Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pytam, bo mąż powiedział - wymyśliłaś to dowiedz się jak to dobrze zrobić, żeby do kotłowni nie kapało;) Jaki odpływ macie (firma i długość)?

Kupiliśmy Aco Shower Drain C z rusztem Tile (wkłada się płytkę). Długość 685mm.

EDIT: Acha, no i wybraliśmy wersję przyścienną z niskim odwodnieniem.

Edytowane przez agalind

U mnie nawet nie było co wybierać, inna opcja nie wchodziła w grę;) Tylko nie wiem jaki rozmiar do kabiny 120x120. Wstępnie wybrałam 110 - wystarczy? Jeszcze swoich wyborów nie konsultowałam z hydraulikiem, więc nie wiem.

110 może być za duży, bo jeszcze trzeba go obrobić. Nasz hydraulik poradził wziąć taki, żeby po bokach zostało 10-15cm.

Ja się zaczynam zastanawiać czy do górnej łazienki nie dać płytkiego brodzika jednak...

Ale nie o tym chciałam:

Aga, mam nadzieję że siedzisz teraz w domu i robisz dla nas (no dobra i dla siebie) mnóstwo zdjęć;)

Lukarna, w górnej łazience bedziemy (podobno jutro:)) mieli niski brodzik.

Zdjęcia zrobiłam i zaraz wrzucę:).

Aga a dlaczego w górnej robisz brodzik?

Idę czekac do Dziennika:)

Bo u góry pasuje mi kabina półokrągła (a raczej ćwiartka koła) i nie widziało mi się "siekanie" podłogi, żeby zrobić spadek. Na dole kabina kwadratowa, więc spadek dało sie ukryć.

Zdjęcia się ściagają:)

agalind Pewnie, że chciałabym zaglądać częściej ale niestety nie ma czasu :-( żeby tak dzień można było wydłużyć o 10 godz. :-) No nic, zaglądnę później za ta łazienką dolną bo zżera mnie ciekawość. Mnie marzył się taki prysznic ale nie udało mi się namówić męża, dlatego został bardzo niski brodzik.

agalind Pewnie, że chciałabym zaglądać częściej ale niestety nie ma czasu :-( żeby tak dzień można było wydłużyć o 10 godz. :-) No nic, zaglądnę później za ta łazienką dolną bo zżera mnie ciekawość. Mnie marzył się taki prysznic ale nie udało mi się namówić męża, dlatego został bardzo niski brodzik.

Jak znajdziesz sposób na wydłużenie doby to daj znać. Chętnie wydłużyłabym swoją dobę;)

Jakbyś miala chwilę, to wrzuciłam łazienkę do dziennika:)