fulek 16.08.2011 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Profil będzie zaokrąglony z obu stron, co w sumie jest trochę dziwne przy moim zamiłowaniu do kanciastych kształtów;) Zobaczymy co przyjdzie, mam nadzieję, ze się nie rozczaruję A mnie się właśnie bardzo podobają te zaokrąglone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.08.2011 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Ja wszystko zawsze wybieram kanciaste, ale te lepiej wyglądały w wersji zaokrąglonej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 16.08.2011 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Stanowczo dopraszam sie o zdjecia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.08.2011 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Zdjęcia będą, ale na razie chwilowy przestój mieliśmy. Dzisiaj dekarze nabijają membranę, więc zrobię fotki jak tam w końcu dojadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 16.08.2011 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Agalind u mnie identycznie, wszystko kanciaste mi się podoba, nawet torebko no i okna miały być kanciaki od zewnątrz ale wydały mi się jakieś takie niedorobione i ostatecznie wzięliśmy zaokrąglone. Tylko niech je nam w końcu przywiozą, a tu jeszcze ponad 2tyg czekania. Z tą elektryką to ja bardzo liczę na moje greźmoły i planowanie co gdzie stawiam no i oczywiście na naszego wykonawcę. Ma praktyczne podejście do tematu więc też trochę podpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.08.2011 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Problem z elektryką polega na tym, że powinno się mieć projekt wnętrza i potem do tego dopasować gniazdka a nie na odwrót. Niby mam wizję na każdy pokój, ale nie co do centymetra, a walających się po podłodze kabli nie znoszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 16.08.2011 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Moja wizja wnętrz jest za bardzo ogólna, żebym mogła się wziąć za planowanie elektryki, ale to nadrobię, bo dziś montujemy pozostałe okna i wtedy już nic nie będzie stało na przeszkodzie planowaniu wnętrz;) i elektryki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.08.2011 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 No i w końcu będziecie mieli stan SSZ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 16.08.2011 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Prawie zamknięty, bo brama gdzieś w listopadzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 16.08.2011 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Oj tam prawie prawie... SSZ jak nic Np u nas w ogóle bramy na razie nie będzie. zabijamy bramę dechami a drzwi wejściowe będą tymczasowe (z demontażu z innego domu), właściwe kupimy dopiero na wiosnę. Agalind ja mam najwięcej wątpliwości co do kuchni, chcę dużą lodówkę i piekarnik w słupku i zupełnie nie mam pomysłu gdzie je postawić żeby dobrze było. Muszę popracować z tym programem z ikei to może mi się trochę rozjaśni. Jedno jest pewne, zlew będzie w rogu a po prawej pod oknem pod blatem roboczym pójdzie zmywarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 16.08.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Wiecie co kobitki.... Chwilami się gubię czyj dziennik czytam :wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.08.2011 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Wiecie co kobitki.... Chwilami się gubię czyj dziennik czytam :wave: Bo tu jest ciągła wymiana doświadczeń i problemów do rozwiązania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 16.08.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 a i grono nam się tak wymieszało, że w tych samych dziennikach bywamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WERI 16.08.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 no planujcie dziewczeta tę elektryke dobrze i zapisujcie sobie wszystkie pomysły , bo ja juz nie pamiętam co kiedys wymysłiłam i latam po całym domu i pstrykam tu i tam i nic.....nie pamietam co i jak chciałam, czekam jak powieszą wszystkie lampy to moze mi sie w głowie conieco ROZŚWIETLI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 16.08.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 a i zdjęcia instalacji ku pamięci też na płytę warto nagrać, tak na wsiakij słuczaj jak dysk w kompie padnie a kiedyś przyjdzie jakieś remonty robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 17.08.2011 06:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 a i zdjęcia instalacji ku pamięci też na płytę warto nagrać, tak na wsiakij słuczaj jak dysk w kompie padnie a kiedyś przyjdzie jakieś remonty robić Na razie zrobiłam własnoręczny kolorowy projekt instalacji z wszystkimi pstryczkami, gniazdkami, żebym potem wiedziała gdzie co włączyć. Będą kable na ścianie to fotki się pstryknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 17.08.2011 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 porażająca jest tylko cena tych wszystkich pstryczków elektryczków a elektrykę i alarm/domofon/tv zakłada wam jedna i ta sama osoba czy różni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 17.08.2011 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Wszystko założy jedna ekipa. Przynajmniej się ze sobą dogadają i potem nie będzie opowieści w stylu "tamten fachowiec wszystko sp...lił". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 17.08.2011 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 pytam bo nam odradzali montaż alarmów i internetu przez elektryka a doradzali żeby zrobiła firma która się alarmami zajmuje, znajomi mieli pana od wszystkiego (duża lokalna firma) i faktycznie tak im spartolił że później nie szło złapać czegoś tam. U nas elektryk powiedział nam cenę za całość + nasz materiał, nie pytałam go nawet czy telewizyjno-alarmowo-internetowe przyłącza w cenie, dzisiaj się z nim spotykamy to zagadam. Gościu który później by nam alarm zakładał a jego firma dodatkowy by dostarczała internet chce 80zł od punktu (robocizna + materiał), elektryk za robotę 2tys bez względu na ilość punktów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 17.08.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Wszystko założy jedna ekipa. Przynajmniej się ze sobą dogadają i potem nie będzie opowieści w stylu "tamten fachowiec wszystko sp...lił". z tego względu my mamy jednego głównego wykonawcę, jego ekipa muruje a inna wejdzie na tynki i wylewki - nie będzie przynajmniej zarzutów że więcej materiału idzie bo murarze patałachy źle zrobili ściany. Później wykończeniówka też do nich będzie należała no i dzięki temu wszystko idzie na umowę i mamy pisemną 3letnią gwarancję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts