Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nam wycena przy piwnicy wyszła coś ponad 50tys więcej. Zważywszy, że ja się panicznie boję wszelakich piwnic, ciemności, pająków etc to u mnie piwnica byłaby tylko dla męża ale fakt i pralnia by była, i kotłownia ze składem opału by się zmieściła a nie tak jak teraz będzie 3 tony opału w garażu składowane

Nam wycena przy piwnicy wyszła coś ponad 50tys więcej. Zważywszy, że ja się panicznie boję wszelakich piwnic, ciemności, pająków etc to u mnie piwnica byłaby tylko dla męża ale fakt i pralnia by była, i kotłownia ze składem opału by się zmieściła a nie tak jak teraz będzie 3 tony opału w garażu składowane

Szczerze, to teraz nie wyobrażam sobie żeby kotłownia była w garażu. Nie wiem jak zmieścilibyśmy cały ten węgiel, piec i resztę ustrojstwa.

Ja bym robiła piwnicę wyłącznie, gdyby teren pomagał (czyli podobnie jak Wy), bo też nie przepadam za lochami pod domem;) U nas nawet w warunkach zabudowy wykluczają podpiwniczenie, mimo że sucho jak pieprz.

Pumpaluna, a jaka musi byc szeroka pralka żeby stanęła na niej suszarka, bo tylko taka mi się zmieści

Dziewczyny, pomęczę Was troszkę projektem kuchni. Już kiedyś pokazywałam, ale chcę się upewnić, czy dobrze to rozwiązałam. Dokładniej chodzi mi o szafkę wiszącą obok wysokiej zabudowy. Będzie pociągnięta do sufitu, ale wydaje mi się, ze dla wygody powinna być płytsza niż wysoka zabudowa obok. Wizualnie pewnie lepiej byłoby gdyby była zlicowana z wysoką zabudową, ale praktycznie nie ma to uzasadnienia. Mam rację czy nie?

Płytsza - wygodniejsza, też będę miała wiszącą nad rogiem i sprawdzałam, a musisz ją robic? z drugiej strony jest jakby w kącie to nie będzie przeszkadzac wizualnie, jeśli będzie płytsza...

Aga, zobacz sobie blaty laminowane Lupus, fajne czernie i faktury

Na kubki by się przydała. Tym bardziej, ze pod nią ma stać ekspres i czajnik.

Myślę, ze właśnie na laminacie się skończy. Zrobimy może tylko wzmocnienie szafek gdyby za jakiś czas zachciało nam się kamienia.

To tak jak u nas, tylko u Ciebie kąt fajniejszy. Moze zrób ją w innym kolorze i niech będzie taka nie od kompletu (głębokością i barwą) Nie myślę tu o jakimś extra kolorze, moze czerń, szarośc, a może właśnie mocny kolor w połysku... Wiesz o co chodzi - ta szafka taka ma byc płytka, to zamierzone:D