agalind 16.03.2012 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 (edytowane) między umywalką a bidetem lub brodzikiem zachowajmy 30-centymetrową odległość; między bidetem a WC, wanną lub brodzikiem należy również zachować 30-centymetrową odległość; w odległości 20 cm od WC możemy zamontować: umywalkę, wannę i brodzik; brzeg umywalki może trochę nachodzić nad wannę, ale nie więcej niż 5 cm; należy zachować odpowiednie odległości od ściany: umywalkę i pisuar zamocujmy w odległości 30 cm od ściany, a miskę ustępową w odległości 20 cm; pamiętajmy o odpowiednich wysokościach montowania przyborów. Jeżeli członkowie naszej rodziny są przeciętnego wzrostu, umywalkę zamontujmy na wysokości 75-80 cm, wiszącą miskę ustępową i bidet na wysokości 42-45 cm; zostawmy przed umywalką, sedesem i bidetem wolną przestrzeń. Po bokach są ściany? 170cm będzie ok:) Kibelki nie mają 40cm szerokości (np. Gap ma 35cm) Edytowane 16 Marca 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 16.03.2012 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Tak, są ściany. Chociaż w sumie obok bidetu będzie ściana obok sedesu nie. Zajrzysz do mojego dziennika na wizki górnej? Bo nie mogę za bardzo teraz tu wklejać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.03.2012 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 (edytowane) Zajrzałam. Miejsca wystarczy:yes: Edytowane 16 Marca 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 16.03.2012 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Tak mi się na oko wydaje ale wiesz jak to na oko:) Najchętniej to bym sobie teraz na budowę pojechała a nie siedzę w pracy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.03.2012 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Kibelek i bidet mają po ok.40cm + odstęp między nimi 30cm + 20cm po bokach = 150cm, czyli masz jeszcze 20cm zapasu. No i z jednej strony nie masz ściany:) Szerokosć kibelka też zawyżyłam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.03.2012 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Tak mi się na oko wydaje ale wiesz jak to na oko:) Najchętniej to bym sobie teraz na budowę pojechała a nie siedzę w pracy;) Wiesz jak mnie nosi?! Tam sie tyle dzieje a ja siedze w pracy... I jeszcze ta pogoda. Co ja tu robię!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.03.2012 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Gadałam ze stolarzem poleconym przez znajomych i chyba Pana zatrudnię od razu:D. Przez telefon zrobił bardzo dobre wrażenie. Jak mnie ceną nie zabije to myślę, ze zacznie się coś dziać w temacie:) Niestety teraz wyjeżdża i szczegóły omówimy na miejscu dopiero w przyszły piątek. Nie mogę się doczekać. No, chyba, ze na żywo zmienię zdanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 16.03.2012 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Widziałaś dzieła swoich stolarzy, bo to ważne. Miałam przypadek polecanego stolarza i to, co miało być piękne i dobrze wykonane, okazało się dla mnie niedoróbką straszną, więc jeśli nie widziałaś to wproś się do znajomych;) Ja mojego sprawdziłam niemal w każdym materiale (laminat, lite drewno, lakier, fornir) niestety nie widziałam niczego ze szkła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.03.2012 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Widziałaś dzieła swoich stolarzy, bo to ważne. Miałam przypadek polecanego stolarza i to, co miało być piękne i dobrze wykonane, okazało się dla mnie niedoróbką straszną, więc jeśli nie widziałaś to wproś się do znajomych;) Ja mojego sprawdziłam niemal w każdym materiale (laminat, lite drewno, lakier, fornir) niestety nie widziałam niczego ze szkła... Byłam, widziałam, podotykałam, pootwierałam:) Mówił, że przywiezie jeszcze ze sobą masę rzeczy do podotykania;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 16.03.2012 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Kibelek i bidet mają po ok.40cm + odstęp między nimi 30cm + 20cm po bokach = 150cm, czyli masz jeszcze 20cm zapasu. No i z jednej strony nie masz ściany:) Szerokosć kibelka też zawyżyłam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 16.03.2012 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Nawet możesz zaszaleć i wziąć kibelek 45cm;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.03.2012 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Nawet możesz zaszaleć i wziąć kibelek 45cm;) Może od razu dwuosobowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 16.03.2012 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Kabina dwuosobowa ok., wanna dwuosobowa ok., ale umywalka i kibelek to już przesada;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.03.2012 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Kabina dwuosobowa ok., wanna dwuosobowa ok., ale umywalka i kibelek to już przesada;) No mial byc szeroki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 16.03.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 A myślisz, że gdy robię kabinę 120x120 to orgie planuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.03.2012 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 A po cóż innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 16.03.2012 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Ta łazienka to mój jedyny kaprys domowy, gdzie rozsądek odchodzi na dalszy plan:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.03.2012 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Ta łazienka to mój jedyny kaprys domowy, gdzie rozsądek odchodzi na dalszy plan:cool: Wiadomo, że w TYCH kwestiach rozsądek nie ma nic do rzeczy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.03.2012 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Wiadomość z ostatniej chwili: wykonawca dzwonił z pytaniem "który kibelek gdzie montować?" Chłopaki pracują aż miło. Tylko jak tu wysiedzieć w pracy, jak takie rzeczy się dzieją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 16.03.2012 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Skoro szefa nie ma... Kiedy będzie można korzystać z kibelków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts