agalind 07.03.2012 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 (edytowane) Witam sie:) Fajnie, ze o lampach, akurat mam temat na tapecie PS. Podrzucie jakies propozycje, plytki na podloge, nie matowe. Jasniutki popielaty wrecz wpadajacy w beż, taki bardzo delikatny kolor. Heloo:) Co do plytek to może pasowała by Ci Nowa Gala Signum 02? Mam u siebie, ale zdjecia nie oddają koloru. Lepiej na żywo zobaczyć. One sa niby matowe, ale mają takie drobinki odbijające światło. No i mam jeszcze Masto Bianco Paradyża i te sa w półpolerze. Są naprawdę jaśniutkie. To gdzie te Twoje lampy? Jedną tylko pamiętam - blaszana miska;) Edytowane 7 Marca 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.03.2012 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Agalind a ja mam pytanie o panele jeszcze, słyszałaś coś o gruntowaniu podłogi przed położeniem paneli? Pierwszy raz wczoraj na to się natknęłam, nikt ze znajomych tego nie stosował, ale może u mnie same zacofańce? Na innym forum ktoś napisał, że gruntuje i nie kładzie folii, ale to chyba kiepski pomysł. U nas folia na beton , podkład i panele. Sprawdzaliśmy wilgotność wylewek i sa suche jak pieprz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 07.03.2012 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Ja kojarzę tylko jakiś wpis w dzienniku, że gruntowanie a potem normalnie folia podkład jeszcze na to i że niby kurz się tak ma nie wybijać.A powiedz, sami sprawdzaliście wilgotność wylewki czy ekipa montująca? My na razie tylko wilgotność w domu sprawdzamy - utrzymuje się w zależności od pomieszczenia od 50 do 60% i jedynie w spiżarce wyszło 70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.03.2012 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 (edytowane) Ja kojarzę tylko jakiś wpis w dzienniku, że gruntowanie a potem normalnie folia podkład jeszcze na to i że niby kurz się tak ma nie wybijać. A powiedz, sami sprawdzaliście wilgotność wylewki czy ekipa montująca? My na razie tylko wilgotność w domu sprawdzamy - utrzymuje się w zależności od pomieszczenia od 50 do 60% i jedynie w spiżarce wyszło 70 Mąż z pracy wziął miernik do mierzenia wilgotności betonu. Można zrobić test folii, czyli przykleić do wylewki kawał folii (chyba 1x1m) szczelnie taśmą i po chyba 24godz. sprawdzić czy jest wilgotna.Pinacolada robiła, więc wie na pewno. Wilgotnosć w powietrzu powinna być do 70%, więc jest ok:) Edytowane 7 Marca 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 07.03.2012 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Heloo:) Co do plytek to może pasowała by Ci Nowa Gala Signum 02? Mam u siebie, ale zdjecia nie oddają koloru. Lepiej na żywo zobaczyć. One sa niby matowe, ale mają takie drobinki odbijające światło. No i mam jeszcze Masto Bianco Paradyża i te sa w półpolerze. Są naprawdę jaśniutkie. To gdzie te Twoje lampy? Jedną tylko pamiętam - blaszana miska;) Kurcze, myslalam wczesniej o masto. Ale one sa bardziej bezowe niz jasny popielaty. Bede dalej myslec Musze znalezc tez drewno-imitujace i pomimo ze woodentic czy stonewood sa fajne, to jakos mi ciagla po glowie chodzi, ze to nie do konca to....niestety chyba tylko cena sprowadzi mnie na Ziemie. Co do lamp, to niestety mam zla przypadlosc, podobaja mi sie te, na ktore mnie nie stac i na ktore Misiek powie "No way" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 07.03.2012 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 To muszę w takim razie poszukać tej metody foliowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.03.2012 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Kurcze, myslalam wczesniej o masto. Ale one sa bardziej bezowe niz jasny popielaty. Bede dalej myslec Musze znalezc tez drewno-imitujace i pomimo ze woodentic czy stonewood sa fajne, to jakos mi ciagla po glowie chodzi, ze to nie do konca to....niestety chyba tylko cena sprowadzi mnie na Ziemie. Co do lamp, to niestety mam zla przypadlosc, podobaja mi sie te, na ktore mnie nie stac i na ktore Misiek powie "No way" Już kiedyś tu pisałyśmy o kolorze masto. U mnie w łazience wydają sie jasno szare, w sklepie to była złamana biel, a na FM ktoś napisał, ze sa żółtawe. Wszytsko zależy kto patrzy i w jakim świetle. Mi się podobają baaaardzo;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.03.2012 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Masto widziałam bardzo dobrze wyeksponowane w dwóch salonach z płytkami (lepiej niż moje Taranto) i nazwałabym je ciepłopopielatymi. Zgadzam się z Tobą są bardzo ładne:) U mnie poza drewnem nie będzie jednak niczego w ciepłym odcieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 07.03.2012 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 co od paneli - pogadałam z wykonawcą i on stwierdził że pod panele obowiązkowo gruntowanie, zamieść/odkurzyć i machnąć unigruntem z domieszką wody i dopiero panele kłaść. Dzięki temu cały ten pył którego się nie udało pozbyć szczotą nie wybije się przez panele później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.03.2012 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 co od paneli - pogadałam z wykonawcą i on stwierdził że pod panele obowiązkowo gruntowanie, zamieść/odkurzyć i machnąć unigruntem z domieszką wody i dopiero panele kłaść. Dzięki temu cały ten pył którego się nie udało pozbyć szczotą nie wybije się przez panele później. Do zapamiętania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 07.03.2012 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 No to pojade jeszcze raz przyjrzec sie masto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.03.2012 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Popytam o to gruntowanie mojego wykonawcy i dam znać. W sumie nic o tym nie mówił wcześniej, ale może to jest oczywista oczywistość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 07.03.2012 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Popytam o to gruntowanie mojego wykonawcy i dam znać. W sumie nic o tym nie mówił wcześniej, ale może to jest oczywista oczywistość oczywiście, że posadzkę należy zagruntować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.03.2012 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Do zapamiętania:) Na poczatku budowy zapisałam sobie kilka stron takich uwag i złotych rad. Teraz czasu trochę brakuje, żeby grzebać w tej "niezapominajce";) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.03.2012 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 oczywiście, że posadzkę należy zagruntować... Czyli fakt oczywisty a ja jak zwykle jestem kompletna ignorantka:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.03.2012 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 No to pojade jeszcze raz przyjrzec sie masto Jedż, jedź, bo warto;) Najlepiej gdybyś mogła je zobaczyć na ekspozycji a nie tylko na wieszakach Paradyża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.03.2012 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Moje zaangażowanie w budowę jest skokowe:) Mocno uczestniczyłam przy wyborze działki i adaptacji projektu, potem odpuściłam i czuwał mąż, teraz znów złapałam wiatr w żagle, bo zbliża się wykończeniówka:) Wszyscy tak przeżywają tę wykończeniówkę, Ciebie chyba tak bardzo nie wykańcza? Ja już się nie mogę doczekać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 07.03.2012 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Mnie też wykończeniówka nie wykańcza, raczej wykańcza mnie niemoc uczestniczenia w tym wykańczaniu jeśli wiecie o co mi chodzi a propos oczywistej oczywistości, wykonawca mówi że od lat nie robi się inaczej a że nie on nam panele układa tylko facio z komfortu to sądził że to z tamtym mamy już obgadane że przygotujemy odpowiednio grunt, tjaaaa dobrze że się na takiego niusa napatoczyłam i zapytałam bo byśmy dali ciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.03.2012 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Nie wykańcza, ale trzeba na to poświęcić trochę czasu. Na razie wszystko idzie zgodnie z planem. Nie było przestojów, reklamacji (odpukać), więc i nerwów. Wykonawcy sprawnie działają, bez fuszerek (znów odpukam). W sumie to jestem spokojna o wykończenie. Doba tylko mogłaby być dłuższa;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.03.2012 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Czyli dobrze mi się wydawało, ze jednak można w miarę spokojnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts