Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

pytam bo nam odradzali montaż alarmów i internetu przez elektryka a doradzali żeby zrobiła firma która się alarmami zajmuje, znajomi mieli pana od wszystkiego (duża lokalna firma) i faktycznie tak im spartolił że później nie szło złapać czegoś tam. U nas elektryk powiedział nam cenę za całość + nasz materiał, nie pytałam go nawet czy telewizyjno-alarmowo-internetowe przyłącza w cenie, dzisiaj się z nim spotykamy to zagadam. Gościu który później by nam alarm zakładał a jego firma dodatkowy by dostarczała internet chce 80zł od punktu (robocizna + materiał), elektryk za robotę 2tys bez względu na ilość punktów

Firma, która będzie robiła elektrykę ma gościa, który zakłada alarmy, ale on tylko tym się zajmuje i niczym innym. Mam więc nadzieję, że zrobią dobrze. Ogólnie to nasi znajomi, więc chyba nie popsują niczego.

Edytowane przez agalind

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

z tego względu my mamy jednego głównego wykonawcę, jego ekipa muruje a inna wejdzie na tynki i wylewki - nie będzie przynajmniej zarzutów że więcej materiału idzie bo murarze patałachy źle zrobili ściany. Później wykończeniówka też do nich będzie należała no i dzięki temu wszystko idzie na umowę i mamy pisemną 3letnią gwarancję

U nas w sumie podobnie. Murarze będą jeszcze ocieplać, a potem wykończeniówkę robić.

Wczoraj chwilę przed zmierzchem dotarłam wreszcie na budowę. Słońce praktycznie już zaszło, więc zdjęcia takie sobie, ale wrzucę jedno, żeby pokazać co się zmieniło. Mianowicie nie będzie nam już na głowę kapać! Panowie sprawnie w jeden dzień (a dokładnie w pół dnia) położyli nam membranę Delta Vitaxx Plus. Ciemno się w środku zrobiło, ale przynajmniej nie pada:)

http://img94.imageshack.us/img94/4199/img0005aej.jpg

Teraz dekarze pojechali i wrócą do nas we wrześniu położyć blachę.

Teraz dopiero widac domek w pelniej okazałosci:) Taki widok musi baaaardzo cieszyc

Nadproze od drzwi wejsciowych masz na tej samej wysokosci co nadproza okien?

Jakie wysokie Ci wyjda wtedy drzwi???

Oj, cieszy, cieszy! Wszytskie nadproża są w jednaj linii. Drzwi będą standardowe na 210cm + naświetle górne 30cm.

czyli ostatecznie zaczynacie elektrykę nim okna wstawią? u nas w okolicy niby kradzieży nie ma ale jednak się boję że nam kable zwinąć by mogli, elektryk u nas materiał na jakieś 7-8tys liczy

Tak wyszło i tak będzie. Mam nadzieję, że u nas też będzie jak jest, czyli bez złodziejstwa. Lepiej odpukam w niemalowane;)

Edytowane przez agalind

Jakie zgrabne kominy Wam wyszły:) Którędy u Was pójdą kable - ścianami czy podłogą? Ile wyszło Ci punktów dla elektryka? Wkrótce muszę się zmierzyć z tematem, dlatego dopytuję:)

A okna narożne wyglądają fajnie (nawe jeszcze bez okien);)

Kominy nawet wyszły, chociaż baliśmy się, ze będą kolosy.

Kable chyba pójdą ścianami, ale nie jestem pewna. Muszę dopytać. Punkty musiałabym policzyć, bo po prostu daliśmy projekt elektryki i tyle.

Chyba za bardzo Ci nie pomogłam :oops:

Ale ładnie się u Ciebie już zrobiło i widzę że nie ma czasu na przestój:) kurcze super, my to teraz pomalutku trochę zaczynamy sami działać:) chociaż jeszcze dekarze są wypatrywani tęsknie a ich ciągle niet:):):) takie zgrzebki nam się trafiły

miłego dnia

Mały przestój był, bo dach miał być gotowy w sierpniu, ale się nie udało. Oby teraz poszło już wg. planu;)