Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

To tak jak u nas, tylko u Ciebie kąt fajniejszy. Moze zrób ją w innym kolorze i niech będzie taka nie od kompletu (głębokością i barwą) Nie myślę tu o jakimś extra kolorze, moze czerń, szarośc, a może właśnie mocny kolor w połysku... Wiesz o co chodzi - ta szafka taka ma byc płytka, to zamierzone:D

Czytasz w myślach, czy jak?;)

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To ja o trznadlu;) Ptak ze zdjęcia to samiec trznadla, ale pokazane kiedyś przez Ciebie gniazdo nie jest jego;) Trznadle nie gnieżdżą się na ani w budynkach. Śpiewają z eksponowanych stanowisk, ale na pewno nie zagnieździł Ci się na domu. Miałaś jeszcze innych gości, bez dokładnego obejrzenia gniazda (wymiary, materiał, połączenia) nie powiem Ci kto u Was pomieszkiwał;)

Myślę jednak, że to dobry znak, ptaki lgną do pozytywnych miejsc:)

No to u mnie dzisiaj dolną łazienkę zaczęli. Na razie ściana z lustrem, pryszniocowa pójdzie później. Mamy już całą woodenticową podłogę i geberit. O i le podłodze nie mam nic do zarzucenia bo uważam, że ślicznie wygląda o tyle co do geberitu miałabym większe niż mniejsze ale. Płytki są bardzo grube i twarde i nie idzie ich ciąć pod skosem bo pękają, ostatecznie są więc układane tak że widać jedną ściankę płytki w kolorze bezpłciowym. Z czasem pewnie skończy się na tym, że to jakoś podmaluję chyba że w ogólnym rozrachunku po położeniu fugi jakoś nabierze koloru. Na dzień dzisiejszy nie powtórzyłabym obudowywania woodenticiem stelaża do kibelka (chociaż i tak to chyba mniejsze zło niż zrobienie go całego w dekorze)

To ja o trznadlu;) Ptak ze zdjęcia to samiec trznadla, ale pokazane kiedyś przez Ciebie gniazdo nie jest jego;) Trznadle nie gnieżdżą się na ani w budynkach. Śpiewają z eksponowanych stanowisk, ale na pewno nie zagnieździł Ci się na domu. Miałaś jeszcze innych gości, bez dokładnego obejrzenia gniazda (wymiary, materiał, połączenia) nie powiem Ci kto u Was pomieszkiwał;)

Myślę jednak, że to dobry znak, ptaki lgną do pozytywnych miejsc:)

Kompletnie nie znam się na ptakach:oops:, więc pewnie masz rację. Trznadel śpiewał zawsze na kalenicy, wiec to musiał być on. Co do gniazda to niestety jego mieszkaniec był bardzo skryty i nie chciał sie przywitać;)

No to u mnie dzisiaj dolną łazienkę zaczęli. Na razie ściana z lustrem, pryszniocowa pójdzie później. Mamy już całą woodenticową podłogę i geberit. O i le podłodze nie mam nic do zarzucenia bo uważam, że ślicznie wygląda o tyle co do geberitu miałabym większe niż mniejsze ale. Płytki są bardzo grube i twarde i nie idzie ich ciąć pod skosem bo pękają, ostatecznie są więc układane tak że widać jedną ściankę płytki w kolorze bezpłciowym. Z czasem pewnie skończy się na tym, że to jakoś podmaluję chyba że w ogólnym rozrachunku po położeniu fugi jakoś nabierze koloru. Na dzień dzisiejszy nie powtórzyłabym obudowywania woodenticiem stelaża do kibelka (chociaż i tak to chyba mniejsze zło niż zrobienie go całego w dekorze)

Poczekaj na zakończenie prac, bo może fachowiec ma rację i po zafugowaniu będzie wyglądało dobrze. Wydaje mi się, ze widziałam różne zdjecia łazienek z woodentikiem na ścianie i wyglądały całkiem nieźle.

Na ścianie widziałam i było ok, widziałam też jako blat pod umywalkę i też mi nie rzuciły się w oczy płytkowate wykończenia ale może tam w ruch poszedł lakier do płytek bądź właśnie fuga. No nic, już tego nie zmienimy, przyjdzie pokochać ;) Wokół kominka też jest 2rzędowa obwódka, ciekawe jak to będzie wyglądało w połączeniu z panelami, chcemy zaryzykować z silikonem zamiast listewek