agalind 15.03.2012 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Wcięło mi post! Jak zamontowaliście odpływ liniowy, była tam jakaś wywijana papa? Nie wiem:confused: Kompletnie nie kojarzę. Podpytam męża i dam Ci znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.03.2012 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Pytam, bo mąż powiedział - wymyśliłaś to dowiedz się jak to dobrze zrobić, żeby do kotłowni nie kapało;) Jaki odpływ macie (firma i długość)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 15.03.2012 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 (edytowane) Pytam, bo mąż powiedział - wymyśliłaś to dowiedz się jak to dobrze zrobić, żeby do kotłowni nie kapało;) Jaki odpływ macie (firma i długość)? Kupiliśmy Aco Shower Drain C z rusztem Tile (wkłada się płytkę). Długość 685mm. EDIT: Acha, no i wybraliśmy wersję przyścienną z niskim odwodnieniem. Edytowane 15 Marca 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.03.2012 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 U mnie nawet nie było co wybierać, inna opcja nie wchodziła w grę Tylko nie wiem jaki rozmiar do kabiny 120x120. Wstępnie wybrałam 110 - wystarczy? Jeszcze swoich wyborów nie konsultowałam z hydraulikiem, więc nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 15.03.2012 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Ja się zaczynam zastanawiać czy do górnej łazienki nie dać płytkiego brodzika jednak... Ale nie o tym chciałam: Aga, mam nadzieję że siedzisz teraz w domu i robisz dla nas (no dobra i dla siebie) mnóstwo zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 15.03.2012 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 U mnie nawet nie było co wybierać, inna opcja nie wchodziła w grę Tylko nie wiem jaki rozmiar do kabiny 120x120. Wstępnie wybrałam 110 - wystarczy? Jeszcze swoich wyborów nie konsultowałam z hydraulikiem, więc nie wiem. 110 może być za duży, bo jeszcze trzeba go obrobić. Nasz hydraulik poradził wziąć taki, żeby po bokach zostało 10-15cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 15.03.2012 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Ja się zaczynam zastanawiać czy do górnej łazienki nie dać płytkiego brodzika jednak... Ale nie o tym chciałam: Aga, mam nadzieję że siedzisz teraz w domu i robisz dla nas (no dobra i dla siebie) mnóstwo zdjęć Lukarna, w górnej łazience bedziemy (podobno jutro:)) mieli niski brodzik. Zdjęcia zrobiłam i zaraz wrzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 15.03.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Aga a dlaczego w górnej robisz brodzik? Idę czekac do Dziennika:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 15.03.2012 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Aga a dlaczego w górnej robisz brodzik? Idę czekac do Dziennika:) Bo u góry pasuje mi kabina półokrągła (a raczej ćwiartka koła) i nie widziało mi się "siekanie" podłogi, żeby zrobić spadek. Na dole kabina kwadratowa, więc spadek dało sie ukryć. Zdjęcia się ściagają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 15.03.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 no panele już widziałem... ładnie wyszło... to są jedyne okna w tych pokojach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 15.03.2012 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 no panele już widziałem... ładnie wyszło... to są jedyne okna w tych pokojach? Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 15.03.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 ja bym dał panele prostopadle do okien, tak się uzyskuję lepszy efekt, bo nie widać tak łączeń.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 15.03.2012 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Wiem, że powinno się je kłaść prostopadle do okien, ale ze względu na układ pomieszczeń zdecydowaliśmy się położyć je w ten sposób. Panele będą przechodziły przez wszystkie pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maldarec 15.03.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 agalind Pewnie, że chciałabym zaglądać częściej ale niestety nie ma czasu żeby tak dzień można było wydłużyć o 10 godz. No nic, zaglądnę później za ta łazienką dolną bo zżera mnie ciekawość. Mnie marzył się taki prysznic ale nie udało mi się namówić męża, dlatego został bardzo niski brodzik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 15.03.2012 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Właściwie, to nie widać żadnych łączeń. Przynajmniej na razie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 15.03.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 na ja też na górze będę miał zagwozdkę, bo jak ułoże panele prostopadle do okien, to na korytarzu do łazienki będą w odcinkach 80cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 15.03.2012 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 na ja też na górze będę miał zagwozdkę, bo jak ułoże panele prostopadle do okien, to na korytarzu do łazienki będą w odcinkach 80cm U nas była podobna sytuacja i dlatego zdecydowaliśmy się położyć je w ten sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 15.03.2012 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 agalind Pewnie, że chciałabym zaglądać częściej ale niestety nie ma czasu żeby tak dzień można było wydłużyć o 10 godz. No nic, zaglądnę później za ta łazienką dolną bo zżera mnie ciekawość. Mnie marzył się taki prysznic ale nie udało mi się namówić męża, dlatego został bardzo niski brodzik. Jak znajdziesz sposób na wydłużenie doby to daj znać. Chętnie wydłużyłabym swoją dobę Jakbyś miala chwilę, to wrzuciłam łazienkę do dziennika:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.03.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Bardzo domowo i dopracowanie:) Wszystko przemyślane i wykonane z pietyzmem - tylko zazdrościć Esiak, a nie można położyć paneli np. w dwóch pokojach inaczej, pod prąd? Aga, dopytałaś o montaż odpływu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 15.03.2012 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Nie wiem czy z pietyzmem, ale wyszłochyba całkiem nieźle;) Aga, dopytałaś o montaż odpływu? Po odpływem mamy nie mamy papy tylko folię. Sam odpływ obrobiony specjalną taśmą zatopioną w hydroizolacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts