Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

która kupuje z Was indukcje? i jaki model..?

my już dawno kupiliśmy, BOSCH PIE611T14E, kolega który nas towarował z resztą sprzętu powiedział że bardzo dobry wybór i że wg niego jeśli indukcja to samsung lub bosh

Pumpaluna, różne są upodobania, ja jestem od Ciebie całe 5cm niższa, a przy 86 jest mi za nisko;) (nie gotuję w szpilkach;))

Fajnie, że kolejny temat pchnięty:) Te brilluxy są srebrne?

W sumie ja często robię różne rzeczy na siedząco (szczególnie np jakieś dekorowanie ciast czy ciasteczek bo od stania by mi kręgosłup padł) a i do wałkowania blatu wyższego nie mogłabym mieć bo mi na tym niższym teraz jest idealnie. Koleżanka ma szafki na wys. 100cm i mi za wysoko. Pewnie gdyby się dało to byłyby 90'tki ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma.

Briluxy wzięłam srebrne, pod kolor aluminiopodobnej płyty.

Pumpaluna, szafki wys. na 100cm to dla mnie tez byłyby za wysokie. Szczerze mówiac to nie wyobrażam sobie krojenia na takiej wysokości. Wałkowanie ciasta byłby zupełnie niewygodne. Niektórzy robią kuchenki na niższej wysokości, bo wygodniej do garnków zaglądać (zwłaszcza na tylnych polach).

Aga, a Ty jaką indukcję będziesz miała...?

Nie moge się zdecydować między Amica PI6512TF a Samsung CTN364N006.

Wady i zalety Amica:

+ wielu znajomych ma płyty Amica i nikt nie narzeka

+ 4xbooster

+ brak kólek na płycie

+ cena

wad brak???

Samsung:

+ pola nie mają do końca określonej powierzchni grzejnej, w zasadzie są to 2 prostokąty w obrębie, których można stawiać naczynia. Nie wiem tylko na ile to wykorzystam, ale kusząca opcja.

+ 4xbooster

- wyższa cena

- nikt ze znajomych nie ma, więc nie wiem jak z awaryjnością.

Amica wygrywa w zestawieniu, ale cały czas nie wiem czy nie skusić sie na te pola???? :confused:

Edytowane przez agalind

Esiak, ja mam Amica PI6512TF, bo 4x booster i zamiast kół dyskretne krzyżyki, ma też slider, ale na tym akurat mi nie zależało (cena też niższa niż moje ulubione Samsungi), poza tym Amica akurat na grzaniu to się zna, tak jak Bosch na praniu i zmywaniu

No i doczytałam, że ten sam model biorę pod uwagę;)

Najgorsze, ze przez cholerny komin nie wejdzie mi mikrofala Samsung FW213G001:bash: Nie wiem jak czytałam te wymiary, ale za cholerę nie zmieści się na głębokość, bo ma 48cm. Musiałabym zrobić głębszą szafkę. Niby to kwestia kilku cm, ale zawsze jakiś cyrk.

Najgorsze, ze przez cholerny komin nie wejdzie mi mikrofala Samsung FW213G001:bash: Nie wiem jak czytałam te wymiary, ale za cholerę nie zmieści się na głębokość, bo ma 48cm. Musiałabym zrobić głębszą szafkę. Niby to kwestia kilku cm, ale zawsze jakiś cyrk.

Mikrofalę też taką samą:cool::cool:

Mikrofalę też taką samą:cool::cool:

Piekranik tez chcę ten sam;) Ale jak mikro mi nie wejdzie to muszę wziąć inny piekarnik, bo ten czarny Samsunga do niczego nie bedzie pasował a w innych firmach z czarnymi kiepsko. No i Twin Convection niełatwo gdzie indziej znaleźć. A było tak pięknie:bash: