agalind 27.02.2012 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 To tak jak u nas, tylko u Ciebie kąt fajniejszy. Moze zrób ją w innym kolorze i niech będzie taka nie od kompletu (głębokością i barwą) Nie myślę tu o jakimś extra kolorze, moze czerń, szarośc, a może właśnie mocny kolor w połysku... Wiesz o co chodzi - ta szafka taka ma byc płytka, to zamierzone:D Czytasz w myślach, czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.02.2012 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Czyli rozumiem, ze pomysł świetny, skoro obie na niego wpadłyśmy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.02.2012 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Wyrzuciło mnie z FM, ale udało się wrócić Czyli rozumiem, ze pomysł świetny, skoro obie na niego wpadłyśmy A jakże;) Skromność przeze mnie przemawia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.02.2012 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Tylko czasami odwagi chyba mi brakuje:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.02.2012 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Bez przesady, do takiego manewru z szafką to chyba nie trzeba odwagi;) Gdyby blat był drewniany to też bym się zastanawiała, ale przy ciemnym można zaszalec:) i nie będzie typowo biała kuchnią, chociaż mnie to nie przeszkadza, lubię białe kuchnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.02.2012 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Zawsze można front zmienić, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.02.2012 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Zamów, biel (asekuracyjnie), szarosc(w miarę bezpiecznie) i żółty (szalenczo) będziesz zmieniała co kilka tyg. Tylko pamiętaj, wszystkie w połysku;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.02.2012 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Połysk obowiązkowo:yes: Reszta to kwestia koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.02.2012 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Połysk obowiązkowo:yes: Reszta to kwestia koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.02.2012 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 To ja o trznadlu;) Ptak ze zdjęcia to samiec trznadla, ale pokazane kiedyś przez Ciebie gniazdo nie jest jego;) Trznadle nie gnieżdżą się na ani w budynkach. Śpiewają z eksponowanych stanowisk, ale na pewno nie zagnieździł Ci się na domu. Miałaś jeszcze innych gości, bez dokładnego obejrzenia gniazda (wymiary, materiał, połączenia) nie powiem Ci kto u Was pomieszkiwał Myślę jednak, że to dobry znak, ptaki lgną do pozytywnych miejsc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 28.02.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 No to u mnie dzisiaj dolną łazienkę zaczęli. Na razie ściana z lustrem, pryszniocowa pójdzie później. Mamy już całą woodenticową podłogę i geberit. O i le podłodze nie mam nic do zarzucenia bo uważam, że ślicznie wygląda o tyle co do geberitu miałabym większe niż mniejsze ale. Płytki są bardzo grube i twarde i nie idzie ich ciąć pod skosem bo pękają, ostatecznie są więc układane tak że widać jedną ściankę płytki w kolorze bezpłciowym. Z czasem pewnie skończy się na tym, że to jakoś podmaluję chyba że w ogólnym rozrachunku po położeniu fugi jakoś nabierze koloru. Na dzień dzisiejszy nie powtórzyłabym obudowywania woodenticiem stelaża do kibelka (chociaż i tak to chyba mniejsze zło niż zrobienie go całego w dekorze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.02.2012 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Myślę, ze woodentic lepszy niż dekory, nie lubię dekoracji, dekorowania i dekorów;) U minie stelaż nie będzie się wyróżniał. Pumpaluna, parę osób na forum obkładało geberity woodenticiem, widziałaś jak im wyszło, bo ja nie patrzyłam aż na takie szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 28.02.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Widziałam tylko takie gdzie nie było to przystawione do ściany ale zlicowane ze ścianą albo we wnęce. Glazurnik powiedział, że jak się fugą przeciągnie to będzie to lepiej wyglądało, oby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.02.2012 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 To ja o trznadlu;) Ptak ze zdjęcia to samiec trznadla, ale pokazane kiedyś przez Ciebie gniazdo nie jest jego;) Trznadle nie gnieżdżą się na ani w budynkach. Śpiewają z eksponowanych stanowisk, ale na pewno nie zagnieździł Ci się na domu. Miałaś jeszcze innych gości, bez dokładnego obejrzenia gniazda (wymiary, materiał, połączenia) nie powiem Ci kto u Was pomieszkiwał Myślę jednak, że to dobry znak, ptaki lgną do pozytywnych miejsc:) Kompletnie nie znam się na ptakach:oops:, więc pewnie masz rację. Trznadel śpiewał zawsze na kalenicy, wiec to musiał być on. Co do gniazda to niestety jego mieszkaniec był bardzo skryty i nie chciał sie przywitać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.02.2012 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 No to u mnie dzisiaj dolną łazienkę zaczęli. Na razie ściana z lustrem, pryszniocowa pójdzie później. Mamy już całą woodenticową podłogę i geberit. O i le podłodze nie mam nic do zarzucenia bo uważam, że ślicznie wygląda o tyle co do geberitu miałabym większe niż mniejsze ale. Płytki są bardzo grube i twarde i nie idzie ich ciąć pod skosem bo pękają, ostatecznie są więc układane tak że widać jedną ściankę płytki w kolorze bezpłciowym. Z czasem pewnie skończy się na tym, że to jakoś podmaluję chyba że w ogólnym rozrachunku po położeniu fugi jakoś nabierze koloru. Na dzień dzisiejszy nie powtórzyłabym obudowywania woodenticiem stelaża do kibelka (chociaż i tak to chyba mniejsze zło niż zrobienie go całego w dekorze) Poczekaj na zakończenie prac, bo może fachowiec ma rację i po zafugowaniu będzie wyglądało dobrze. Wydaje mi się, ze widziałam różne zdjecia łazienek z woodentikiem na ścianie i wyglądały całkiem nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 28.02.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Na ścianie widziałam i było ok, widziałam też jako blat pod umywalkę i też mi nie rzuciły się w oczy płytkowate wykończenia ale może tam w ruch poszedł lakier do płytek bądź właśnie fuga. No nic, już tego nie zmienimy, przyjdzie pokochać Wokół kominka też jest 2rzędowa obwódka, ciekawe jak to będzie wyglądało w połączeniu z panelami, chcemy zaryzykować z silikonem zamiast listewek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.02.2012 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Wokół kominka będzie woodentic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.02.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Ile miejsca wokół kominka musi być zabezpieczone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.02.2012 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Nie wiem. My robimy opaskę z płytek przed kominkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.02.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Muszę się zdecydować na rozmiar łupkowych płyt i nie wiem czy 90cm starczy, bo tyle by mi wizualnie pasowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts