agalind 09.03.2012 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Aga, ja też drugie rozwiązanie, bo boję się opadania drzwi od szafki, może niesłusznie, ale wolę nie ryzykować. Sortownik będę miała mocowany do drzwi (chcę otworzyć przez naciśnięcie kolanem, wyrzucić i dopchnąć), ale on mniej ciężki niż wypełniony magic. Też o tym myślałam i dlatego wybrałam to tradycyjne otwieranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.03.2012 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Ide spać, bo jutro pracowity dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 09.03.2012 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 U nas ostatecznie większość to będą szuflady. Właściwie oprócz małęgo cargo i szafki narożnej to całość to szuflady. Moja mama jest przerażona naszym wyborem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 09.03.2012 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Pumpaluna, co planujesz trzymać w tej narożnej? (jakie intymne pytanie;)) Aga:goodnight: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 09.03.2012 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 W narożnej wylądują pewnie jakieś ziemniaki i kosz na śmieci a pewnie z czasem karma dla psa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 09.03.2012 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Bardzo dobre rozwiązanie i nie musisz inwestować w drogie magici;) Teraz mam w narożnej butlę z gazem, kosz na śmieci i jakieś pojemniki do podlewania kwiatków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 09.03.2012 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Zamiast magica wolę więcej szuflad i blat w ramach blatu i na ścianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 09.03.2012 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Szuflady narożne też są To ile Ci tych szuflad wyjdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 09.03.2012 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Hmmm musiałabym policzyć ale trochę tego będzie - pod piekarnikiem 2 (piekarnik obniżony o niską szufladę), potem idzie szafka '60 i tam 3 szuflady, pod płytą idą też 2 sztuki, i pod oknem przy blacie roboczym będą 3 szuflady ale nie pamiętam czy 90 czy 100cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 09.03.2012 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 U mnie wyjdzie 19:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 09.03.2012 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Ej no, szalejesz, szalejesz. Szuflady to droga impreza, u nas netto płytka 190 a głęboka 270zł także niemało. Wy chyba macie jednak większą kuchnię. U nas jest zabudowane niecałe 4 na 2,70 z czego wchodzi szafka narożna 90tka plus z wejścia mamy 92cm na lodówkę SBS, do tego zmywarka 60cm i cargo wąskie to by było na tyle. W sumie i tak 10sztuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 09.03.2012 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Nawet nie chcę wiedzieć ile u nas, mam wycenę całościową, zaakceptowałam i już. Kuchnia chyba niewiele większa, ale bez sbs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.03.2012 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 (edytowane) Ardea, już zazdroszczę Ci tych szuflad, bo to najlepsze rozwiązanie. Żaden magic corner nie jest tak funkcjonalny. Ale się dziś narobiliśmy. Ledwie stukam w klawiaturę. Posprzątaliśmy całe poddasze i parter (piwnicy nie daliśmy już rady). W tygodniu zaczynają z panelami, więc trzeba było cały pył sprzątnąć. Usuwanie tego to walka z wiatrakami. Ogólnie 6 godzin zamiatania, mycia i pył wraca.... Nie wiem ile razy myłam dziś płytki. Innymi słowy pierwsze sprzątanie mam już za sobą Edytowane 10 Marca 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 10.03.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Fajnie się sprząta własny domek:) Wypożyczcie odkurzacz przemysłowy - ułatwia zadanie. Kiedy fotki? Dlaczego szuflady wykluczają magic cornera, bo jakoś nie zrozumiałam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.03.2012 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Fajnie, fajnie. No i dobre płytki wybrałam. Naprawdę dobrze się je czyści. Pożyczyliśmy odkurzacz i całkiem fajnie zbierał. Bez niego byśmy się udusili od tego pyłu. Dlaczego szuflady wykluczają magic cornera, bo jakoś nie zrozumiałam? Może źle się wyraziłam (ze zmęczenia;)) Szuflady nie wykluczają (przecież sama będę taki miała), ale uważam że są wygodniejsze i jest lepszy dostęp do przechowywanych rzeczy. Otwierasz szufladę i masz wszystko pod ręką. W magicu musisz wyciągnąć kosze. Oczywiście magic to i tak lepsze rozwiązanie niż tradycyjne półki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 10.03.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Pumpaluna napisała jakoś, że zamiast magica woli mieć więcej szuflad, a przecież można mieć jedno i drugie... ciężko rozwiązać narożnik:( W sumie le mans nie trzeba wyciągać na pół kuchni - już sama nie wiem co wybrać. Łazienki skończone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.03.2012 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Półki odpadają, więc wybór prosty;) Mam 2 narożniki, czyli w jednym magic, w drugim le mans. Górna łazienka posprzątana czeka na fugi. Dolna będzie jeszcze malowana i wtedy fugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 10.03.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Aga, a gdybyś miała jeden narożnik (półki odpadają) to le mans czy m. corner? Duże masz te narożniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 10.03.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Ardea ale mi chodziło że zamiast magica wolę mieć więcej szuflad TYLKO ze względów użytkowych - 1 magic to kasa na 4 szuflady zamiast szafek. Innych powodów nie miałam Agalind a ostatecznie z tym gruntowaniem pod panele odpuściłaś czy będziecie to jeszcze robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 10.03.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Ciężko myślę Pewnie starczyłoby na 6 szuflad;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts