Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

Aga, ja też drugie rozwiązanie, bo boję się opadania drzwi od szafki, może niesłusznie, ale wolę nie ryzykować. Sortownik będę miała mocowany do drzwi (chcę otworzyć przez naciśnięcie kolanem, wyrzucić i dopchnąć), ale on mniej ciężki niż wypełniony magic.

Też o tym myślałam i dlatego wybrałam to tradycyjne otwieranie.

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ej no, szalejesz, szalejesz. Szuflady to droga impreza, u nas netto płytka 190 a głęboka 270zł także niemało. Wy chyba macie jednak większą kuchnię. U nas jest zabudowane niecałe 4 na 2,70 z czego wchodzi szafka narożna 90tka plus z wejścia mamy 92cm na lodówkę SBS, do tego zmywarka 60cm i cargo wąskie to by było na tyle. W sumie i tak 10sztuk

Ardea, już zazdroszczę Ci tych szuflad, bo to najlepsze rozwiązanie. Żaden magic corner nie jest tak funkcjonalny.

Ale się dziś narobiliśmy. Ledwie stukam w klawiaturę. Posprzątaliśmy całe poddasze i parter (piwnicy nie daliśmy już rady). W tygodniu zaczynają z panelami, więc trzeba było cały pył sprzątnąć. Usuwanie tego to walka z wiatrakami. Ogólnie 6 godzin zamiatania, mycia i pył wraca.... Nie wiem ile razy myłam dziś płytki. Innymi słowy pierwsze sprzątanie mam już za sobą:)

Edytowane przez agalind

Fajnie, fajnie. No i dobre płytki wybrałam. Naprawdę dobrze się je czyści. Pożyczyliśmy odkurzacz i całkiem fajnie zbierał. Bez niego byśmy się udusili od tego pyłu.

Dlaczego szuflady wykluczają magic cornera, bo jakoś nie zrozumiałam?

Może źle się wyraziłam (ze zmęczenia;)) Szuflady nie wykluczają (przecież sama będę taki miała), ale uważam że są wygodniejsze i jest lepszy dostęp do przechowywanych rzeczy. Otwierasz szufladę i masz wszystko pod ręką. W magicu musisz wyciągnąć kosze. Oczywiście magic to i tak lepsze rozwiązanie niż tradycyjne półki.