Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

między umywalką a bidetem lub brodzikiem zachowajmy 30-centymetrową odległość;

między bidetem a WC, wanną lub brodzikiem należy również zachować 30-centymetrową odległość;

w odległości 20 cm od WC możemy zamontować: umywalkę, wannę i brodzik;

brzeg umywalki może trochę nachodzić nad wannę, ale nie więcej niż 5 cm;

należy zachować odpowiednie odległości od ściany: umywalkę i pisuar zamocujmy w odległości 30 cm od ściany, a miskę ustępową w odległości 20 cm;

pamiętajmy o odpowiednich wysokościach montowania przyborów. Jeżeli członkowie naszej rodziny są przeciętnego wzrostu, umywalkę zamontujmy na wysokości 75-80 cm, wiszącą miskę ustępową i bidet na wysokości 42-45 cm; zostawmy przed umywalką, sedesem i bidetem wolną przestrzeń.

Po bokach są ściany? 170cm będzie ok:) Kibelki nie mają 40cm szerokości (np. Gap ma 35cm)

Edytowane przez agalind

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gadałam ze stolarzem poleconym przez znajomych i chyba Pana zatrudnię od razu:D. Przez telefon zrobił bardzo dobre wrażenie. Jak mnie ceną nie zabije to myślę, ze zacznie się coś dziać w temacie:) Niestety teraz wyjeżdża i szczegóły omówimy na miejscu dopiero w przyszły piątek. Nie mogę się doczekać. No, chyba, ze na żywo zmienię zdanie...

Widziałaś dzieła swoich stolarzy, bo to ważne. Miałam przypadek polecanego stolarza i to, co miało być piękne i dobrze wykonane, okazało się dla mnie niedoróbką straszną, więc jeśli nie widziałaś to wproś się do znajomych;)

Ja mojego sprawdziłam niemal w każdym materiale (laminat, lite drewno, lakier, fornir) niestety nie widziałam niczego ze szkła...

Widziałaś dzieła swoich stolarzy, bo to ważne. Miałam przypadek polecanego stolarza i to, co miało być piękne i dobrze wykonane, okazało się dla mnie niedoróbką straszną, więc jeśli nie widziałaś to wproś się do znajomych;)

Ja mojego sprawdziłam niemal w każdym materiale (laminat, lite drewno, lakier, fornir) niestety nie widziałam niczego ze szkła...

Byłam, widziałam, podotykałam, pootwierałam:) Mówił, że przywiezie jeszcze ze sobą masę rzeczy do podotykania;)