agalind 11.03.2012 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 MSU, na podłodze na parterze mam Masto Grys, ale na scianie w łazience dolnej Masto bianco.Masto grys:http://www.paradyz.com/GetFile/20108Masto bianco:http://www.paradyz.com/GetFile/20178 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 11.03.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 która kupuje z Was indukcje? i jaki model..? my już dawno kupiliśmy, BOSCH PIE611T14E, kolega który nas towarował z resztą sprzętu powiedział że bardzo dobry wybór i że wg niego jeśli indukcja to samsung lub bosh Pumpaluna, różne są upodobania, ja jestem od Ciebie całe 5cm niższa, a przy 86 jest mi za nisko;) (nie gotuję w szpilkach;)) Fajnie, że kolejny temat pchnięty:) Te brilluxy są srebrne? W sumie ja często robię różne rzeczy na siedząco (szczególnie np jakieś dekorowanie ciast czy ciasteczek bo od stania by mi kręgosłup padł) a i do wałkowania blatu wyższego nie mogłabym mieć bo mi na tym niższym teraz jest idealnie. Koleżanka ma szafki na wys. 100cm i mi za wysoko. Pewnie gdyby się dało to byłyby 90'tki ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. Briluxy wzięłam srebrne, pod kolor aluminiopodobnej płyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.03.2012 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Pumpaluna, szafki wys. na 100cm to dla mnie tez byłyby za wysokie. Szczerze mówiac to nie wyobrażam sobie krojenia na takiej wysokości. Wałkowanie ciasta byłby zupełnie niewygodne. Niektórzy robią kuchenki na niższej wysokości, bo wygodniej do garnków zaglądać (zwłaszcza na tylnych polach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 11.03.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Esiak, ja mam Amica PI6512TF, bo 4x booster i zamiast kół dyskretne krzyżyki, ma też slider, ale na tym akurat mi nie zależało (cena też niższa niż moje ulubione Samsungi), poza tym Amica akurat na grzaniu to się zna, tak jak Bosch na praniu i zmywaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 11.03.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 MSU, na podłodze na parterze mam Masto Grys, ale na scianie w łazience dolnej Masto bianco. Masto grys: http://www.paradyz.com/GetFile/20108 Masto bianco: http://www.paradyz.com/GetFile/20178 "Blondynka" dziękuje za wytlumaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 11.03.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 MSU my mamy woodentic ochra ale nie można go nazwać "dykretnym", no taki drewno-podobny jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.03.2012 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 (edytowane) "Blondynka" dziękuje za wytlumaczenie Domyśliłam się, że coś Ci sie pomyliło;) A Masto Bianco wcale nie sa beżowe;) Edytowane 11 Marca 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 11.03.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Esiak, ja mam Amica PI6512TF, bo 4x booster i zamiast kół dyskretne krzyżyki, ma też slider, ale na tym akurat mi nie zależało (cena też niższa niż moje ulubione Samsungi), poza tym Amica akurat na grzaniu to się zna, tak jak Bosch na praniu i zmywaniu Ardea, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 11.03.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Domyśliłam się, że coś Ci sie pomyliło;) A Masto Bianco wcale nie sa beżowe;) Aga, a Ty jaką indukcję będziesz miała...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 11.03.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 A propos Amici, to nam ostatnio polecali odkurzacz tej firmy ale zapomniałam już jaki to było model a kartkę zgubiłam :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.03.2012 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 (edytowane) Aga, a Ty jaką indukcję będziesz miała...? Nie moge się zdecydować między Amica PI6512TF a Samsung CTN364N006. Wady i zalety Amica: + wielu znajomych ma płyty Amica i nikt nie narzeka + 4xbooster + brak kólek na płycie + cena wad brak??? Samsung: + pola nie mają do końca określonej powierzchni grzejnej, w zasadzie są to 2 prostokąty w obrębie, których można stawiać naczynia. Nie wiem tylko na ile to wykorzystam, ale kusząca opcja. + 4xbooster - wyższa cena - nikt ze znajomych nie ma, więc nie wiem jak z awaryjnością. Amica wygrywa w zestawieniu, ale cały czas nie wiem czy nie skusić sie na te pola???? Edytowane 11 Marca 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.03.2012 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Esiak, ja mam Amica PI6512TF, bo 4x booster i zamiast kół dyskretne krzyżyki, ma też slider, ale na tym akurat mi nie zależało (cena też niższa niż moje ulubione Samsungi), poza tym Amica akurat na grzaniu to się zna, tak jak Bosch na praniu i zmywaniu No i doczytałam, że ten sam model biorę pod uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 11.03.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 podobno akurat indukcji amica nie robi w chinach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.03.2012 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 podobno akurat indukcji amica nie robi w chinach... To kolejny plus:) A wiesz cos o Samsungu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 11.03.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 To kolejny plus:) A wiesz cos o Samsungu? indukcja to dla mnie na tyle nowy temat, że się jeszcze za bardzo nie wdrożyłem... więc na razie nie pomogę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.03.2012 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Najgorsze, ze przez cholerny komin nie wejdzie mi mikrofala Samsung FW213G001:bash: Nie wiem jak czytałam te wymiary, ale za cholerę nie zmieści się na głębokość, bo ma 48cm. Musiałabym zrobić głębszą szafkę. Niby to kwestia kilku cm, ale zawsze jakiś cyrk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.03.2012 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 indukcja to dla mnie na tyle nowy temat, że się jeszcze za bardzo nie wdrożyłem... więc na razie nie pomogę... No właśnie, bo z tego co pamiętam celowaliście w gazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 11.03.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Ja już mam, wiec niczego nie zmienię Zawsze czytam o tym co chcę kupic, potem kupuję i już nie czytam o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 11.03.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Najgorsze, ze przez cholerny komin nie wejdzie mi mikrofala Samsung FW213G001:bash: Nie wiem jak czytałam te wymiary, ale za cholerę nie zmieści się na głębokość, bo ma 48cm. Musiałabym zrobić głębszą szafkę. Niby to kwestia kilku cm, ale zawsze jakiś cyrk. Mikrofalę też taką samą:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.03.2012 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Mikrofalę też taką samą:cool: Piekranik tez chcę ten sam;) Ale jak mikro mi nie wejdzie to muszę wziąć inny piekarnik, bo ten czarny Samsunga do niczego nie bedzie pasował a w innych firmach z czarnymi kiepsko. No i Twin Convection niełatwo gdzie indziej znaleźć. A było tak pięknie:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts