu (głębokością i barwą) Nie myślę tu o jakimś extra kolorze, moze czerń, szarośc, a może właśnie mocny kolor w połysku... Wiesz o co chodzi - ta szafka taka ma byc płytka, to zamierzone:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.02.2012 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Nad lodówką będize szafka do sufitu. Ta szafka obok lodówki tez do samej góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts